- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- Riasztó topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pretorian06
csendes tag
válasz
deepmish #2718 üzenetére
Teszteltem a gépet, a P5Q topikban ajánlott Intel Burn Test-el, + futtattam memtest-et is, filmet néztem, játszottam így hát úgy tűnik minden ok, stabil a gép.
Ennek fényében azt tudom tanácsolni, hogy válassz Te is QVL minősítésű memóriákat... Ez van sajnos!nekem még soha nem volt ilyen nagy sz*vás a gépemmel, memória kompatibilitási problémám pedig egyáltalán! Hát most kijutott... most már működik és ez a lényeg!
-
Pretorian06
csendes tag
válasz
deepmish #2718 üzenetére
Hali,
Elmentem a memóriákért rohantam haza, bevágtam a gépbe és láss csodát müxik minden!
Először csak 1066-nak ismerte fel, majd beállítottam 1333-ra. A CL értékek 9-esek lettek, ezt is manuálisan beállítottam 7-7-7-24-re, majd belőttem a feszt 1.8V-ra (ez a gyári). A stabilitást még nem tudtam tesztelni, mert most el kell mennem!
még jelentkezem! -
Pretorian06
csendes tag
válasz
deepmish #2716 üzenetére
Hosszabbítón keresztül kapja az áramot. Az előző konfigommal nem volt gond így, de hát már a fene tudja, mindent ki kell próbálni...
Az a gond, hogy singleben mind a 2 modul megy 1333-on mindegy melyik slotban, de együtt nem hajlandóak működni rendesen. A módszeredet már próbáltam, akkor 7-7-7-24-et ismert fel, pedig 6-6-6-24-es a ramom.Van egy olyan bios menüpont hogy AI Overclock Tuner, azon belül X.M.P opció (ezzel be lehet olvasni a memória partamétereit), de ez sem hozott megoldást. A feszt. én nem merem 1.8-nál feljebb vinni, 1.7 a gyári érték.
Úgy döntöttem, unom az egészet, így reggel berendeltem [link] memória kitet. Ez az asus QVL listájában szerepel, ha ezzel sem műxik akkor...
A Geilt meg elpasszolom, hátha más lapban működik rendesen. Amúgy megnéztem a te ramjaidat is, sajnos nem szerepelnek a listában!
-
Pretorian06
csendes tag
válasz
deepmish #2712 üzenetére
hali
Nos, nekem sem oldódott meg a problémám!
Milió variációt próbáltam, de nem sikerül gyári frekin járatni a memóriákat. Próbálkoztam DRAM, NB feszemeléssel, manuális freki + CL beállítással, de semmi...
Igazából P5QC-vel kezdődött a kálváriám (DDR2 + DDR3 ramokat is tud kezelni), ezt gariztattam, de nem hozott megoldást a problémára. Most egy P5Q3 van a gépemben, de ua. a szitu. Neked hivatalosan támogatott a memóriád?
Amúgy még van egy másik problémám is, olyat szokott játszani a gép, hogy hidegen nem indul... Este kikapcsolom, reggel meg nem indul -
Pretorian06
csendes tag
Sziasztok!
deepmish-hez hasonló konfiggal rendelkezem (P5Q3, Q9550) a memóriám viszont Geil Ultra DDR3 1333Mhz (6-6-6-24) 4GB Kit.
A problémámat felvetettem a P5Q topikban is, de tőletek is szívesen várok pár ötletet.
A memóriákat nem tudom a gyári értékekkel hajtani, pedig még bírniuk kellene a tuningot is, akárcsak az alaplapnak.
A lapot már gariztattam, ki is cserélték, de a probléma nem szűnt meg. A memókat szintén elvittem gariztatni, ezeket nem cserélték, jónak találták! Hozzáteszem én is teszteltem memtest-el (hibátlan!), a modulok külön-külön mennek a gyári értékekkel, együtt viszont csak 1066 jó esetben 1111Mhz-en. 1333-on a win boot kifagy, de van olyan is hogy már a biosba sem tudok belépni.
A tények:
A lap támogatott memóriái között nem szerepel ez a típus, de a Geil-nél ez az egyik referencia alaplap!
Fesz. emeléssel próbálkoztam, a gyári 1.7V-ról felmentem 1.8-ra, többet nem mertem neki adni. A NB feszét 2 osztással emeltem, de semmi.
Van ötletetek hogy mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged