- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Milyen egeret válasszak?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
A topicot végigolvasva úgy látom sokunknak akad gondja a DDR3-as modulok stabil működtetésével.
Viszont örömködő post-okat a megoldásokkal nem nagyon olvastam (vagy csak titkolóznak a sorstársaim).
Az E8400 -as procim állítólag jól húzható. A Gigabyte GA-EP45T-DS3R lapom is tudja az 1600 MHz-et. Vagy olyan nagy igény részemről hogy a modulok hozzák a gyári specifikációt (1600 MHz 7-7-7-20 @1.8V) ? Inkább arra gondolok, hogy az FSB frekvencia, a szorzók, az északi híd core feszültsége és a memória feszültégén túl egyéb beállításokra is szükség van.
Kérem árulja el valaki, hogy mik (lehetnek) ezek a beállítások a BIOS-ban! Előre is köszönöm! -
Multibit
nagyúr
válasz
Superman #2160 üzenetére
> Hát igen, nem ártana mást is módosítani, attól függ persze, hogy mit akarsz
> elérni, vagy milyen tuningot szeretnél, stb.
Hogy mit akarok elérni? Szeretném, ha a RAM-ok 1600 MHz-en stabilan működnének. A procit, csak az ehhez sukséges minimális mértékben húznám. FSB is hasonlóan csak akkorára véve, amennyi ehhez a célhoz kell> Komplett leírások is vannak itt a PH-n, meg topikok arra nézve,
> hogy mit változtass.
Szétnézek, remélem az én lapomhoz, vagy ahhoz hasonló laphoz találok leírást. Ha mégsem, azért még zaklatlak benneteket> Nagy vonalakban: nem tudom, milyen érzékelők vannak a lapodon, de nem ártana
> megnézni, hogy az Everest például mit ír ki a processzor és az északi híd
> hőmérsékletének.
PÜ-ben elküldöm a jelenlegi (stabil 1333 MHz) állapot adatait.Köszönöm!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Superman #2156 üzenetére
Köszönöm Superman!
Az 1.3 V lehetett az oka annak, hogy nem indult a gép 1600 MHz-en? Mást is kell módosítani az északi híd és/vagy a memória feszültségein? 1.44 V core-feszültségnél kell valami külön hűtést applikálnom az északi híd bordájára?
A CPU-n egy Asus Lion Square hűtő van, aminek a ventillátora áthúzza a levegőt az alaplap fölött. Van a gépben még egy front és egy hátsó 12 cm-es venti. A ház jól szellőzik (Cooler Master Centurion 590). -
Multibit
nagyúr
válasz
Savanya #2153 üzenetére
Úgy érted, hogy 1600-on nem mennek?
Én, mikor a Corsair-ekkel próbálkoztam csak a következőket értékeket állítottam át:
- CPU FSB: 400, szoró: 8
- memória sebesség: 1600 MHz,
- MCH core fesz: 1,3V
- memória fesz: 1,8V (ezt a beállítást megtartottam a jelenlegi 1333-as sebességhez is)
- időzítések először: 7-7-7-20, a következő próbánál: 9-9-9-24A többi érték Normal vagy Auto beállításban maradt. Gondolom ez még kevés a sikerhez, viszont én nem vagyok szaki a memória tuningban (hogy a finomhangolásról már ne is beszéljek)
-
Multibit
nagyúr
Üdv a társaságnak!
Új DDR3 felhasználó vagyok. Kicsit problémásan indult a kapcsolatunk, mert a GA-EP45T-DS3R deszkám nem komálta az OCZ Platinum 1333-as 2 GB-os kitet. Ez már a múlt, mivel jelenleg Corsair TWIN3X2048-1600C7DHX-t használok. 1333 MHz-en tökéletesen működik. Valaki régebben írta itt, hogy a Corsair zsákbamacska az OCZ-hez viszonyítva. Lehet, hogy így van, de nekem most a Corsair jött be. A kivétel erősíti a szabályt
Eddig, soha nem tuningoltam, most viszont kipróbálnám, hogy működnek-e stabilan 1600 MHz-en a Corsair moduljaim. Volt egy-két elvetélt kísérletem, de a gép el sem indult (CMOS clear lett a vége).
Jelenleg 1333 MHz-en ketyeg a RAM. CPU: E8400. Időzítések (manual mód): 7-7-7-20. MCH core fesz: 1.3 V.
Tudna valaki segíteni abban, hogy mit/hogyan állítsak a BIOS-ban az 1600 MHz-es stabil működéshez?
Ha valakinek úgy jobb, öhet priviben is!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Goddess of Victory:Nikke
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Nintendo Switch
- LTE frekvenciák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged