Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Sk8erPeter #2186 üzenetére

Bocs, most néztem csak meg normálisan, elsőre benéztem a struktúrádat, az teljesen jónak tűnik, igazából pont olyan, amit javasoltam, szóval asszem feleslegesen koptattam az ujjamat, meg a billentyűzetemet, jól csináltad elsőre is. :DDD Ha jól értem, csak az a baj, hogy el vannak csúszva a gyerekelemként definiált <ul> elemek, és azok beljebb tolódnak, emiatt csúnya lesz. De szólj, ha nem ez a gond.
    Szóval alapból az <ul> elem kap egy bizonyos paddinget, emiatt mindig eleve beljebb tolódik, hacsak ezt nem nullázod ki egy saját stílusdefinícióval. Ezt a böngésző default stylesheetje definiálja, ezért szoktak "normalizáló", "resetelő" CSS-eket használni, hogy az ilyen alapértelmezett, böngésző által definiált stílusokat kiiktassák, és minden releváns stílus egyénileg meghatározott legyen. Szóval ha hozzáadsz egy padding-left: 0px; margin-left: 0px; stílust az <ul>-ekhez, akkor nincs eltolódás:
    https://jsfiddle.net/6sjnj1g7/4/
    Remélem, így értetted. (Hozzáadtam keretet az <ul>-ekhez, hogy jobban lásd, hol vannak a határok, ilyesmikkel érdemes játszani tesztelés erejéig.)

Új hozzászólás Aktív témák