- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Mikor lesz már újra 0 °C alatt a hőmérséklet, mint január elején?
-
barnam_
nagyúr
Az biztos hogy nem kell hozzá 4Ghz
3Ghz még vga limites (1024x768) beállítások mellett is elég lenne, szóval lehet takarékosan játszani.
Az nem feltétlenül baj, hogy a vga felől szív, nekem úgy van, hogy az oldallapon fúj be egy 12-s venti, a proci a vga-ról szívja el a levegőt, és a táp felé fúj. Felül meg egy 12-s venti nyomja ki a levegőt. [kép] -
barnam_
nagyúr
Jaja, nézegettem az eredményeket, a legtöbb 1.7V felett készült. Anno a CeleronD-nek adtam bios-ban 1.8V-t is. Mostanáig nem sikerült átlépnem azt az eredményt. Talán még most is megy az a proci.
Egyébként jó ez a hűtés (cnps 9500), de ilyen extrém tuninghoz már kevés. 1.65v-al volt idle 50 °C az ablakban, de ha hidegebb lesz, majd megpróbálom 1.7V-al
-
barnam_
nagyúr
Az a vicc hogy egész jó idő volt, kinn 3-4°C, a gép mellett 5-6°C, a szobában meg 13°C.
Szerinted meddig emelhetem még a cpu feszt? Az a gáz, hogy ebben a lapban 1.6V fölött csak 0.05V-al lehet emelni a feszt, egészen 2.3V-ig
Tehát 1.65V után 1.7v jön, és nem tudom hogy megkockáztassam-e. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
krammerka #1643 üzenetére
Ha megszavaztátok,rajtam nem múlik,csak akkor a többiekkel szemben sem lehet elvárni a feltételekhez mért eredményt
Igazad van, de figyelembe kell venni, hogy nem megismételhetőek a tesztek. Ha másnál ilyen hiányosságok merülnek fel, és megvan még a proci, akkor újra kellene futtatnia a tesztet.Szerintem a G31 is kezeli az 1066-s ramot.
-
barnam_
nagyúr
Szerintem elfogadható a screenshot, mivel cpu-z amúgy is mutatja a cpu feszt.
Az meg amit a programok (Everest) mutatnak a 3v/5v/12v értékeire, lényegtelen mivel nem a valós értéket mutatja.
A ram fesz valóban hiányzik, de valószínűleg 2.1-2.15v körül volt, mert nálam annyin tud 1100-t a 4x1GB.
Cpu fesz alapján a max. üzem kategóriába lehetne sorolni, mert biztos hogy többet tud az E8200/8400. -
barnam_
nagyúr
Megvan mi kellene neked: A-Data DDR2-1200+ 2x2GB KIT
Az ára nem lehet túl kellemes, már ha egyáltalán lehet nálunk kapni... -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Ha szinkronban hajtod a memóriákat, akkor 9*500 menne ha a proci is bírja, 4.5Ghz meg mire nem elég 3DMark-on kívül?
Persze nem menne 600-s fsb menni, nem tudom hogy ez mennyire fontos neked.
Vagy végső esetben eladod az OCZ Reaper-eket jó áron, és veszel 4x1GB 1066 CL5 (fontos, mert a CL6 az kaki)-s kingmax-ot, 1100-t menne 2V körül, lehet többet is ha megkínálja az ember fesszel. 550-s fsb meg már majdnem 5Ghz... -
barnam_
nagyúr
Na így már értem
Azt nem gondoltam volna hogy 2x2GB ennyire gyenge tuningban, ráadásul nem is noname ramokról van szó... mennyibe is kerül egy ilyen Mushkin 2x2gb 1000? lefogadom hogy 4x1GB kingmax olcsóbb, és az is tud 1100-t. Igaz többet nem 4 modullal.
Nem tudom hogy 24/7-re mennyin használod a procit, én pl. ha benchmark-t akarnék futtatni, 2 modul menne a gépben a tuning miatt, aztán ha végeztem, visszatenném a maradék kettőt. -
barnam_
nagyúr
Arra gondoltam, hogy lehetne használni a Cinebench R10-t a Fritz benchmark helyett.
Egy képet renderel először 1 magot, majd több magot használva. Nem kell telepíteni, és könnyedén összehasonlíthatóak az eredmények. Egyetlen hátránya hogy 1-2 perc míg végigmegy a teszt.
Itt egy eredmény még csak 8*400=3.2Ghz-n: [link] -
barnam_
nagyúr
3.-ik kategóriába: [link]
Lehet hogy menne kicsit kevesebb fesszel is, mert 1.45V-on végigmegy a 3DMark06. Kb. +100MHz lehet még a prociban, de tovább nem akarom emelni a feszt. Ehhez is nyitott ablak kellett, normál szobahőmérsékleten elérte volna a 80°C-t. Most 17°C van a gép mellett. -
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #1457 üzenetére
E6700 - 8x413 = 3.3Ghz
1.5V-hoz már kevés ez a hűtés... -
barnam_
nagyúr
Ahogy ígértem, jövök az eredmény(ekkel), most az első kategóriába valóval:
E6700 - 7x429 = 3Ghz
FPO: L628A348
Gigabyte P35-DS3P
Kingmax 4x1GB 1066
Zalman 9500 LED -
barnam_
nagyúr
E6700 - 8*400 - Fritz
-
barnam_
nagyúr
Ez így megfelel a Max fsb-hez?
E6700
FPO: L628A348
Gigabyte P35-DS3P
Kingmax 4x1GB 1066
Zalman 9500 LEDHolnap jövök a többi eredménnyel
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Óra topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1 humoros
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest