Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Analóg fényképezés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1409 üzenetére
"A PHP egy típustalan script nyelv."
Nem, a PHP nem típustalan, hanem gyengén típusos scriptnyelv. ([link]) Azért nem ugyanaz.Amúgy annyit hozzátennék, hogy annak ellenére, hogy a PHP-nek gyorsan neki lehet esni, a gyengén típusossága épp, hogy több időelcseszést jelenthet adott esetben, például akár kód ellenőrzésekor és analizálásakor (nyilván egy típusos nyelv szigorú(bb) ellenőrzést is lehetővé tesz már IDE szintjén is), akár kódból történő generáláskor (ld. web service-ekhez (ennél nekem emlékezetes a (már rég elavult) SOAP-hoz generálandó WSDL-fájl, ami PHP-vel iszonyat sok órás időelb@szás lehet, C#-kódból négy-öt kattintás), vagy valamilyen egyéb célra szükséges fájl generálása kód alapján). A PHP-vel még az is baj, hogy tényleg kínosan sok a kókler, aki ezen a nyelven valahogy elevickél, és annak a munkamorálját is rontják, aki mondjuk hozzáértő (ez rontja a renoméját is a nyelvnek).
Egyébként szerintem hogy valaki megértse a különbséget, ki kell próbálnia más nyelvet is a webfejlesztéshez a PHP-n kívül. Én ASP.NET-ezésnél érzem azt (bár egyelőre nem vehető komolyan a tudásom benne; BTW Javát még webfejlesztésre nem használtam), hogy nemcsak a nyelv köti jó értelemben a kezemet valamilyen módon, és terelget jó irányba, hanem az egész kapcsolódó infrastruktúra, az eszközök (a Visual Studio, ReSharper, stb.) is dolgoznak a kezem alá (még ha PHP-hoz is vannak jó eszközök, számomra valahogy más).
Ha tényleg komolyan veszik a Linux és open source világ felé való nyitást (és jelenleg úgy tűnik), akkor még szimpatikusabb az egész.(#1407) martonx:
Jaja, jött egyből email az ingyenes ajánlatokról, a Visual Studio Community 2013 láttán eléggé meglepődtem, így, hogy megnéztem, kb. mit tud, ez szerintem elég sok webfejlesztőnek elég is lehet, legalábbis kezdetben egész biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Battlefield 6
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, HP ZBook Fury 16 G11 Munkaállomás i7-14700HX/32RAM/1TB SSD/RTX200 Ada 3év gar
- Iphone 13 128gb 88% akksi
- Bomba Ár! Lenovo IdeaPad Flex 5 Ryzen 3 5300U I 4GB I 128SSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L14 G2 i5-1135G7 16GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest