- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #3448 üzenetére
annyit telepít, amennyit kijelölsz telepítésre. 200 mega alatt megúszhatsz egy csupasz debiant, de az akkor tényleg csupasz az utolsó lábujjáig bezárólag, nincs rajta semmi, ami nem kell a bootoláshoz. Ha erre rádobsz egy gnome-ot, 2-3 gigából megúszod szerintem.
Most raktam fel a notebookomra egy squeeze-t, gyakorlatilag alap debian, gnome, tex, mozilla cuccok, nagyjából 4.1 giga.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #3448 üzenetére
Akkor viszont sok sikert kívánok a Debianhoz. Mire kell neked a DVD-s kiadás? Netinstallos isoból simán felrakod a Gnome felülettel, vagy csak a parancssoros alaprendszert telepítesz, és felrakod rá a KDE-t. Én KDE-t javaslom (mivel vele lehet használni a Midnight Commander saját menüsorát, Gnome alatt meg a funkció gombok nem azt vezérlik, hanem a terminál ablakát), telepítés + ked + proxy + flash + java + firefox, stb.-hez van egy kezdők és magam számára írt leírásom a logouton.
Hunfatal: igen, Ubinál van ilyen, Debiant meg nem használtam még Gnome-al 5 percnél tovább.
-
Mahesa
tag
válasz
Apollyon #3448 üzenetére
A rendszer mérete telepített csomagoktól függően változik. Van itt egy minimal fájlszerverem, kevesebb, mint 900MB a rendszerpartíció. 20GB-s rendszerpartíció (azaz a gyökérnek) elég kell legyen. Meg kell SWAP-nak is mondjuk 2GB és a felhasználó(k)nak is elegendő hely.
bash nem hardcore. És nem kell bemagolni semmit se. Használat közben belejössz. Egy csomó beállítást meg egyszerű konfig fájlokban tehetsz meg, amelyek jól kommenteltek.
Winben sem csak GUI-n lehet megoldani mindent, csak hát nem egy barátságos állatfaj a PS (vagy a WBS) - legalábbis egy bash-hoz illetve Unix parancssori eszközökhöz képest szerintem horror - és naggggggyon lassúúúúúúúúú
Új hozzászólás Aktív témák
- SQL kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest