Hirdetés
- Bemutatkoztak a be quiet! Light Base 500 szériás, kábeleket rejtő házai
- A Chieftec néhány terméke fehér köntöst öltött
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Egy fontos tényező akadályozhatja a csúcstechnológiás chipgyártást az USA-ban?
- Visszatért a mítosz, a legenda, a világ leghasznosabb terméke!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Synology visszatáncolt a kötelező saját márkás HDD-től
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #3448 üzenetére
annyit telepít, amennyit kijelölsz telepítésre. 200 mega alatt megúszhatsz egy csupasz debiant, de az akkor tényleg csupasz az utolsó lábujjáig bezárólag, nincs rajta semmi, ami nem kell a bootoláshoz. Ha erre rádobsz egy gnome-ot, 2-3 gigából megúszod szerintem.
Most raktam fel a notebookomra egy squeeze-t, gyakorlatilag alap debian, gnome, tex, mozilla cuccok, nagyjából 4.1 giga.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #3448 üzenetére
Akkor viszont sok sikert kívánok a Debianhoz. Mire kell neked a DVD-s kiadás? Netinstallos isoból simán felrakod a Gnome felülettel, vagy csak a parancssoros alaprendszert telepítesz, és felrakod rá a KDE-t. Én KDE-t javaslom (mivel vele lehet használni a Midnight Commander saját menüsorát, Gnome alatt meg a funkció gombok nem azt vezérlik, hanem a terminál ablakát), telepítés + ked + proxy + flash + java + firefox, stb.-hez van egy kezdők és magam számára írt leírásom a logouton.
Hunfatal: igen, Ubinál van ilyen, Debiant meg nem használtam még Gnome-al 5 percnél tovább.
-
Mahesa
tag
válasz
Apollyon #3448 üzenetére
A rendszer mérete telepített csomagoktól függően változik. Van itt egy minimal fájlszerverem, kevesebb, mint 900MB a rendszerpartíció. 20GB-s rendszerpartíció (azaz a gyökérnek) elég kell legyen. Meg kell SWAP-nak is mondjuk 2GB és a felhasználó(k)nak is elegendő hely.
bash nem hardcore. És nem kell bemagolni semmit se. Használat közben belejössz. Egy csomó beállítást meg egyszerű konfig fájlokban tehetsz meg, amelyek jól kommenteltek.
Winben sem csak GUI-n lehet megoldani mindent, csak hát nem egy barátságos állatfaj a PS (vagy a WBS) - legalábbis egy bash-hoz illetve Unix parancssori eszközökhöz képest szerintem horror - és naggggggyon lassúúúúúúúúú
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Synology visszatáncolt a kötelező saját márkás HDD-től
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Iqos cigaretta
- Házimozi haladó szinten
- BestBuy ruhás topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest