Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Mariann294 #3564 üzenetére
Igen elég jól hűt pláne,hogy az eredeti ventit anno noctuára cseréltem,csak ugye nekem a ház hangszigetelt így nyáron is kicsit melegebb van benne de gond egy szál sem
Neked amd n a hűtő felfogatása nem ilyen lenyomó karos vagy milyen?Unokaöcsémén olyan van de amd ben nem vagyok otthon nagyon régen volt de akkor még nem én szereltem az utóbbi időben meg csak inteleim voltak ott 4 csavaros felfogatás van általában.Most néztem a hardver aprót cooler master hűtők használtan nem rossz árban vannak.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Mariann294 #3562 üzenetére
Mondom ha szar a paszta akkor meg van az esélye,hogy rásült a hűtő a procira de szerintem akkor durvább hőfokokat kapnál,nekem 5 éves paszta még simán kenhető volt az előző gépemben,ja egyébként ha majd pasztázol akkor én úgy szoktam meg a legjobban bevált is tesztelték,hogy a proci kupak tetejére egy kis X et rakni a hűtő meg egyenletesen szét nyomja.Én tegnap nézegettem amd hez hűtőket használtan már 5EFt ért egósz jókat is lehet kapni hőcsöves meg minden.Én pl most mikor áprilisban csináltam az új gépem az előző gépből raktam át a hűtőt egy cooler master hyper 612s et van rajta egy noctua venti és tökéletes ugye a hűtő nem nagyon tud meghibásodni max a venti rajta.
Én gépem most pl így néz ki,nem kicsi a proci hűtő[L:/dl
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Mariann294 #3560 üzenetére
Akkor szerintem nagy gond nem lehet vele,mert olvasgattam a processzorod után tuningolva is még jó fokokat értek el de volt akinek 80 fokig fel ment ott írták,hogy az már sok bár leginkább tartósan nem jó a procinak meg elméletileg bizonyos foknál le tiltana a proci.Bár régi athlonos időkből is írt valaki ,hogy a barátja procija fel ment vagy 110 fokig túlélte de az már a szerencsén múlott.Egyébként a gyári hűtőtől ne várj sokat az egy átlagos hűtést ad neki még neked nem is pörög annyira ,unokaöcsém hűtőventilátora terhelés alatt majd 6000rpm es fordulaton pörög.Ha idegesít a hőmérséklet használtan kó hűtőket lehet kapni olcsón,meg valami fasza paszta és meg is van oldva jó pár fokot jelentene.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Mariann294 #3558 üzenetére
Isten igazán én sem vagyok szakértő csak fura az az eltérés ahogy írtam unokaöcsém gépében szinte 1-2 fok híján ugyan az a dióda és a cpu hőmérséklet.
Csinálj tesztet mondjuk a LinX vagy a prime 95 el mondjuk úgy hagyod egy félóráig,ha nem megy fel 70 fok fölé tartósan vagy csak felé akkor szerintem nem lesz gond. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Mariann294 #3556 üzenetére
Elméletileg ez lenne "Az kisebbik az a CPU felületen mert hőmérséklet, a nagyobbik pedig a magban a hőérzékelő dioda altal, mert értek"
Milyen hűtő van rajta,gondolom nem a gyári kis fos,mert unokaöcsém gépn a gyári van de forog vagy 5000rpm et nagyon hangos ha melege van és 40 foktól indul a proci és ott mind két hőfok 40 fok nincs eltérés és úgy melegszenek együtt.Tegnap próbáltam terhelni az övét egy oldalt levett oldallap nélkül és csak proci hűtés semmi más venti a házban prime 95 100% proci terhelés volt 68 fok is.De úgy tudom az amd procik forró fejűbbek mint az intelek,szóval lehetséges,hogy ezek nem rossz hőfokok.Ha jó a paszta a procin akkor nem szabadna neki be keményedni meg szerintem rosszab lenne a hővezetése is,amikor én idén leszedtem az 5 éves gépembe a hűtőt akkor ugyan úgy kenhető volt a procin lévő paszta pedig sosem szedtem szét 5 év alatt,gyári hűtőhöz adott cooler master paszta volt.Ha esetleg újra kennéd akkor artic cooling mx4 jó paszta.Régebben az elején nem nézegetted a hőfokokat?
Maximális működési hőmérsékletnek 70 fokot adnak meg ennél a procinál.
Itt is írnak valamit erről a hőfok dologról [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest