Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Egérpad topik
- Videós, mozgóképes topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Micro Four Thirds
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
válasz t72killer #6660 üzenetére
Viszont egy 150/750-es akro, 100-as blendével már egy majdnem apo-t hoz talán? És fél áron van a 102/714-es triplethez képest. A maradó színi hiba szűrővel csökkenthető. És ott a mélyég jobb lehetősége, és vizuális megfigyelésre is jobb talán? Hisz 1.5x annyi fényt gyűjt.
Viszont hiába a papíron jobb felbontóképesség, ha kevésbé kontrasztos, színez, lágy. Akkor a 100-as triplet 200x-on részletesebb képet kell hogy adjon mint a 150-es akro nem?Az a baj, hogy amikor belenéztem egy apo-ba akro után, egyből beleszerettem. Annyira gyönyörű és tűéles volt, "ez nekem kell" (a színezés, lágy kép, aberrációk, legkisebb mértéke is nekem nagyon zavaró, talán a fotós múltam miatt vagyok ennyire kiélezve rá).
Csak hát drága.Egy felvetés: Mi értelme egy pl. 150/1500-nak ha 150/750-el 2x-es barlow-al ugyan azt ellehet érni és a pupillatávolság is megmarad? És utóbbi kisebb könnyebb, mély ég lehetőség stb. És a légköri zavarok miatt van értelme 250x fölé menni, akármilyen jó is az optika?
free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest