- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano
üzenetére
Értem mit mondasz. A probléma azt hiszem az volt, hogy a wifihez nem tudtam csatlakozni, mert jelszavas, viszont egy terminál alapú kezelőfelületben fogalmam sincs, hogy hogyan tudtam volna ezt megoldani. A telepítő először valami firmware hibaüzenetet is küldött, amit nem tudtam hová tenni, lévén a Xubuntus telepítővel ilyen problémám nem volt korábban.
Reggel feltelepítettem az Xfce-s Debian iso-t és az égadta világon semmi gond nem volt. Minden megy úgy, ahogy mennie kell, viszont tesztelni még nem volt időm. -
válasz
growler
üzenetére
bash: startx: parancs nem található
Az lehet gond, hogy nem tudtam beállítani a hálózatot? Egy USB-s wifi adapterrel tudok ezzel a géppel csatlakozni a nethez és csak Windowsos drivere van neki, amit találok. Látok a YouTube-on Debian telepítéseket és tőlem nem is kérte az asztali környezet telepítését, csak végigment. Valami hálózati tükör nélkülről tett fel kérdést, azt a nemre tettem.
-
válasz
üzenetére
Egyenlőre már a telepítés után sem tudok eljutni az asztali környezetig. Bebootol egy fekete képernyőre, ahol a "Debian GNU/Linux 11 tty1" felirat fogad, majd kér tőlem egy login nevet és jelszót. Bejelentkezek de semmi, egy parancssort látok magam előtt és semmi több.
-
Sziasztok,
Van egy régebbi 775-ös alaplapom egy E5700 procival, 4 giga DDR3 rammal, egy SSD-vel meg egy 1 terás HDD-vel. A gépet adatmentéshez használom csak, kényesebb dolgok (régi családi fotók, személyes dokumentumok, stb.) tárolására teljesen jó, nem Winf*s van rajta az a lényeg. Most egy Xubuntuval elvan, de gondolkozok rajta, hogy megérheti-e a Debiant XFCE-vel feltenni rá? A lehetőségeihez mérten a Xubuntuval is elég gyors, de a Debiannak elvileg még kevesebb nafta is elég lenne és - állítólag - legendásan stabil.
Ubuntu vs Debian? Van értelme váltanom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amit Májkimiki ajánlott linket, onnan leszedtem az Xfce-s Live isot és már települ is szépen az egész.