Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SirRasor

addikt

válasz cigam #10408 üzenetére

Látod, nem vagyok linux guru, mondhatni alig értek hozzá és csak pár rendszert telepítettem az elmúlt években, minimális hozzáértéssel és sok guglizással.

DE KB EBBŐL VAN ELEGEM:
    Gugliban azt írják, hogy amit írsz, az nem helyes és nyilván nem is működik, de az se, amit írnak :W
    Miért nem tudnak megállapodni a fejlesztők egy valamiben és azt nem variálni?

Gugli szerint:
    systemd-t akkor kell használni, ha servicet akarok csinálni az sh-ból, de az nem lesz jó, mert rendszerindításkor fut és nem a felhasználó bejelentkezésekor.
    Felhasználó bejelentkezéséhez az init.d-t kell használni.

sudoerst megszerkesztettem és hitelesítési hibával leáll a script futtatása.
    "Jelszó: su: Hitelesítési hiba" - magától csinálja, nem írok semmit
    Még így is:
    <user> ALL = (ALL) NOPASSWD:ALL
    WTF

Kisujjamban van a Win. Ehhez képest annyira fapad ez az egész és tele van az internet nem működő megoldással.
    Még a végén kiderül, hogy az is beleszól, hogy nem Gnome-t használok, hanem KDE plasma (Wayland)-et.

Elnézést a dühöngésért, de ez egy annyira egyszerű dolog és több óra guglizással sincs működő megoldás. Totál abszurd.
    Mondjuk Win alatt tudom, hogy nem tudok ilyet csinálni ilyen könnyen. Max írok egy service-t, ami systemként indul bejelentkezéskor, de ahhoz már kell fejlesztőeszköz. Kattintással lehetetlen.

Új hozzászólás Aktív témák