Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
atus
senior tag
Nem tudom mivel érték ezt el, és megmondom őszintén nem is érdekel. A végeredmény ami számít, az pedig hátborzongató. Amikor a mostani rendszeren először megnéztem egyedül (sweet spotból :D) erélyes hangerőn az első csatajelenetet, hát nem is tudom... :U Egész végig libabőrős voltam, tátott szájjal ültem, és potyogtak a könnyeim. Nem sírás, nem meghatódás, nem is tudom mi volt. Le voltam nyűgözve. Mondják, hogy a pénz nem boldogít, csak az amit veszünk rajta. Ez minden cinikussága ellenére ebben az esetben tökéletesen igaz.
-
Safranek
aktív tag
''For playing DVDs with Dolby Digital Surround EX soundtracks in the home, A/V receivers are available with either Dolby Digital EX or THX Surround EX decoding which derives the extra surround channel for playback in 6.1 (three surround speakers total) or 7.1 (four surround speakers total) configurations. ''
Forrás:www.dolby.com
Tehát DD-EX lehet 6.1 vagy 7.1 is. -
JaniS
senior tag
AC3-má mixelni lehet pl. a BeSweet-tel, van neki GUI-ja is, ha nem akarsz parancssorban írogatni. 3D szerkesztő pl. a Maven3D, le tudod tölteni a trial verziót. Meg attól függ mit akarsz még, nézz körül a Sonic Foundry és a Steinberg honlapján. Meg a [L]http://www.doom9.hu[/L] honlapon...
JaniS -
Noo
csendes tag
Nem csak a gladiátornál lehet észrevenni.A többi filmen is.
Egyszerűen nagyobbat üt a mélyed. -
dabadab
titán
válasz
burgatshow #27 üzenetére
Van egy szomszed topik errol (''Milyen hazimozid van?''), szerintem nezz be oda is
-
tomi_mod
aktív tag
válasz
burgatshow #27 üzenetére
Egyik ismerősöm is nagy házimozis, neki egyik haverja csinálta a hangfalakat. Én még nem hallottam a rendszert, de állítólag nagyon ott van hangzásilag.
Neten is fent van:
[L]http://hifibarlang.fw.hu[/L]
Rajongóknak kötelező... ...annyit tudok, hogy minőségi cuccokból van fabrikálba nagyon igényesen! -
belor
csendes tag
Még annyit tudok hozzáfűzni, hogy mozifilmen a dolby digital hang magán a filmszalagon található, míg a DTS hang külön CD-n érkezik a filmhez.
-
burgatshow
veterán
A két érintett:
S35 (feketében):
SA-HE100: -
HEBI
senior tag
válasz
burgatshow #24 üzenetére
Hát igen, de én a költséghatékony megoldást választottam. A Genius HT 5.1-nek ez is bőven megteszi!
-
HEBI
senior tag
Nálad a pont. De az egyik gyakorlati szempontból legfontosabb dolog, hogy DD-t a PC-k nagy többsége meg tudja szólaltatni, míg a DTS-t nem. Ettől függetlenül, ha van én is DTS-t választom. Hála a Pana S75-ös beépített DTS dekodolójának.
Az alapvető különbség a sub hangjában van DTSnél sokkal tisztább!
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
burgatshow #8 üzenetére
Ez erthetonek ertheto, csak nem igaz :)
Helyesen:
Dolby Digital: 5.1
Dolby Digital EX: 7.1 [1]
DTS: 5.1
DTS ES: 6.1
[1]: az EX-ben a plusz csatornak nem kulon audio streamkent vannak, hanem masik csatornaba (talan a ket frontba) vannak belekodolva. -
Noo
csendes tag
válasz
burgatshow #12 üzenetére
Ez a 6.1
7.1
bal front efekt-bal front-center-jobb front-jobb front efekt
bal surround-jobb surround
+sub
Legalábbis azt hiszem.
De lehet hogy a plussz efekt csatornák hátul vannak. -
jamez
senior tag
Egyébként ha a géped köré teszed a dobozokat elég a 5.1 esetleg 6.1. Én inkább a TV+ normális házimozi szettet javaslom: nem zúg a gép melletted stb.
-
jamez
senior tag
válasz
burgatshow #8 üzenetére
Tudtomal a DD-EX is 6.1-es mint a DT-ES. A DTS csak egy tömörítési eljárás nem a hangszórók számát adja meg.
-
tomi_mod
aktív tag
válasz
burgatshow #8 üzenetére
a 7.1 az elöl 4 + a mély, hátul meg 3 hangszóró ugye?
-
tomi_mod
aktív tag
válasz
burgatshow #8 üzenetére
Én eddig csak 5.1 rendszert hallottam szólni. Bár két jó front-tal is lehet ''döngetni'' 4.0-ban.
Az még számomra érthető, hogy csinálnak 5.1-et mert ugye hátulról is legyen sztereó, hogy rendesen be lehessen tájolni a dolgokat, de a nagyobb csatornaszám már csak a fanatikusoknak jó... -
dabadab
titán
Vannak ra programok, csak bazi dragak.
Ill. van par licenszeletlen cucc, konkretan az ac3jack jut eszembe, viszont az Linux alatt, a JACK nevu rendszerrel megy, vagyis a legtobb mezei user nem nagyon tud vele mit kezdeni (viszont aki tud, az tokre orul neki ;) )
A masik megoldas az, hogy ha az erositon ott a hat analog bemenet, a hangkarin meg a hat analog kimenet, hogy azzal hegesztesz, bar nem tudom, hogy ennek mekkora SW-tamogatottsaga van. -
tomi_mod
aktív tag
Aha. Akkor nem eget rengető. Nem vagyok nagyon vájtfülü...
Azt nem tudod véletlenül, hogy hogyan lehet több csatornás hangot csinálni?
nagyon primitíven azt akarom, hogy mondjuk van 5 hangsáv és azt egy progiban ''összemixelem'' a ''.1''-re kiszedi a mély hangokat és csinál egy 5.1 ac3-at mondjuk.
vagy
egy olyan progi amikkel 5.1 effekteket lehet kreálni.
Nem akarok filmet készíteni csak egyszerű user szinten érdekel... -
toeri
aktív tag
DTS is tömörítve van. Ami nincs az egyfajta (a Lineáris) PCM.
A DD 16-20bit/48kHz és elméletben max. 640 kbps.
(A gyakorlatban 448 a lemagasabb használt ráta.)
A DTS ezzel szemben tud 24bit/96kHz és 1.5Mbps-t /=1500kbps-t/ is, csak így nagyon ''zabálja'' a lemezterületet.
A különbségek a műsorforrások miatt inkább egyediek, mint tipizálhatók. ELMÉLETBEN a DTS-sel lehet jobb hangot csiholni; de az, hogy ezt megteszik-e, a lemez kiadóján múlik. -
tomi_mod
aktív tag
Sziasztok!
Sok Dvd-n rajta van, hogy DolbyD és Dts is van rajta pl.: magyarul. Én sz.gépen nézem a filmeket sima stereoban tehát nem sok vizet zavarna...
Az addig talán igaz, hogy más szabvány stb. stb. stb..
Az érdekelne melyik jobb, miért, meg ilyesmik... ...egyáltalán van különbség?
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest