Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kellcucc
aktív tag
válasz
LamerGyuri #108 üzenetére
Haha, kinek mik az igényei
Gondoltam ha ennyire érdekel a cipős doboz tartalma, akkor potenciális új tulaj lehetsz
-
kellcucc
aktív tag
válasz
LamerGyuri #106 üzenetére
Köszi a választ!
Dell 5537. Igazából ha itthon vagyok elég a 2.1, ha pedig kollégiumban, akkor haver 5.1-ét használjuk, szóval tényleg felesleges ez a 7.1-es szett, inkább szeretném eladni, mert csak nyomja a polcot és szeretnék a szobában rendet tenni. Esetleg nem érdekel? (irányáron) -
LamerGyuri
senior tag
válasz
kellcucc #105 üzenetére
Milyen laptopod van?
Mert egy Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook sound card van, ez tudja vezérelni 7.1-be a cuccot. -
kellcucc
aktív tag
válasz
LamerGyuri #104 üzenetére
Hülye kérdés és gondolom pont azért linkeled ezt, de azért megkérdezem :ezzel működne a 7.1?
Igazából az se baj, ha elviszik, mert per pill 2.1-et használok és bőven elég, nincs szükségem 7.1-re.[Itt] azt írja, hogy nincs hozzá tápja. Hiába veszem meg az általad linkeltet, ha nekem se lesz tápom.
-
LamerGyuri
senior tag
-
kellcucc
aktív tag
válasz
LamerGyuri #102 üzenetére
Vagy dekódoló vagy külső hangkártya (ezeket nem nagyon lehet látni eladó sorban). PC-be építhető hangkártyát nyilván nem fogok használni laptoppal.
A cipős dobozban vannak a kis fém elemek, amikkel felrakhatóak a hangszórók a falra, illetve az összes kábel benne van.
Per pill azon agyalok, hogy USB-s 7.1-es hangkártytával lehetne-e használni. -
kellcucc
aktív tag
Hali, úgy döntöttem eladom a rendszert. Tudom ez nem hirdetős oldal, de lehet hogy valaki nézi
http://hardverapro.hu/apro/creative_inspire_t7900_71_hangfalszett
-
kellcucc
aktív tag
Üdv!
Haláleset után hozzám került egy Creative Inspire T7900 7.1 hangfalszett. Szerintem számítógépházba épített hangkártyáról volt vezérelve, mert nem találok más tartozékot hozzá. Minden megvan hozzá, kivéve az erősítőt/dekódolót, ami ugye nem tartozik a szetthez szervesen. Ez alapján több opcióm adódik, hogy beüzemeljem: Belső hangkártya, Creative Sound Blaster Extigy, Creative Decoder DDTS-100 vagy Creative USB Sound Blaster Audigy 2 NX. Ahogy bújtam a netet, elég kevés eladó van az utolsó 3-ból. Mivel laptoppal szeretném használni, hangkártyát ki is lőném. A többi opciót is elég nehéz levadászni, ritka dolgok ezek ahogy nézegettem. Esetleg van valami ötlet arra, hogy a felsorolt dolgokon kívül mégis valahogy működésre bírjam a rendszert? Nagyon jó kis rendszer, így nem szeretnék megválni tőle, viszont 20 ezerért dekodert se szeretnék venni, külső hangkártyát (Extigy) pedig senki nem árul.
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
Domi_Jani
tag
Van egyébként eladó akármilyen állapotú T7900-asa?
-
Domi_Jani
tag
válasz
Predalien96 #97 üzenetére
Hali! Fülhalgató kimenetre tudod rákötni és ennyi, de nagyon rossz a minősége. A másik megoldás egy optikai-RCA átalakító (5-10ezer ft) ezzel sztereó analóg jelet tudsz csinálni, de ha sok pénzed van akkor egy profibb dekóder ami 5.1et is tud csinálni, de az már többe kerül mint a hangfal rendszer maga.
-
Predalien96
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Creative Inspire T7900-es hangfalrendszerem, és az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám rákötni egy Samsung Led full hd-s tv-re? Egyáltalán rá lehet kötni valahogy? -
st4rlight
csendes tag
Szia!
Igen, a hangfalon van hangerőszabályzó, de azzal már játszogattam és nem nagyon akart működni, de akkor megpróbálom újra. Én nem tekerhetem max-ra, mert fél hangerőn is ha megugrik, kiugranak a szomszédok az ablakon (meg én is infarktust kapok, nagyon brutál a max hangerő, féllel is halláskárosodás garantált, mert kicsi a szobám).
Laci
-
AXYS
csendes tag
válasz
st4rlight #90 üzenetére
Okay, tisztában vagyok vele hogy neked T6100-as hangrendszered van.
Viszont ehhez nincs olyan potméter amivel szabályzot a hangerőt? (a hangkártyáson kívül persze) A T7900-hoz van egy vezetékes kábel a végén egy szabályzó dobozzal amin van egy hangerő és egy subwoofer poti. Mint ezen a képen:
http://forum.divxplanet.com/uploads/post-29781-1207570540_thumb.jpgHa hangerőt állítassz a T6100-ason akkor azt hardveresen nem potméterrel működik?
Ez esetben bocsi, azt hittem van valami hasonlóság a kettő rendszerben -
st4rlight
csendes tag
Na de várjál, két potméter van: van egy a hangkártyán, amit lehet tekergetni, ha lenyomom, akkor viszont némitja az egész rendszert, így nem tudom, hogy ettől miért lenne hangosabb. Van egy potméter a subwoofer hátulján is, az meg a basszust állítja. Melyiket mondod? A subwooferen nincs hangerőt szabályzó poti.
-
AXYS
csendes tag
válasz
st4rlight #88 üzenetére
Potméter kontakthiba.. erről diskuráltunk itt visszább. Elvileg azt kicseréled ha értessz hozzá és nem félsz hogy elrontod teljesen mint én
Hogy elhidd igaz amit mondok: próbáld zene lejátszása közben megnyomni a potmétert. Nem tekerni, csak megnyomni. Látni fogod hogy egyből hangosabb lesz a hangerő.. és ez így magától tud valahogy fluktuálni tényleg nagyon zavaró, nekem szerencsére még nem súlyos, de én többször használom fülhallgatóval és az meg nem érintkezik néha :SÉn annyit csináltam a potméterrel mivel nem akartam nagyon belenyúlni, hogy szétszedtük és kontakt sprayvel befújtuk a potit ahol kopott volt.. Azóta pedig nem tekergetem hanem ráraktam egy külön elosztóra amivel ki tudom kapcsolni és máskor is szoftveres hangerőszabályzót használok a szabályozáshoz. Ha neked súlyos a helyzet akkor a kontakt spray után esetleg le is szigszalagozhatod hogy fixálva legyen, és rakd te is külön áramforrásra hogy ott kapcsold le.
-
st4rlight
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hova kellene írnom, de nem találtam saját hangrendszeremhez topikot, úgyhogy ide írom le a gondom. (közben írtam a külföldi supportnak is, de még nem válaszoltak). Előre elárulom, nem zsákbamacska: nincs pénzem új cuccokra, szóval ezt kéne megjavítanom
Van egy Creative Inspire T6100 hangfalrendszerem, 5.1-es. Van hozzá egy Soundblaster X-fi Surround 5.1 hangkártyam.
A hiba a következő: frissen telepített rendszer, Windows 7 x64, legújabb driverek (1.02). Szól is. Csak néha fluktuál a hangerő, elég zavaróan! Hirtelen felhangosodik 1-2 másodpercre (baromi hangosra), aztán visszahalkul. Van hogy percenként 3-szor, kiidegel. Megnéztem a kábeleket, jól be vannak csatlakoztatva, elvileg nem töröttek. Teszteltem a hangkarit, fülhallgatóval úgy néz ki, hogy nincs gond.
Szerintetek mi lehet a baja? Nem volt túlterhelve soha. Én kontakt hibára gyanakszom, de nem tudom, hogy az ilyet hol érdemes kezdeni: a kártya felé nézegessek, a hangfal felé, vagy inkább kábel?
Van multiméterem, V/A/R/C/f mérős, de nem vagyok nagy szaki benne, mérni tudok persze. Mit mérjek vagy nézzek első köben és hol? Volt már valakinek hasonló és mi volt a megoldás?
Minden segítséget nagyon szépen köszi!
-
DonThomasino
veterán
válasz
LamerGyuri #86 üzenetére
Gondoltam te már kibelezted, hálás lennék ha megírnád.
Nekem azért még nem elviselhetetlen.
Ha kicserélném 0 zaj lenne?
Potit is cseréltél már? -
LamerGyuri
senior tag
válasz
DonThomasino #85 üzenetére
Nem tudom. Ha kibírsz még 1-2 napot, akkor belenézek, és akár fel is írom, milyenek-mennyi kell bele.
Legalább felkészülök én is a listával a teljes cserére... -
DonThomasino
veterán
válasz
LamerGyuri #84 üzenetére
Nem hiszem hogy ezért megbontatnám, de ha hangosabb lesz
muszáj lesz vele vmit kezdeni.
Kb hány kondi lehet ez összesen? -
LamerGyuri
senior tag
válasz
DonThomasino #83 üzenetére
Ha van valami precíz forrasztópáka-kezű
ismerősöd, javasolt egy teljes elektrolit-kondenzátor csere a mélynyomóban lévő erősítőpanelen; természetesen akkor már valami minőségi darabokra. Ha nincsen kedve annyit vacakolni, az előerősítő részen mindenképp.
Ha ezután sem lesz teljesen tökéletes, akkor a hangerőszabályzó-poti is kezd szép lassan elöregedni. -
DonThomasino
veterán
Egy nagyobb alapzajt hallok a szateliteken ahogy korosodik.
Lehet ezzel vmit kezdeni? -
Domi_Jani
tag
helló! nincs véletlenül valakinek egy rossz szettje még? kellene nekem egy első és egy enter sugárzó.
-
AXYS
csendes tag
Creative Wireless Remote I200
Az a baj, hogy nem kapni sehol, asszem még USAban sem.
Ha valaki mégis talál akár a világ végén, vagy ehhez nagyon hasonló megoldást az írjon már ide kérem.
Az a lényeg hogy az erősítőben a vezetékes helyére lehessen bedugni, mert az 5-7 év után elkezd elég furcsán viselkedni, a potmétert meg ha nem akarjuk kicserélni + babrálni vele (értsd kiherélni és forrasztani, neadjisten elrontani az egészet), akkor a wireless a legészszerűbb megoldás. Egy sima infrás usb-s wireless nem olyan jó mert nem iktatja ki az egész wired control rendszert, és az ugyanúgy hullámzó hangerőt és hasonlókat produkál majd a potméter kopása miatt. Esetleg le lehet cikszalagozni hogy ne mozogjon/lötyögjön a poti, de akkor meg nem tudod azzal kikapcsolni, mégsem az igazi.
Minden esetre azért mondhattok független, jól bevált wireless bluetooth multimédiás vezérlőket, amit talán lehet is Magyarországon kapni. -
CocooN-z
őstag
Sziasztok!
Sürgősen! Keresek T7900 hoz Távirányítós hangerőszabályozót!
üdv
-
AXYS
csendes tag
válasz
pandemonius #78 üzenetére
Üdv!
"A másik a hangerőszabályzó. Próbálta már valaki kicserélni a potiját? Ha igen, milyen típusra? Köszönöm szépen."
Ez engem is érdekelne.. Sikerült azóta megoldanod a problémát? Mondanom sem kell, hogy ugyanaz a problémám vele, mint az előttem szólóknak. Persze még nem a súlyos kategória, de vagyok annyira szőrözős hogy azt nem akarom megvárni.
Hogy valami jót is mondjak tényleg jól szól a cucc, viszont én mintha úgy érezném, mióta gondok vannak a hangerővel nem tud olyan hangosan szólni sem, létezik ilyen?
"Mert nemhogy csak a hangerő hullámzik, hanem a jel negyedét adja le kb"
Amúgy ugyanarra akarunk kilyukadni?Szerencsére nekem ez még csak 75% lenne kb.
-
pandemonius
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A T7900-es rendszerem center hangszórója nem ad magas hangot. A magassugárzó gyakorlatilag meg sem nyikkan. Szétbontottam, és az a gyanúm hogy a magassugárzó kondenzátora a ludas. Egy 1uF-os kondiról van szó. Ha áthidalom, jobb a hang. Próbált már valaki így hangszórót javítani, hogy kicseréli a kondit?A másik a hangerőszabályzó. Próbálta már valaki kicserélni a potiját? Ha igen, milyen típusra? Köszönöm szépen.
-
psykie
aktív tag
Ha valakit érdekelne, van egy eladó T7900-am [link]
-
embersrise
csendes tag
válasz
LamerGyuri #75 üzenetére
köszönöm az ötletet!
majd érdeklődöm, de egyébként ahoyg nézem a basszuspotméternél a nyáklap is elég keményen meg van sérülve, nem hiszem hoyg azt fel lehet támasztani
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
embersrise #74 üzenetére
Ki kell cserélni a pótmétert valami márkás típusra,ami benne van,az egy 200Ft-os kínai vacak,persze,hogy tönkremegy és kontaktos lesz.Nem ekkora feszültség és áramerősség átvitelére"tervezték".
Ha van valami műszerész ismerősöd,ő meg tudja biztos csinálni Neked.Lehet,hogy 1000 pénz lesz darabja a márkás potinak,de azok legalább örökösek!
Hát igen,régi szép tranzisztoros idők,mikor még 15-20 évre terveztek egy cuccnál élettartamot...minimum -
embersrise
csendes tag
Szia!
Nekem ugyenezen probléma már odiáig fajult hoyg szinte teljesen használhatatlan a cucc. Effektíve tönkrement a távirányító ezért a hngfalaim úgy szólnak mint egy beteg sokol rádió. Mert nemhogy csak a hangerő hullámzik, hanem a jel negyedét adja le kb, mélyet pedig egyáltalán nem visz át. Maga a megtestesült kontakt.
A nagyon szomorú dolog az, hogy ugye eredeti távirányítót/kapcsolót lehetetlen hozzá szerezni, az egyetlen megoldás az i200 as hasonló vezetéknélküli kapcsoló/távvezérlő egység lett volna, amit viszont már szintén sehol nem látok. Gyárilag discountinued és mindenhol out of stock.
Nem kicsit idegesítő dolog, hogy van egy hibátlanul működő hangfalszettem de a rohadt távirányítójának pótolhatatlansága miatt lényegében dobhatom ki az egészet a kukába.
Ha valaki tud egy titkos forrást ahonnan beszerezhető bármelyik kapcsoló a 2 közül, szóljon....
-
DaTika
tag
Hali!
"nem tudom beállítani a hangerőt mert hullámzik a hangerő, ahogy megállítom egy ponton a tekerőjét és már nagyon bosszant."
Nállam is pontosn ez van... Roppant bosszantó, a nem sokkal több mint 1 éve van meg, semmi mással nicsn bajom csak ezzel, de kéne rá valami maradandó megoldás!
Az eddigi egyetlen orvosság ami nem tudom miért de működött:
hangerőszabályzó szétkap, tekerő megnyomogat, eltekerget, összerak. És tádámm nem hullámzik! (egy ideig:S) nincs kedvem sokszor ezzel cseszkődni, bár észrevettem, hogyha nagyon hullámzós kedvében van(de nem hullámzik, mert éppen jó), nem forgatásra, hanem nyomsára emel a hangerőn(ez után kaptam szét először). Valaki valami ötlet?üdv!
-
freestyl3
csendes tag
Hi!
Nekem immáron több mint 3 éve jó szolgálatot tesz ez a hangfalszett. A jelet neki egy SoundBlaster Audigy 2 ZS adja.
Egy negatívumát találtam csak, az pedig az, hogy a kábelei és az erősítője nincsen rendesen szigetelve, például a mobiltelefon tücc-türücc hangja bejövő híváskor sajnos hallatszik.
A front center hangszórónál mostanában észrevettem egy kevés alap zúgást, kicsit
átpakoltam a kábeleket mert ment mellette pár 220V vezeték, azóta ez megszűnt.
Másnál mondjuk ez fel sem tűnne, de az én mániám a csönd-tuning, a pc-m sem ad ki 10dB-nél több zajtÖsszességében én meg vagyok vele nagyon elégedve, túlélt már komoly torzításig hajtásokat, meg 4 költözködést is
Szólni is szépen szól teljesítménye pont elég, még házibulira is.
Anno haveromnak volt egy Logitech Z szériás 2.1 szettje. Annak a mélye dúrván erősebb volt de az ára is ennek a 7.1 rendszernek legalább a háromszorosa!
-
szimcsi
senior tag
Figyeljetek, nekem T7700-es van Audigy 2zs-vel 4 éve, összedugtam akkor és azóta rendeltetésszerűen szól, tehát ha valami hasonló vagy ilyen kártyával használjátok akkor nem lesz gond szerintem. Persze azóta rá kellett jönnöm hogy játékon kívül igazán másra nem a legjobb, komolyabb zenehallgatásra nem ajánlom, nem azt mondom, mert meg lehet döngetni, csak ahhoz nem elég tiszta, a mélye is inkább tompa búgós.
A vezetékes hangerőszabályzóra valaki nem tud valami megoldást? Az a baja, hogy sokszor nem tudom beállítani a hangerőt mert hullámzik a hangerő, ahogy megállítom egy ponton a tekerőjét és már nagyon bosszant.
üdv -
Pitterix
őstag
hmhm, ez sem igen használt topic.....
Pedig nekem is ezzel van problémám....elég sokat súg, morog a cucc, ha kicsit felhangosítom, a centerem már nem is szól.....csak nálam vannak ilyen problémák ezzel a cuccal, vagy másnak is??? -
gxyb
aktív tag
Üdv!
A beépített erölködő a tartozék hangfalakhoz van kitalálva, én nem tennék rá 40W-os frontot + centert, hamar megdöglene...
Lenne egy kérdésem:
Alaplapi integrált 5.1-7.1-es hangkértyával sztereoban (pl. zenehallgatás) szól a mély is vagy csak a két első? Azért kérdem mert havernak van egy 5.1-es szettje (persze, hogy akciós volt egy nagyobb áruházban) amit ha ráköt a gépre 5.1-ben sztereo hanganyagnál csak a két kis első hangszóró szól, ez ugyebár mély nélkül kicsit szegényes... -
GCsabi
csendes tag
Sziasztok!
A hangrendszer beépített erősítőjével kapcsolatban volna egy kérdésem.
Szerintetek mekkora teljesítményű hangszórókat bír el? Kinéztem 2X40Wattos front hangszórót és egy szintén 40Wattos centert, a többit pedig meghagynám. -
DaTika
tag
Egy véletlen csoda folyamán megtaláltam mi a probléma.
http://problemstosolve.com/computers/how-to-get-all-8-speakers-working-in-a-71-creative-inspire-set-without-a-creative-sound-card-solved/Namármost.. Szerintem elég unfair dolog, hogy olyan kábelt adnak hozzá, ami csak creative hangkártyákkal működik. De no para. Van ott egy kép ami alapján össze lehet kötni úgy hogy működjön, új, Creative hangkarivásárlás nélkül is.
Elég unfair.
-
DaTika
tag
helló. Most kaptam egy ilyet karácsonyra, szerintem nagyon jól szól, csak 1 problémám lenne vele. Ezt mégis hogy teszem directben 7.1 re?? Mélynyomóból kijön hozzá a 4 kábel, de a végén csak 3 van. Ezt nem értem. ha valaki megmodnaná hogy mi a bibi vagy hogy mennyire vagy idióta megköszönném.
Szóval szerintem ugyan az a problémám mint rustee-nak.
Előre is thx, és jól szól!!
-
rustee
csendes tag
Sziasztok! Most vettem egy T7900 as 7.1 es rendszert. szép és jó csak 1 a problémám: nemszól a két oldalsó hangszóró. Alaplapi 7.1 es hangkarival hajtom ez lehetne a gond ?
MErt a leírása szerint 3jack megy a hangkariba 4 a subba. 1center 1front 1rear 1 side, hangkarin is megvannak ezek a dugok de oda csak 3 jut. ilyen kábelt adtak! Előre is köszi a helpet ! BYe -
simonek
csendes tag
Üdv!
Eléggé leült a topik ahogy látom...
Én most gondolkodom ezen a szetten, esetleg további tapasztalatok, vélemények ?
Ahogy olvasom egyesek már több mint 1 éve nyúzzák.Más:
Akit érdekel a creative kihozott egy új, vezeték nélküli távirányítót, ami jó ehhez a szetthez is. Akit érdekel itt van a link:
http://hu.europe.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=30&product=14565
Egész jól néz ki, csak jó lenne ha itthon is lehetne kapni. Ha valakit tud róla valamit ossza meg velünk legyen szíves. Kössz -
szlosi
tag
Hello!
Na akkor kezdem....
Nekem T7900 es van, szerintem nagyon szépen szól
A genius persze nagyobbat tud szólni, de neked kicsi aszobád! Már egy a T7900 asnak
Hallottam szólni a Geniust is de szerintem nem szól ilyen szépen mint a T7900 es!
Árban kb azonosak!
Ja meg ugye a Creative az 7.1 es ami besz@rás játékoknál
Én mindenképpen a T7900 est ajánlom, nem fogod megbánni -
Neck
veterán
Sziasztok!
Kicsit feluppolom már ezt a méltatlanul lejjebb szorult topicot
Ide is bepostolom azt amit a Geniusos topicban. Van már annyi redundancia a PH!n hogy ennyi belefér
Nagy help kéne. Tudom mindenki Genius fan itt, de remélem azért kapok egy kis objektív felvilágosítást!
A két jelölt:
CREATIVE 7.1 T7900
vagy
GENIUS 5.1 FADOBOZOS 3600W + Távir. / GENIUS 5.1 FADOBOZOS 3600W FEKETE
( nemtom mi a különbség )
szal Creative T7900 vagy Genius 5.1 3600?
A szempontjaim:
1.: Kristálytisztán szóljon (mármint minnél tisztábban )
2.: Minőségi, időtálló legyen (pl ne tudjam 1 év alatt kiütni, mivel maxon kell használni ) meg felhasznált anyagok stb.
3.: A teljesítmény, hangerő csak harmadlagos, elég jó fülem van, nem kell annyira ordíttatni. Persze nem árt ha bírja a témát. Egészen pici szobám van. 5m x 2m, jópár szekrénnyel, viszonylag kicsi a hely, így vegyétek figyelembe.
Ja és eddig fülesen is halkan-közepes hangerőn hallgattam mindent, meg a kis sztereó asztali szemétdobozaimon is halkra volt a zene állítva, a teljesítmény ezért sem akkora szempont. Na meg a családnak is pihennie kell néha
Please help, nagyon nem tudok dönteni!!! Amit eddig tudok, hogy a Geniusban brutális erő lakozik, fa!!!, és ahogy a szavaitokból kivettem sok embernek bevált.
Ami a T7900 mellett szól, hogy szeretem a Creative-ot, hangkari, füles bevált, amit olvastam róla eddig az jókat mondott, pl hogy nagyon szépen szól és elég minőségi, csak az a baj hogy viszonylag kevés embernek van, így nincs átfogó képem a dologról.
Két információ teljesen hiányzik, az egyik hogy a Genius kristálytisztaságban hol van A másik pedig hogy a Creative az erőben hol van.
Plx ha tudtok minnél több dologra válaszoljatok, minden információt szívesen fogadok, szedek minden igét Előre is köszönöm szépen a helpet. Mégegyszer, ez nem egy flame indító HSZ, hanem egyszerűen segítségkérés
Ja és mégegyszer, próbáljatok objektíven ítélni Olyan lenne a jó aki mindkettőt hallotta működés közben
Várom a válaszokat! -
szlosi
tag
Találtam egy tesztet a T7900 asról!
íme [link]
A második lent a linken!
[Szerkesztve] -
Nyugis
senior tag
sziasztok!
Én éppen most állok hangfal vásárlás elöttés ezt a tipust néztem ki.
most, hogy eltelt egy kis idő, és mindenki tesztelte, van esetleg valakinek negativ tapasztalata?
Netán zugás, cicergés, pattogás..? -
tibi.82
tag
Milyen állvány jó a Creative Inspire hangfalakhoz?
Sajnos eddig nem találtam olyan boltot az országban, ahol kapni lehetne a hivatalosan hozzá való Creative MT-1200 típusú állványt.
Ugyan találtam árlistákat, ahol volt, de érdeklődésre mindenütt kiderült, hogy már nem forgalmazzák. (pl. powerpc.hu, cherryon.hu, blackservice.hu, mktrading.hu, lord.hu, thomson.addel.hu, freeweb.hu/mark1)
Vagy hogy utánaérdeklődtek, de a nagykernél nincs...
Egyébként az a baj, hogy más, pl. Hama Slim vagy Hama Combi állványok sem jók a Creative Inspire hangfalakhoz - legalábbis azt mondták nekem a forgalmazók.
Tud esetleg valaki más gyártmányú kompatibilis állványt ?
tibi.82@freemail.hu
[Szerkesztve] -
trance1
csendes tag
Helló!
Én egy ilyen (T7900) hangfalszettet szeretnék venni. Audigy 4 OEM vagy X-Fi Extreme Music hangkártyát vegyek hozzá? Mit ajánlotok? THX a segítséget!! -
tal-garius
aktív tag
válasz
tal-garius #52 üzenetére
Meglett
Csak nem volt feltelepitve az EAX panel.
-
penene
őstag
Aha, igazad van! Elég elhamarkodva vásároltam a T7900at, rögtön audigy2ZS kártyám után, és az addigi 2 8-10 Wattos aktív hangfalam után ez is durva volt, csak ugye nem csak a felszerelésem nőtt, hanem az igényeim is.
De már látom a korlátait, és fölösleges izélni, h. miért nem tudom átlépni. Egyébként pontosan a kb. 3-4*5 méteres térséget, ahol a gép + szék + mögötte kanapé van, arra még több is mint ami szükséges...
Viszont amit így csak megemlítenék, és abszolút szubjektív, az az, hogy:
a leglágyabb basszus vezérlés CMMS1en van.
előny: az összes többiben ha nem is túlvezérlésről (pedig kb. az), de jóval nagyobb erősítésű basszussal dolgozik a kártya, emiatt némi dobozhangot véltünk felfedezni a barátommal. (kisebb basszusra tekerve, pont ahogy mondtad, a - jelre kb.)
hátrány: mind CMMS2ben, mind Stereo Sorroundban ugyanolyan erősséggel, és ami a lényeg, ugyanolyan minőségi csatornán folyik a zene a rear és sideoknál is, míg CMMS1nél a hátsó rearek nemhogy hallkabbak (ez orvosolható), de a jel is vmi iszonyat gyenge, és rossz minőségű (mintha igazi hátteret biztosítana a frontoknak, csak ugye zenehallgatásnál jó érzés ha körülötted minden egyenlő erővel és minőséggel szól, nem koncentrálódik a frontokra a minőség, hátul meg csak kísér - mondjuk ez a dolga , csak ha a rearekhez vagy közelebb - pl. ott dumáltok - , akkor úgy gagyibb)
Ezen kívül a CMMSnél annyira tömör - de gyengébb - basszust ad, hogy igazán érezni - és + jel között lehet, de ott annyira tömör és keményet ad (nem pedig dobozhang), hogy jónéhány disco megirigyelhetné a minőséget (ha jártatok E-clubban, akkor: a CMMS2 és stereo sorround kb. eclubnyi hangot produkál a mélynél - magasban veriP), míg mondjuk ha jártatok a Bfüredi Átriumban, az a CMMS1
Most a teljesítménytől tekintsetek el
Na, a témáról ennyit, köszi a segítséget, a csevegést, stb... -
hali01
őstag
A szavaidbol azt veszem ki,h te komolyan szeretnéd behangosítani a szobád.
Na sztem ez a cucc arra nem igazán felel meg.
Mint ahogy láttad az én kis kuckomat az kb 2.5x4m-es ez arra van kitalálva nem nappalik behangosítására.
Ahogy írtad a szobád méreteit,oda egy komolyabb erősítő+több literes Hangfalakra lenne szükség ha Rock koncert szerű hatást szeretnél elérni.
Nekem a nappaliban nem ilyen kis zümmögő van,ott a subban elférne ez az egész cucc kényelmesen.
Ez ezen a pár nm-en tökéletesen elegendő.
Én leginkább Barry White-ot,Yello-t és hasonlokat hallgatok de előfordul AC/DC is nem ritkán.
Olyan adatokra vagy kiváncsi amikre nemtom a választ meg sztem felesleges is tudni egy egyszerü földi halandonak.
Az a 80db nem az érzékenység (annak elég gyengusz lenne) hanem a jel-zaj viszony.
Ez vmi olyasmi (nem szakmám) h a hangerő feltekerésével mennyire emelkedik a hangerő ill a zaj (súgás).
Minél kisebb ez a szám annál zajosabb a cucc.
De azért ne csüggedj,h nem tucc mindent attól még jól szólhat!
És jól is szól!!
Ja és ne másoknak zenélj hanem magadnak!![Szerkesztve]
-
penene
őstag
A wattokkal azért foglalkoznék, mert mivan akkor, ha vásárolok 2 jó minőségű, nagy hangfelületű hangszórót, és azt kötném be... ha a kimenő jel 4watt, akkor azért vigyáznom kell arra, h. meg bírjam szólaltatni azért azt a hangszórót is... tehát ha olyan 90 dbeleset vennék, akkor gondolom én a 4 wattal még jó vagyok.. de nemtom, ilyen 150 wattos hangcuccokat árulnak , nemtom érdemes e itt görcsölnöm 4 wattos cuccal, hogy jobbá tegyem... Csak picivel kéne, h. pl. a hátsó falra rátehessem a cumót (kb. 4-5-6 méterre géptől, és akkor már jobb.. de asszem az más kaliberű dolgot követel meg, pedig jó lenne.. és a térhatás is zsír lenne.
Szerinted mennyi az a DB, ami úgy hangosnak mondható??
Mert akkor ki lehetne számolni, mennyi is kéne...pl. nekem amikor hangosra felteszem a hangot, akkor simán elég a hangosság... de fogalmam sincs az hány decibel...
pedig akkor ki lehetne számolni
egyébként a 2 elsőt nemhogy hangosabbnak jóval, hanem sokkal szebbnek is hallom.. az önmagában is szép (sub nélkül), míg a másik olyan fullgagyinak tűnik.
Vhogy nem lehet kiszámolni, mennyi decibelt nyom a cucc?
Mert látom EQban is van, h. + - decibel a kül. hangszínnek, ill. cutoffoknál mennyi decibel az adott tartományra... tehát eleve a jelnél is lehet + decibel...
vki ezt irta:
''kétszeres erősítés növelés 3dB-eles hangnyomás növekedést eredményez. Tehát 1wról indultunk, annak 2szeres a 2W, annak 2 szerese a 4W, annak 2szerese a 8W,....... és minden alkalommal 3dB-vel nő a hangerő.''
Szóval elvileg ha 80 dbeles, akkor 1 W 1 méterről 80 decibelt nyom, a 4 W meg akkor 86ot...
gondolom akkor ez a max..[Szerkesztve]
-
penene
őstag
aha, zsír! hát így nem kell állvány valóban!
Most a rearek hol vannak? ugyanott, ahol a képen, és a Sideok a monitorok helyén (abban a mélységben)?
Nekem a sub ugyanúgy az asztalalatt van , ugyanúgy mint neked, csak nekem a jobb oldalon, azért raktam oda, mert láttam, h. a membrán, a baloldalán van, ill. az audigy2Zss settings képen is úgy volt(egyébként nemtom hogy fér el a lábad itt, ha még a subot is odaraktad, de az mind1.
nekem is hasonló az asztalom (oldalsók nélkül, viszont hosszabb, tehát kb. a kiugrók nélkül), nekem a sub a merevítő előtt van, kettő közé nem tudom tenni, mert alacsonyabban van a merevítő, ha mögé teszem, akkor meg nem érzem annyira a basszust, mintha lefogná az asztal merevítő, + FALlábai az asztalnak (tehát nem 4 lába van, hanem 2 oldallap, ami szépen foghatja a hangot).
majd este csinálok én is képet róla, ha tudok.. egyébként én arra törekedtem, hogy minél szélesebben legyenek a frontok is (tehát minél nagyobb legyen a szög). -
hali01
őstag
Az,h melyik szol hangosabban az csak beállitás kérdése.
Mint írtam én 4wra saccolom a kimenetet és a sateliten az összes kicsit értem.
Ja és a Lyuk felém néz
Igy raktam körbe magam: [link]
Ne a kupit nézd!
Itt még a régi cucc van de nem az a lényeg hanem az asztal.
A sub most az asztal alatt van a baloldalon.[Szerkesztve]
-
penene
őstag
Feature Description
Speaker Power 8 Watts RMS per channel (6 channels),
20 Watts RMS center speaker,
24 Watts RMS subwoofer
Frequency Response 40Hz ~ 20kHz
Signal-to-Noise Ratio (SNR) 80dB
Dimension (L x W x H)
Satellite Speaker 9.5cm x 7.7cm x 14cm
Satellite Speaker (with tweeter) 9.5cm x 7.7cm x 16.8cm
Center Satellite Speaker 16.8cm x 7.7cm x 12.0cm
Subwoofer 19.2cm x 30.0cm x 28.3cm
Wired Remote Control 8.2cm x 4.0cm x 2.1cm
Ennyit árulnak el róla!
van itt vmi a 80 DB... az lehet a hangfalak érzékenysége???
Látszik, hogy a 2 front nagyobb, ill. tartalmaz ún. tweetert...
de elméletileg 8W...szóval az lehetséges, h. a kimenete, nem pedig a hangszórók max. teljesítménye?? (bár akkor róluk miért nem esik szó, nyilván a frontok azok jobbak, mint a rearek+side, de vhogy én hangerőben is érzem a különbséget... De lehetséges csak a vezérlés miatt halkabb, és gagyibb a zene minősége?? (sokkal gagyibb, ha csak a rearek mennek, ill. ha csak a frontok...
-
penene
őstag
''A satelitek ha igaz akkor 8w-osak akkor a végfok olyan 4wattos lehet és 8ohmos,legalábbis azt biztos elbirja.''
Ez lehet a szatelit kimenet??
furi egyébként, mert a frontok is 8Wattosnak van írva, és azok jóval nagyobbat szólnak, mint a kicsik... gondolom én a hangfal érzékenysége, és a hangfelület különbsége miatt, ugye??
(tehát a jel ugyanannyi teljesítmény, de ezek miatt a paraméterek miatt tűnik gagyibbnak) -
penene
őstag
A satelit kimenetek hány wattos teljesítményűek lehetnek? (ez a 8W??)
nem vagyok műszaki zseni, gazd. sulit végeztem
Nem tudom merre megy a csöve, nem néztem még bele.. A bass reflex luk az hol van?az szembe veled, netán jobb - bal oldal?
A membránát látom hogy ha a luk felém néz, akkor az a bal oldalán van... de többet nem igazán tudok belőle, mondom nem vagyok járatos (még) ebben a témában, de amint látod, ismerkedem vele, és próbálok tanulni.
Bocs, h. ilyen láma vokTudom vicces, h. ennyére tájékozatlan vagyok.
Egyéb kérdés, neked min vannak a szatelitek, h. raktad körbe magad? van állványod, v. valamire rá tudod tenni?? (ez nekem még 1 nagy problémám, most 5.1ben van, a rearek hátul az étkező asztalon, ill. a konyhapult kiugróján vannak kb. 4.5 méterre tőlem, de jól hangzanak beállítva THXjobb, mint 2.1ben, sokkal
ill. mivel kanapé van a gépszékem mögött, így a filmekhez is mögöttük lesz.
Igazán azt szerettem volna h. a hátcsó falra (kb. 5-6 méterre a géptől) raknék 2 hangszórót, és akkor a full szobán átívelne a hang, de ahhoz szerintem túl kicsi
teljesítményűek a rear hangszórók!! pedig úgy a kb. 6-7*3-4 méteres szobán körbe lenne a dolog (igaz nem fejmagasságban, hanem felette, szóval ez is rontja a dolgot, mert kb. fejmagasságban kell lennie, de ezt még meg is tudnám talán oldani. -
hali01
őstag
Folyt az Audigy2 topicbol.
Penene! Sztem nemsok értelme van lecserélni a sateliteket mert ez igy van kitalálva és igy jo vagy nem.
De azért probálkozni lehet.A satelitek ha igaz akkor 8w-osak akkor a végfok olyan 4wattos lehet és 8ohmos,legalábbis azt biztos elbirja.
A subládámnak a a hangszoroja van a fal felé a cső velem párhuzamos. de rakhatod sarokba is ha van rá mód és ott még jobb is talán. -
penene
őstag
Helló, milyen állványt lehet T7900hoz venni???
-
hali01
őstag
Szaasztok!
Lecseréltem az Orion HT520-amat erre a cuccra.
A változás annyi,h ebben 2vel több a hangszóró.
Nagyon jol szol de nem jobb mint a másik volt igy nem estem seggre tőle.
Ja és egy Audigy4-el zörgetem.
Dijohéjban ennyi az észrevétel.
Megmég annyi,h aki kitalálta azt a drotos távirányitot az valszeg értelmi fogyatékos lehetett vagy totál részeg.
[Szerkesztve] -
penene
őstag
hangszóró állványt hol lehet olcsón venni creative t7900hoz? (vagy. kompatibilis)
Tudnátok típusokat mondani, stb.? -
penene
őstag
sziasztok!
1 hete vettem hangfalszettet!
1. nekem nem infrás távirányítót adtak hozzá, az hogy lehet? (alapban nincs benne?)
2. egyik hangfalkábel szar, meg van törve pont ott, ahol bedugom erősítőbe...
arra nincs gari mi??? és ha visszadobom nekik, hogy így kaptam, jó lenne vmit csinálni... (vagy veszek náluk másikat)
miccsináljak?
üdv.. -
Zebu
addikt
nah meglett a DDTS cucc
meleg pite -
L3zl13
nagyúr
Még nem próbáltam, szóval nincs személyes tapasztalat. Tesztet sem olvastam róla. Csak annyit tudok, amennyit a Creative-nál írnak róla.
Árát fentebb írtam. 21k nettó környékén. Szerintem elég drága.
Viszont van hozzá infra távirányító is, szóval nem kell madzagos vezérlővel szórakoznod.
És több eszközt is rá tudsz kötni (TV, Video stb).
És ha azt vesszük, akkor nem kerül többe, mint amennyivel többe kerülnek a digitális bemenetű hangszórószettek.
Ha ezeket figyelembe vesszük akkor már jobban megéri.
Funkcionalitásában egy asztali digitális dekóderhez (erősítő nélkülihez) lehetne hasonlítani. Minőségben és ár-érték arányban viszont nem tudom hogy viszonyul ezekhez.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
A kulonbseg annyi, hogy az 5700-nal a kulso doboz az erosito es dekoder is egyben. Az uj rendszereknel az DDTS100 csak dekoder amit a kulonbozo szettere lehet kapcsolni, ott mindegyiknel a subwooferben van az erosito. Igy a dekoder es a hangfalak is mukodnek egyutt, de kulon-kulon is mas eszkozokkel.
-
L3zl13
nagyúr
Ha jól látom az 5700 úgy digitális, hogy van hozzá egy kis doboz ami a dekódert tartalmazza.
Szvsz ezt úgy váltották le az újabb tipusoknál, hogy külön meg lehet venni a dekódert. Creative DDTS-100 ~21k nettó pluszban.
Alapban digitális szettet Logitchből tudok. Z-5500 ~64k. És jelenleg nincs belőle.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
5700-as nincs. Ha ugyanarra a tipusra gondolunk, akkor megszünt.
Van Inspire 5800 meg 5900 12k ill 15k nettó körül.
Illetve van még Creativeból SB560 9k-ért.
Vagy Megaworks THX550 48k környékén.
Bár ezek egyikén sincs tudtommal digitális csatlakozó.
Illetve vannak még Logitec szettek. -
Predator...
tag
Uppolva!
-
La Magra
tag
Üdv!
Én is ilyen hangfal-rendszert szeretnék egy audigy 2 zs platinum hangkártyával?
Vélemények??
Egyébként ezért sem érdekel, hogy csak vezetékes távirányító van a hangfalakhoz, mert az Audigy 2-jével úgyis tudom szabályozni... Vagy tévedek? -
jerry311
nagyúr
Nekem a 7700-van (szintén 7.1-es).
szép meg jó. hangja is. kinézete is. -
Predator...
tag
Egy kis info...
Szatelit hangszórók teljesítménye 8 Watt
Center hangszóró teljesítménye 20 Watt
Subwoofer teljesítménye 24 Watt
Frekvencia tartomány: 40Hz ~ 20kHz
Jel/zaj arány (SNR): 80dB
Mágnesesen árnyékolt szatelit hangszórók
Az első hangszórók kétutas kialakításúak
Megerősített fa mélynyomó
Drótos távirányító szolgáltatásai
Ki/be kapcsolás és hangerőszabályozás
Mélyhang hangerőszabályozó
Fejhalgató kimenet
Line-in bemenet
ennyi -
L3zl13
nagyúr
válasz
Predator... #1 üzenetére
Nem tom milyen, de kb 21+Tréfáért tudok.
-
Predator...
tag
Sziasztok...
Az említett Hangfalrendszerről szeretnék olvasni jó/rossz vélemyény esetleg tapasztalatot
Ki mennyiért tud ilyen cuccot??
A hivatalos oldalon található leírásról:Bővebben: link
Szerk.:Helyesírás^^
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASUS routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Yettel topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest