Aktív témák
-
Zozzz2000
tag
válasz
aftercooler #20 üzenetére
Jobb későn mint soha
-
fsgl
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég cseréltem cpu hűtőt (4 tűs). Indításkor a CPU fan error üzenetet kapom de utána betölti a rendszert.
Biosba néztem a beállításokat, akkor lesz piros az RPM ha 600 alá megy.
alaplap: asus p5kpl/1600 (bios frissítés volt kb július augusztusban)
A hiba csak tegnap jött elő eddig nem írta ki ugyan ezzel a ventivel.
Mi a megoldás?
Köszönöm
-
Lord Zero
addikt
az asus faq oldala tele van ilyenekkel:
Q: System will hang when .. blabla .. on P4S800D with Celeron D
a válasz mindig ez:
Please update BIOS to version 1003.001 or later to solve this problem
szerk:
azonkívül nézd meg ezt:
Bővebben: link
query by mb - kiválasztod a típust és láthatod, milyen cpukat támogat
a d cerkáknak mind frissebb (1011) bios kell ennél a lapnál, neked milyen van?
[Szerkesztve] -
Jasper
csendes tag
-
Jasper
csendes tag
válasz
Lord Zero #11 üzenetére
Ill. még egy másik fontos megfigyelés.
A jelenség olyankor is fenn áll, amikor pl. a CPU fan figyelését tiltom a biosban!
Többször előfordúlt, hogy így sem áll fel a rendszer.
Sőt még olyan is volt, hogy akármit (pl.reset) nyomogattam ''se kép, se hang''.
Sötét volt a monitor, mint említettem ilyenkor nem szólítja meg még a billentyüzetet sem.
Ja, és még egy fontos dolog, ez már a 3. lapom. Egyiket még a 3 napos visszavásárlási garancia időben vissza vittem. Kaptam helyette egy újat, azt 2 hét múlva vittem vissza. Az első kettőben a szervízben sem tudtak lelket lehelni. Ők sem tudták behozni a rendszert (képet)
Mindegyik ugyan ezt csinálja!
Asus széria hiba? -
Jasper
csendes tag
Valószínüleg a lappal lesz valami prücök, ugyan is mikor megvettem ( 1 hónapja)minden bekapcsoláskor pl. csippant egyet, majd úgy állt fell a rendszer. Újabban kb. 2 hete azt vettem észre, hogy minden csippanás nélkül bejön.
Azt hittem bedöglött a kis csipogó, vettem egy másikat, ua.
Ill. kipróbáltam, hogy legalább a hibajelzést adja-e (a megfelelő módon) azt adja.
Nem örültem volna neki, hogy minden hibajelzés nélkül elszáll valami. -
Lord Zero
addikt
a q-fan opció benne van a lapodban, szóval ha nem ismered, az azért van, mert nem bogarásztad át a biosodat eléggé
az asusprobe-tól teljesen független (a probe csak figyel és mér, a q-fan meg állít és szabályoz)
az f1-et valóban ki lehet kapcsolni, ahogy említette a kolléga, én azért nem tettem, mert akkor semmilyen hibánál nem jelez -
Jasper
csendes tag
Igen be van kapcsolva, csak nem a Q fan, hanem, nekem az alaplap CD-n található Asus Probe programmal fut, aminél nincs CPU hömérséklet alsó határ, csak felső: 72C fok, alaplap: 75C fok ill.
Ellenben a CPU fan-nak van alsó határa: 600 fordulat
Itt alsó ill. felső határa csak a feszültség szinteknek van.
Nem ismerem a Q fant, gondolom hasonló lehet, mint ez. -
Lord Zero
addikt
a q-fan be van kapcsolva? ha igen, mekkora az indító érték (mekkora hőfoknál indul el a venti)?
mondok egy példát: 35 fok alatt nem kapcsol be a q-fan (egyes biosokban ez a minimum érték), mert ugye minek, tehát nincs venti
az alaplap jelzi, h nincs fenti (cpu fan error), noha ő maga nem indítja, hiszen a q-fan csak 35 foknál kezd el pörgetni
azért szól, h az F1-gyel jóváhagyd, h mehessen
mivel te tudod, h a q-fan beállítás miatt nem pörög, nyomsz egy F1-et és kész
szerk:
fenti eset a q-fan esetén áll (nekem minden egyes bekapcskor nyomnom kell egy f1-et), tehát csak 1 a sok lehetséges válasz közül, csekkold le
[Szerkesztve] -
Jasper
csendes tag
A jelenség:
A gép nem kapcsol be, ( a feszültség az alaplapon ott van, mivel a ventik mennek, de semmi más) a billentyüzet halott, mivel meg sem szólította a gép. Monitoron ''se kép, se hang''. Black. Majd nyomok egy resetet, utána már megszólítja a monitort.
És kiírja: CPU Fan error!
Nyomja meg az F1-es billentyüt.
Megnéztem a CPU fan fordulatszámát 1770, mi ebben a nem kóser?
És ezt a gép majdnem mindennap megcsinálja vagy kétszer!
Segítsetek, mi lehet a gond??
ASUS P4S800D (800/533/400MHz FSB, Celeron D 2,66GHz/533MHz, 256MB/400MHz RAM, Asus ATI Radeon A9550GE 128MB/128bit, 300W-os táp,
stb.
Aktív témák
Hirdetés
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest