- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
MoonFace
csendes tag
''A DDR ramot duplázni kell!!!
PC 2100 - 133*2=266 MHz
PC 2700 - 166*2=333 MHz
PC 3200 - 200*2=400 MHz
és így tovább''
Namost ez a dolog marketing része, de nem a technikai...
Csak hogy tisztázzunk néhány téveszmét: az órajelet MHz-ben mérik, viszont ha egy oszcilloszkóppal (vagy akármivel) rámérsz a kedvenc PC3200-as modulodra, te ott soha nem fogsz 400MHz-et látni, csak 200-at, tehát egy ilyen modult 400MHz-esnek hívni - függetlenül attól, hogy szakmai körökben is szokás - hiba.
Ha bele akarod keverni a DDR-t, akkor már nem órajelről beszélsz, hanem mondjuk DataRate-ről, adat-jelváltozási-sebességről, akármiről, azt viszont nem MHz-ben mérik.
Tulajdonképpen mindenki úgy fogja fel a dolgot, ahogy akarja - addíg amíg megértitek egymást - de egy embert leszólni azért, mert ő véletlenül helyesen értelmezi az órajel fogalmát, talán mégsem kéne... -
VTi
csendes tag
I_Am én veled vagyok és akkor én is elmondom:
A DDR ramot duplázni kell!!!
PC 2100 - 133*2=266 MHz
PC 2700 - 166*2=333 MHz
PC 3200 - 200*2=400 MHz
és így tovább -
I_Am
veterán
válasz
balázs1982 #137 üzenetére
Fura mert Én nem értettem félre, azt adta meg amit kellett, de mind1......hamut rá.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Csak kitartas, de gondolj bele mijjen terhet leveszel a tobbiek vallaraol:- ))))
Amugy hogy nem engem faraszrtanak igy qva jot tudok rohogni, de bele tom magam kepzellni a hejjedbe, akko rma nem ijjen jo poen:- ))))
udv
neduddki
p.s. erru gyun eszembe nekem van 1 16 meg egy 32-es fpm modulom, az vajjon ddr-ben hany megaherces, es hiogfy tudom betuszkolni az intel 925-os alaplapba es akkor hany mega lesz????????:- ))))))) -
Balinov
titán
Sziasztok,
saját tapasztalat alapján mondhatom,hogy hót mind1,miylen ramjaid vannak.
Alaplapom Asus A7N8X rev 2.0 Basic, nf2-ultra400-as chipsettel,
2200+-os Thorton proci, 1x128MB DDR266 TwinMos,1x256MB DDR266 Samsung és 1x128MB DDR333-as Aida szerint Kingston, Infineon modulokkal szerelve.
Simán megy a dual-chanel,nem fagy,stabil. aida mem ír/olvas ~1950/930MB.Ha feltolom az FSB-t 166-ra,akkor igaz,csak 121Mhz-en ketyeg a ram,de 6-2-3-2T-be.
Nem mondom,ki lehet fogni ritka szar párosítást,de ezt tényleg csak az esete válogatja,aranyszabály nincs. Pl. havernál NF7-SL-bel 2x256MB Hynix D43-as egyszerüen nem volt hajlando dual-ba menni.vett bele Kingstont (nem value-t),minden okés.
Bali -
Balli
őstag
Ok, már tudom milyenek a RAM-jaim, köszi- s nekes is Balazs bár szerintem ezúttal Im-nek volt igaza.
I`m látom te nagyon penge vagy a témában megnéznél valamit, ha van egy kis időd megköszönném:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=92267&arc=f[/L]
Senki még csak be sem lépett a topicba- hiba volt megnyitni.
Az ott található linken vannak az adatok.
Hány MHZ-es ramok jók bele + max MHZ-es proci -
Balli
őstag
Jájjj, én inkább inkább I`m felé hajlok. Egyszer már irtamén ide a 133Mhz-es DDR-eimmel kapcsolatban, s azt írták hogy 133Mhz-es nincs is. Szval szerintem is 266-osak lesznek azok. Bár mondom én nem értek hozzá
-
I_Am
veterán
válasz
balázs1982 #130 üzenetére
Most öszintén, te tudod miről beszélsz?
Tudod mire írtam a 2 x 133MHz-et? (ha nem akkor nézd meg aida-dat: Alaplap/SPD és olvasd el mi van a 400-as ramod tulajdonságainal, vagy a 333-asnál)
Tudod DDR-ről beszélünk és nem sima SD ramról.
Valaki jöjjön, mert nem bírom egyedül, mostantól minden napra jut nekem egy emberke? :O -
balázs1982
csendes tag
-
I_Am
veterán
válasz
balázs1982 #127 üzenetére
LOL.......tudod miről beszélsz?
Balli 266-osak a ramjaid.
[Szerkesztve] -
Balli
őstag
Na most akkor hány Mhz-esek?ez lenne számomra a lényeg,legfontosabb info.
-
I_Am
veterán
válasz
balázs1982 #125 üzenetére
133MHz x 2 azaz 266-osak a ramok. :P (pc2100)
-
balázs1982
csendes tag
Balli:
ezek a ramok 256 illetve 128 MB-sek
mindkettő: DDR, 133Mhz (PC2100: ez jelenti hogy hány Mhz-es), 64 bites
ennyit kell csak róla tudni.
ennyi bőven elég.
a memória olvasás illetve irás sokmindentől függ:
pl.: le van e terhelve a gép
mozgattad e közbe az egeret (mert ekkor kevesebbet mutat)
proci milyenségétül
alaplaptól
meg elyenek
de nem túlságosan mérvadó.
összesen el lehet adni kb.: 8000 Ft -
Balli
őstag
válasz
balázs1982 #123 üzenetére
Légyszi legalább te segits nekem, látom penge vagy a témában.
Ha másért nem azért mert én is Balázs vagyok, ráadásul én is 82-es :) -
balázs1982
csendes tag
figy én is azt hallottam hogy a Mhz-nek és a márkának egyeznie kell.
Egy nagy ló sz*rt.
A méretnek viszont egyeznie kell.
nekem a következő van DUAL-ba:
[ 64MX64U-40C ]
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve 64MX64U-40C
Sorozatszám 030505C3h
Modul mérete 512 MB (2 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 3.0 (5.0 ns @ 200 MHz)
2. legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz)
[ 512 MB PC2700 DDR SDRAM ]
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 512 MB (2 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC2700 (166 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz)
Szerintem leginkább az alaplaptól függ az egész, hogy mennyire kényes a ramokra. -
Balli
őstag
Sziasztok!
Szertném a RAM-jaimat kibővíteni, de az se tudom hogy a mostaniak milyenek?
Kettő RAM-om van az egyik 256MB-os a másik 128MB-os PC2100-es RAM
Aida-ban megnéztem az alábbi eredmények születtek, melyekről fohgalmam sincs mit jelentenek:
SPD alatt:
- 256 MB PC2100 DDR SDRAM
- V@A
Modul mérete: 256 MB (2 rous, 4 banks) 128 MB (1 rous, 4 banks)
Modul típusa unbuffered unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM DDR SDRAM
Memó sebessége 133 Mhz PC2100 133 Mhz PC2100
Modul sebessége 64 bit 64 bit
Legmagasabb késleltetés 2,5 (7,5 ns 9 133 Mhz) ua.
2. legm. Késleltetés 2,0 (10,0 ns 9 100 Mhz) ua.
Memória olvasás: 1464 MB/mp
Memória írás: 444 MB/mp
Ezek milyen RAM-ok, mit kell róluk tudni? DDR-ek, ugye?
133MHZ-esek? Valaki azt mondta, hogy DDR-ben nincs is 133MHZ-es.
Mennyit érnek???
Légyszives segitsetek, se nem kell kímélni tisztában vagyok vele hogy őskövület, gagyi RAM-jaim vannak. -
Burzzum
csendes tag
azt szeretném elérni hogy a két ram 333on menjen..
-
Burzzum
csendes tag
Nos kérdésem az lenne hogy :
Van egy 256 ddr 400as ramom és egy 128 ddr 266 os ramom mind a kettö márkás
a lapom kt333as és 266on megy a két ram.
A kérdés az lenne hogy hogyan tudom felhuzni a 266os ramot 333as sebességre?
Idözítést kell állitanom ? mennyire? vagy hogyan? Aki tud ebben segíteni annak megköszönném! -
Zsu_
senior tag
Tehát minimálisan 333mhz-s ramokat kéne vennem, ahhoz, hogy szépen menjen a mostani infineonom mellett. Ugye?
-
greyrat
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #111 üzenetére
thx. utánanézzek. mert nem megy memóból :U . de aszem nem. méegyszer kösi
-
greyrat
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #105 üzenetére
bocsi csak ez nem a szakterületem. a proci 166*11 megy legyen ez (166) a ram-é is, ugye jól értem? :U thx
-
Zsu_
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #105 üzenetére
Nekem is szinkronba van. 166 a cpu fsb is.
-
Zsu_
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #104 üzenetére
Értem. Köszi a helpet!
Akkor lemondom a cserét.... pedig milyen jó lett volna.... megszabadulni a régi cuccaimtól, amikre már nincs szükségem és cserébe +256mega ram a gépembe.... :(
Na mindegy.... -
greyrat
csendes tag
sziasztok
nekem is az a bajom, hogy bott-lásnál csak 166 mhz a ram freki. amúgy asus a7n8x-x a lapom és 2500+ a proci. biosban automatán hagytunk mindent. milyen beálitással próbálkozak ?? előre is thx.
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #97 üzenetére
Bocs, nem értek hozzá... de a mostani ramjaim is 166on mennek. Azt bírná a pc2100as is. Vagy most hülyeséget mondtam?? Help!
-
Zsu_
senior tag
Ugye az nem okozhat semmi gondot, ha a gépembe az egyik ram PC2100as, a másik pedig PC3200as??
-
Gumó
csendes tag
A szerkezet: ABIT KV7, 512MB DDR400, Barton 2500+
Bekapcsoláskor talál 512 MB 266MHz-es DDR-t!
Setup-ban a DRAM clock ''by SPD ''-re van állítva.
Current DRAM frequency-nek 133-at ír. Gondolom itt 200-nak kéne szerepelnie...
Hibás a RAM?
Inditáskor processzor órajelnek is csak 1083 (Ha jól emlékszem) MHz-t ír!
SoftMenu-ben felismeri, hogy Athlon 2500+ (333) és 166-ot szoroz 11-el. Tehát felismeri. Inditáskor mégis csak 1083 MHz! ???
Előre is köszi a segítséget. -
bug399
csendes tag
Kössz mozso!
Ezt nem gondoltam volna. Mostmár ennyivel többet tudok!
Minden jót! -
Jazzy
tag
nos??
-
Jazzy
tag
Sziasztok,
Lenne egy lámá kérdésem, ha van két ugyan olyan tjpusú ddr memóriám és a lapom kezeli duálban, akkor ezt magától észleli és nekem ehez nem kell semmit állítanom, ugye?? A lap Msi Neo2 865PE és két samsung 400-as ddr. És nem egymás mellé kell tenni őket??
[Szerkesztve] -
PetX
aktív tag
Hi!
Ha valakit érdekel megtaláltam az Abit honlapján hogy a Twinmos 512MB 400MHz-es ramok passzolnak az Abit NF7-S 2.0-ba, szerintem nem rosz vétel a ennyiért mivel tavaly vásároltam már és a pénzt ismét elköltöm legalább nem mászik el másra... :) -
Terrorista
senior tag
Kipróbáltam még azt hogy a 333Mhz-es RAM-om föltettem 400-ra!
Ezt viszont már csak singleben néztem meg!
Single AIDA (3-3-3-7)
Mem. olvasás: 2848 Mb/s
Mem. írás: 1024 Mb/s
Igaz még nem éri el a tényleges 400-as szintet, mert nem tudtam lejebb venni az időzítésekből de azért egész elfogadható lett a kapott eredmény...
Szvsz ha valaki vesz egy 512 DDR-t akkor sem járrosszabbul mintha 2*256 DDR-t vásárol... (Később legalább majd tud még venni 512-t és akkor mehet már dualba 1Gb RAM!! :D)
[Szerkesztve] -
Terrorista
senior tag
Üdv!
Gondoltam készítek egy minitesztet :)
333Mhz Rammal
Singleben az ADIA (2-2-2-6):
-Mem olvasás: 24xx Mb/s
-Mem írás: 89x Mb/s
Tettem mellé egy másik 333Mhz-es ramot, de nem olyan márkájút!
Dualban az AIDA (2-2-2-6)
-Mem olvasás: semmi változás:(
-Mem írás: kb 100 Mb/s-el több :)
Ezután csak egy 400-as Samsungot raktam bele alapídőzítéseken járatva
Singleben AIDA (default)
-Mem olvasás: 3149 Mb/s
-Mem írás: 1147 Mb/s
Dualban nem próbáltam ki 400-on mert sajna nem volt rá lehetőségem :((
Ezek az eredmények ezzel akonfiggal jöttek ki.
Abit NF7-S v2.0
1800+ Tbed B.
-333 Mhzes Ramok esetén 166*12-re állítottam (kb. 2Ghz)
-400 Mhzes Ramok esetén pedig 200*10-re állítottam
Tehát nálam 333Mhz-es Ramnál a Dual a Single képest hozott akkora változást, ami betudható akár a két különböző memória típusnak is...
Remélem most egy kicsit átláthatóbb lett a kérdés azok számára akik ezen törik a fejüket.. :))
Bye!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
PetX
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy most szeretnék venni 2x512MB TwinMos 400MHz-es DDR memóriát a Sulinetben (Magas árak Rulez!).
A memóriát a Fefo-nál szándékozom venni és a konkrét kérdésem az lenne hogy akadhat-e géppel a két memória modul Dual-ban.
Előre is THX! -
Gorneck
legenda
válasz
J.J. András #63 üzenetére
Nincs!
-
Gorneck
legenda
válasz
J.J. András #60 üzenetére
Vagy a boltba beszámíttatod!
-
Gorneck
legenda
válasz
J.J. András #57 üzenetére
Elméletileg igen ha mhz is egyezik! Kérdés az hogy mindkét ram tudja e ugyanazt a beállításokat! 2*512vel jobban járnál!
-
Domike
tag
Nehogy sértésnek vedd, de érdekelne, h. hol tanitanak ilyet.
Nforce esetén sem igaz amit irtál, ott a ramok független csatornán lógnak, és a vezérlő dönti el mint1 forgalomirányitó rendőrként, h. éppen melyik csatorna felé tereli az adatot.
Intelnél ez máshogy van, a 64 bites modulpárok össze vannak fogva 128 bitesnek, ennek megfelelően azonos időben 64 helyett 128 bites adatvonalon rohangálnak a bitek. -
J.J. András
őstag
figyu már.....a Dual Ram csatornák azok egymástól függetlenek, nem ?
,mert az volna, hogy van most 2*256 Mb PQI ''márkájú'' RAM a gépemben dualban, de tennék mellé 2*256 Hynixet még......menni fog szerintetek, avgy ez totál elképzelhetetlen, hogy különböző márkájú RAMok 2*szeres dualban fussanak ?
köszi.....
[Szerkesztve] -
Furky
őstag
Köszi szépen a válaszokat. Szeretnék tuningolni is, persze. Azt a barton 2500+-t legalább 2100 környékén akarom húzni, vagy feljebb. Thermaltake volcano 11-es hűtőt rakok rá.
-
Furky
őstag
Sziasztok!! Itt vagyok újra. Szóval hülyeség dual-ba raknom a memóriát szerintetek egy sus a7n8x-e deluxe, barton 2500+ os konfigba?
-
Gorneck
legenda
Kéne már vmi normális cég aki képes lenne normális lapokat gyártani amd-hez is és akkor talán már foglalkoztatna a dolog! De mindezektől eltekintve én elismerem azt hogy jó az AMD konfigok!
-
Gorneck
legenda
Mielőtt teljesen leb@sznál! Kiszeretnén hangsúlyozni, hogy soha nem volt Abit nf7-em nem ismerem, de az, hogy dual mi azt én is tudom! Ic7-g-m van 4dimm-mel ez a 2+1 dual számomra eddig ismeretlen volt! De ez nem is foglalkoztat...hiszen az amd dual-ja szvsz nem az igazi (talán az ilyen megoldások miatt)!
-
mozso
senior tag
Azert van az Nforce2-n az a nagy tavolsag a kulonallo bovitohelynel, mert az:
- egyik memoria vezerlohoz tartozik 2db foglalat
- a masik vezerlohoz meg 1db (altalaban mas szinu) foglalat
Dual akkor lesz, ha mindket vezerlon azonos kapacitasu memoria van. TEHAT akkor is, ha a 2 foglalatban van osszesen annyi, mint ami a harmadikban!
Ezert lehet megcsinalni azt, amit par hozzaszolassal elobb leirtam.
[Szerkesztve] -
mozso
senior tag
Te kerdezted, hogy mi lesz, ha a ket, egymashoz kozelebb levo helyre raksz 2db 256-ost....
Nem ertettem akkor sem, hogy miert ezt szeretned, de valaszoltam. Persze, hogy jobb a dual, ezert szoktak a ket egymastol tavolabb levobe rakni a 2db 256-ost.
De te azt kerdezted, hogy mi lesz ha egymas melle rakod. :D -
mozso
senior tag
Tevedes....
256+256+512 egyszerre is megy dualban!
Ugyanis, az elso ket bovitohely egy bankba van szervezve, mig a harmadik egy masik bank. Igy az elso kettobe (amik egymashoz kozelebb vannak) kell rakni a 2db 256-ost. A harmadik, kisse tavolabb levobe meg az 512-est.
A lap ilyenkor 256+256-t egy 512-es modulnak kezeli, es a masik 512-es tud vele dualban menni.
Arra viszont figyelni kell, hogy a 3 modul azonos sebessegu legyen (idozitesek is). -
amdni
aktív tag
Oké köszi a segítséget.
Veszek a 400Mhz-es 256Mbyte-os samsung memóriám mellé még1 ugyan ilyet.
De 512Mbyte nem lesz kevés mostanság? Ha tovább akarnám bővíteni egy 3. memóriávan majd, elveszik a duál mód, ha jól értettem.
512+256=768Mbyte vagy 256+256=512Mbyte duál módban.
Lehet én vagyok a hülye, de még mindig nem mondta meg senki, melyik lenne a jobb?:)) -
Gorneck
legenda
Szal vegyél egy 512es 333as samsung ramot! És itt a pont az I-re! Vége! Topic zárolva!
-
Domike
tag
Szvsz elhangzott itt minden lényeges.
Helyetted nem dönthetünk.
De összefoglalom neked az elhangzottakat.
Dual modban kb 20-40% effektiv sávszélesség növekedést érhetsz el, én nem mértem a sajátomat, de érezhetően frissebb, lágyabb, szárazabb érzés.
Dual módot kizárólag egyforma méretű modullal érhetsz el.
Van esélyed, h. 2 különböző modullal menni fog, mint Biker kollegánál, én ennek valószinüségét alacsonyra helyezem, de pontosan senki nem fogja megmondani neked.
2 1forma modullal már nagyságrendekkel jobbak az esélyek, de nem 100%, mint dDiego esete tanusitja.
Biztos eredményt az alaplap gyártója által ajánlott kit-tel érhetsz el.
Ha fentiek közül 1ik sem nyeri el a tetszésedet, akkor lemondva a dual módról tehetsz mellé elvileg bármilyen modult, de még akkor is ott van a lehetőség, h. nem lesznek hajlandóak a békés 1üttélésre.
Egyéb kivánság? :P -
tutis
őstag
Térjünk vissza az alapkérdés(em)hez!:)
-
biker
nagyúr
266-on ugye az elméleti 100% az 2100MB/sec lenne
egy modullal megy 1900MB körül
2 modullal lenne elméleti maximum 4200MB, e helyett megy 2500MB/sec-et
ez ugyan kevés emelkedés(20-25%), de nem egy olyan esetről hallottam, ahol 5-10% volt csak a javulás, olyat hogy egyforma válogatatlan modullal értek el 30-40%-ot, és válogatottal többet, ahhoz képest jobb
az is tény, hogy ugye az ati csipszett elég gyerek dolog még, de inkább más okoz örömet.
mégpedig az, hogy nem egy tesztet megnéztem, ahol 800MHz-es proccal 400-as rammal mértek ilyen lapot, és 3000-3500körül mértek, nézd csak meg a jelen tesztet a ph!-n...
single pc3200rammal 2200mb, dual 3900
én ezt 266MHz-es totál különböző modullal értem el
ha a ramok sebességeit összehasonlítjuk, arányosan kevesebb csak, bár talán annál egy fokkal felette van :) -
Domike
tag
Sztem jobban jársz, ha duálban hajtod a 2x256-ot, ha tudsz venni _pontosan_ olyan modult, ami most van. Egyébként eltérő gyártmányú és/vagy szervezésű ramokkal nem single módban is lehet probléma.
1ébként a dual mód lényege dióhéjban és konyhanyelven az, h. megnöveli a memória sávszélességét olyan módon, h. mivel a (kitüntetett slotban levű)modulpárokhoz nagyjából párhuzamosan fér hozzá azonos időben, az adatokat váltakozva mind2 helyre irja-olvassa. 2 ilyen slotpár van a lapon, ebből következik, h. csak 2 vagy 4 modul megy dualban, olyan pedig nincs, h. 2 dual + 1 single. -
<Adamsky>
nagyúr
A 3db mem. nem fog együtt dual-ban menni.
Két egyformát (márka, méret és sebesség) próbálj meg a
lapodba tenni. Általában mindenhol ezt hallhatod / olvashatod.
Persze nem kizárt, hogy két DDR333-as 512 Mbyte-os, de
különböző márkájú memória együtt tudjanak működjön, de kicsi az
esély rá. Én a helydben eladnám az 1db 512-est és vennék
két egyforma 256-os modult.
[Szerkesztve] -
amdni
aktív tag
Valaki légyszi segétsen, mert nem akarok elb*ni a memória vásárlást.
-
amdni
aktív tag
Én is memóriát fogok venni hamarosan. 256 Mbyte samsung ramom van.
Szóval csak 256-ost vehetek mellé? Ha 512-est veszek, akkor nem működik a dual chennel? Ez mi valójában?
Mi van ha nem samsung memóriát veszek? -
dDiego
aktív tag
És ne vegyél Kingston Value ramot, mert nekem 2 ilyen van és fagy a gép, ha dualban 400 MHz en hajtom őket (pedig ez a gyári órajelük). Egyesével és singleben mennek 400-on.
-
tutis
őstag
Sziasztok!!!
Adott egy dupla ramcsatornás alaplap(Abit Nf7-sl) és adott egy 512 Mb samsung ram.(PC 2700 - 333 Mhz) proci:2500+ Barton
Tenni akarok bele még egy ramot.
A kérdésem az, hogy csak ugyanolyan márkájú és Mhz-s ram az ideális, vagy lehet más márkájú és méretű a 2. ram?
Please, írjátok le az indokokat is, hogy miért?!!
Egyébként arra gondoltam, hogy vennék bele egy 128 vagy 256 MB ramot, hogy menjen a dual.
De nem tudom hogy érdemes-e!
Halottam azt is, hogy az is számít, hogy egy-vagy kétoldalas-e a ram?
Ha igaz,miért?
Előre is köszi!
CsaÓ!!!
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest