Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• jimmy399

senior tag

Sziasztok!

Egy teljesen belakott 12.10-es Bookworm-ot használok. Gondolotam, dobok egy trixie-t a sources.list-be és futtatok egy Trixie/sid update/upgrade/dist-upgra-det, hogy megnézzem, hogy milyen lesz majd az augusztusban megjelenő 13-as Debian.
    Első nekifutás totálisan bukáshoz vezetett. Csomó teljesítetlen függőség és a legrosszabb, hogy egy aktívan futó GUI-n próbáltam ahol a terminál emulátor (terminator) frissítés közben elszállt, és a dpkg-val a kapcsolat megszűnt, így gyakorlatilag rakhattam vissza a rendszert mentésből.
    2. alkalommal végigment a frissítés, de a grub2 összeomlott és folyamatosan a BIOS főmenü jött fel, a welcomte grub! felirat után. Fórumon visszaolvasva a frissítés miatt a grubenv fájl a /boot/grub-ban nem firssült, és a hiba miatt gyakorlatilag a grub elcrash-elt.
    Túrtam a fórumot, és a megoldás a grub-setenv-vel a next_boot_entry-t 0-ra állítva sikerült életet lehelni a rendszerbe :D Gondoltam megosztom a tapasztalatom.
    A gép egy HP2170p elitebook volt, dokkolóval használva.

Új hozzászólás Aktív témák