- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
Minden tőzsdének van szabályzata, ahol le van írva, mindez hogy működik. Minden tőzsdén más és más a díj, annak függvényében, hogy maker vagy taker vagy, mennyit kereskedsz egy hónapban.
Annyira nem fura dolog, pármillióan kereskednek kriptovalutákkal, meglepő módon az évi többezer százalékos árfolyammozgást nem semlegesítik a 0,05-5%-os kereskedési díjak.
Amúgy meg:
Itt le vannak írva az alapok.
-
SLYM
veterán
Mindegyik drága lesz. Forintból kb 5-10% fogsz bukni mire coin lesz valamelyik tőzsdén keresztül, de sok mindentől függ.
Wallettől walletra coinküldésnek (vagy tőzsdére) is van díja, de ez a legolcsóbb, itt meg lehet úszni néhány ezresből egy utalást. Gyakorlatilag egy utalásnak fix díja van, cointól függ, hogy mennyi.
Kifele is ennyi pénzt vesztesz ha forintra akarsz coint váltani, szóval mindkét fél érdeke a tőzsdén kívüli biznisz (valakinek fizetsz kp-ban, hogy adjon el neked coint, keress valakit tehát a célra. Itt a PH-n is ad el egy fórumtársunk, megbízható).
Költségek mindig mindenhol vannak. És kb minden változó, sokat kell utána olvasni mindennek. Minden coinnak és tőzsdének más a jellemzője.
(Valaki betehetné az első HSZ-be a 2 hozzászólásomat, nekem 1 hónapig tartott mire ezekre rájöttem)
-
SLYM
veterán
Szia!
Váltani és venni coinokat leginkább tőzsdéken tudsz. Ahol tárolni is tudod a őket egyébként, de elvileg ez a legkevésbé biztonságos módja, néha van, hogy egyet kettőt meghackelnek, eltűnnek a coinok, de azért nem túl gyakran történik meg az ilyesmi.
A tárolás másik módja valamilyen wallet. Ez elvileg sokkal biztonságosabb és rengeteg az ingyenes közülük.
A tárolás még ennél is egyel biztonságosabb módja a hardware wallet, bár erről megoszlana a vélemények, engem sem nagyon érdekel, brutálisan túl annak árazva szerintem és annyira nem egyértelmű, hogy sokkal biztonságosabb lenne. Ismerőseim pl Trezort vettek valami 150 euroért (postával együtt), vagy valahogy így volt az ára. Mivel ez kb 45000 forint, milliós befektetés alatt szerintem gondolni is felesleges rá. Plusz a használata is macerás.
Amúgy a walletek egyik nagy baja, hogy a tőzsdéről plusz egy-egy be és kiutalással tudod eladni a coinjaidat, ami egy plusz költség, tehát ha nem csak tárolásra használnád, akkor nagyon nem éri meg így intézni a kereskedést, mert a díjakkal sokat fogsz veszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest