- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A source motor hihetetlen módon elsz@rt netkóddal rendelkezik. A régi cs és dod óta eszméletlen változáson ment keresztül. Próbálják a valve-s arcok heggeszteni, de néha 1-1 update csak ront a helyzeten, mint javulna.
Elsősorban a 3 fő netkód paraméterre kelle figyelni. Hogy mik is azok: rate/ cl_updaterate/
cl_cmdrate
Ezeket az értékeket kell nagyjából belőni, mindegyik hihetetlen mértékű változást tud előidézni egy pillanat alatt.
Persze a túlzott félreállítás sem éppen célravezető mert könnyen vonhat kick-et vagy ban-t maga után. (ratehax...)
Hogy mire is kell beállítani ezeket az értékeket?? Az saját netedtől függ, sebesség illetve attól, hogy wi-fi-s vagy normál kábeles.
Szóval az átlagos rate értékek így nézhetnek ki: rate 20000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100.
Ez egy 1Mbit/s (le) | 256Kbit/s (fel) net kapcsolatra ajánlott. Ha valakinek gyorsabb nettel rendelkezik, akkor az teheti 30k/100/100-ra is a ratejeit. Az update/cmdrate-et nincs értelme 100 fölé emelni. Akinek kisebb net sebessége van annak a 16k/80/80-as rate-eket ajánlom, feltéve ha a szerver / adminok engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
satomee
senior tag
válasz
moongoose #3452 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok,de eddig is "biztonságosan" neteztem (szinte kizárólag ugyanazt a tucatnyi oldalt látogatom,mind megbízható),csak megbízható küldő mailjét töltöm le stb,és nem is okozott eddig gondot semmilyen spyware.Persze azért ma megnézem a biztonság kedvéért...Egyébként tegnap este pl játszottam vagy éjjel 2ig és nem tapasztaltam a hibát.Szal értetlenül állok előtte...
-
satomee
senior tag
válasz
`#^MáGu$s^#´ #3433 üzenetére
Nem feltétlenül kapod hozzá,létezik olyan kiadás amihez nem jár.Szerintem ezt vehetted meg...
-
satomee
senior tag
Bár linket nem tudok,de én annak idején egy Asus 9550GE karival kezdtem játszani vele,aztán egy 6600 (nem GT) jött a sorban,és ugyanúgy elfutkározott mindkettővel.
-
satomee
senior tag
Nekem ez így első hallásra egyszerű lagnak tűnik,amit sok minden okozhat,de remélhetőleg majd egy hozzáértő arc meg fogja magyarázni mi lehet a gondotok...
-
satomee
senior tag
Nem akarok hazabeszélni mert én sokat kocsmázok,hát válogass kedvedre...
[magyar szerverek]
-
satomee
senior tag
válasz
illusiON #3344 üzenetére
Szerver akad szép számmal,a gond inkább az hogy kevés olyan van ahol normálisan tudsz játszani.Értem ez alatt pl a jó hangulatot,kulturált hangnemet,változatos mapokat (nem csak d2-t tudsz játszani
) és hát nem utolsósorban a jó konfigot (ping,lag stb tekintetében).Ezek után már csak hab a tortán ha még sikerélményed is van...
-
satomee
senior tag
Csak azért kérdeztem hogy tudjunk rájuk legközelebb jobban figyelni.Amúgy ez a cheat-nem cheat dolog örök probléma lesz.Ismerek olyat a kartelon akit már rengetegszer akartak banolni,de személyesen ismerem és tudom hogy nem csal.Persze ellenkező példát is tudnék nem egyet mondani...
Szal nagyon nehéz objektívan megítélni és jól dönteni ilyen esetekben,de részünkről minden tőlünk telhetőt megteszünk az ilyen alakok kiszűrésére. -
satomee
senior tag
-
satomee
senior tag
válasz
sid.:Rc211v #3245 üzenetére
Jelszóemlékeztetővel próbálkoztál már?Egyébként nem azért hogy idegesítselek,de havernak a wow accját nyúlták le,és ő sem adta meg senkinek.Neki állítása szerint egy keylogger volt a gépén amit csak utólag szúrt ki...
-
satomee
senior tag
válasz
Neil Watts #3111 üzenetére
14perc...?!Ne már...Ezzel tuti csúcsot döntesz...De miért nem rakod újra??
-
satomee
senior tag
Száz szónak is egy a vége:meg köll venni az eredetit oszt csókolom...
-
satomee
senior tag
Ezzel nem vagy egyedül.Danny Oceant már nem egyszer ki akarták banolni,de történetesen személyesen ismerjük páran és tényleg: egyszerűen ilyen jól játszik.De elég régen lehettél fent,mert egy jó ideje nem cs-zik.Azóta legalább másik 5-6 olyan arc jár fel akikre bármikor rávágnád hogy csal.
-
satomee
senior tag
válasz
Genius007 #2790 üzenetére
Nincs mit.Még annyit megjegyeznék hogy a dedikált szerver indítási paramétereinél be tudod állítani a tickratet -mondjuk ilyen pingek mellett ne is nagyon akard feljebb vinni az alap 33nál...Azt viszont érdemes megnézned hogy minél kevesebb cucc fusson mellette,hogy minél több prociteljesítmény és memória maradjon a szervernek.Egyébként a MANI oldalán találsz részletes-igaz angol-leírást hogy hogyan kell felrakni.Szerintem valamit nem írtál be vagy nem jó helyre,általában az szokott lenni a hiba.Érdemes még esetleg a CS2.hu megfelelő topicját is átnézned,hátha találsz valami hasznosat benne.
-
satomee
senior tag
válasz
[pod]Diablo #2668 üzenetére
"Nem lopnam,el mert az enyemet is elloptak"...ez elég meggyőző indok...LOL
Te ezt most tényleg komolyan gondoltad...???
-
satomee
senior tag
Hát ha így lenne,megnézném a forgalmukat mondjuk egy hónap múlva...Szerintem is marhaság.Honnan szedte ezt a haverod?
Hulk24: Az előttem szólók után kis adalékként:most kellett lecserélnem a 6600 non GT karimat.Egy 8600GT lett az utódja,és nem veszek észre különbséget játék közben,egyedül a video stress test-ben.Szal egyáltalán nem a vga-n van a hangsúly. -
satomee
senior tag
Bocs,én nem sértésnek vagy fikának szántam,de a ''10-5x várnak ránk a canter botok'' meg a ''2 lött nem hs 129'' nekem érthetetlen volt,sokat segítene legalább egy pár vessző vagy pont...Felvenni szerintem azért nem veszi fel mert a glock másodlagos,ez meg elsődleges fegyó,tehát helyette nem fogja felvenni,elsődleges meg gondolom volt nálad.
-
satomee
senior tag
-
satomee
senior tag
válasz
jolti05 #2478 üzenetére
Hát ez a ''nem küldtek el a francba'' szerintem csak idő kérdése sajna.Egy forgalmasabb szerveren előbb-utóbb úgyis bele fogsz futni egy-két vérmesebb játékosba aki nem tudja tűrtőztetni magát,mert ő úgy érzi hogy a tudása alapján megengedheti magának hogy leoltson bárkit aki nála rosszabbul játszik.Ez sajna nem egy bizonyos szerverre jellemző,hanem a magyar cs:s közösség elég nagy részére.Szal tényleg csak annyit tehetsz hogy nem veszel róluk tudomást,különben egy percig se fogod élvezni a játékot.Mellesleg minél többet jársz fel egy helyre,minél több ''ismerősöd'' lesz a játékosok közt,annál kevésbé fognak csesztetni (ezt saját tapasztalatból tudom) szal kitartás...
MOD: amúgy honnan tudod hogy a japánok pl nem fikáznak játék közben...?
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
válasz
jolti05 #2453 üzenetére
A szervert bérelni szokták,ami tulajdonképp egy progi ami fut a szolgáltató gépén.A gáz az,hogy a nagyobb bevétel érdekében általában több ilyen szervert is kiadnak ugyanazon a gépen,ami ugye a teljesítmény szempontjából nem épp előnyös.Nálunk ez annyiból másabb,hogy saját szervergép van letéve,aminek csak a helyet béreljük,így ezen csak ez az egy public ill. még egy war szerver fut.Bár a szerver már kb fél éve üzemel,így ebben a formájában csak pár hónapja (talán 3...?).Egyébként 18 férőhelyes,többek közt ez is a megfelelő teljesítmény érdekében csak ennyi.Vannak custom mapok is,de egy kezemen meg tudnám számolni hány ilyen pályán szoktunk játszani,és amit meg is szavaznak azok általában tényleg jól játszható,élvezetes mapok szerintem.
-
satomee
senior tag
Örömmel hallom,bár ez igazából a társaság érdeme akik feljárnak játszani.Voiceon se jellemző a fika,persze néha előfordul ahogy minden más szerveren,de pl az anyázást nem nagyon tolerálják az adminok.Amúgy az OBI-s Pigstickről van szó...?
fs-zsoci:ezt most nem igazán értem,mire is vagy kíváncsi...? -
satomee
senior tag
válasz
jolti05 #2440 üzenetére
Fun mapok sok szerveren előfordulnak,ha nem is sűrűn,de ami kifejezetten ezekre épít az talán egyedül az SG szervere.Itt megtalálod a magyar szerverek zömét :[link]
És talán nem ordítják le a hajat a fejemről ha kicsit hazabeszélek,ez itt a mi kis kocsmánk címe: 195.70.35.202:27015
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
válasz
jolti05 #2433 üzenetére
Hát ha nagyon kíváncsi vagy rá,vedd meg online.Én amúgy is jobbnak tartom mint a boltban történő vásárlást,mert így nem tudják beregizni,a kódot lenyúlni,stb.Arról nem beszélve hogy így az 1.6 pl olyan 2k körül kijön.Bár kíváncsi lennék source után mennyit játszol majd 1.6-al...
-
satomee
senior tag
válasz
jolti05 #2431 üzenetére
Ha csak a CS:Source annyi,akkor drága.Ha viszont jól sejtem és a sárga tokos kiadásra gondolsz (HL2 DM+D.o.D:S+CS:S egyben),akkor jó ára van mert az a Média Marktban pl 7.4e körül van ha jól emlékszem.Online viszont magában tudod megvenni átszámítva 42xx HUF-ért...Az 1.6 viszont egyik esetben sem lesz sajna része az accountnak,azt külön kell megvenni.Vistával nincs tapasztalatom,de amennyire én tudom egyenlőre felejtős a dolog...
Csalók pedig sajna mindenhol előfordulnak,csak jobban moderált szervereken talán kevesebben.
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
-
satomee
senior tag
''Vagy ha netán cigizni akar akkor majd abban is támogatod, mert rosszabb ha tiltod?''
Ha a mondanivalóm többi részét is elolvastad volna,akkor látnád hogy nem azt mondtam hogy támogatom,hanem hogy bizonyos keretek közt engedem,és a kettő nem ugyanaz.Szerintem(!) ha van egyfajta kontroll,akkor igenis többre mehetek azzal ha megpróbálom terelgetni a helyes irányba a gyereket,mintha egyszerűen csak megtiltanék neki dolgokat,de lehet hogy ezt én fogom fel hülyén.
''Aztán ha nem megy ideges leszel, megpróbálsz javítani a staton, kihagyod a kaját, nem csinálod a dolgod, elhanyagolod magad, másokat stb.''
Biztassátok csak a gyereteket, Még olvasni se tud, de azért játsszon. Töltse minden szabd idejét a gép előtt ha akarja.
Egyrészt soha nem hagyunk ki se kaját,se fogmosást,se semmi mást a játék miatt,erre azért odafigyelünk,ha hihetetlenül hangzik is számodra.Másrészt azt is írtam hogy mindketten inkább kimozdulunk valahova ha együtt vagyunk,minthogy a gép előtt töltsük az időt,valszeg ez is elkerülte a figyelmedet.Mellesleg az én fiam tud olvasni...
Szal mielőtt itt mindenkit kioktatsz gyereknevelésből,szerintem először olvass el mindent figyelmesebben,másrészt azt is vedd figyelembe hogy mindenki azt fogja továbbadni nagyrészt,amit ő maga a szülőktől kapott,ezért is vagyunk klülönbőzőek.
És ha már itt tartunk,szerintem a legnagyobb faszság az az álszent hozzáállás amit a német törvényhozás vagy most pl Schwarzenegger csinál (számtalan ártatlan akciófilm után),hogy minden erőszakos cselekmény után az akciójátékokon akarják elverni a port.Nevetséges.
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Na ettől tudok a falra mászni,mintha az anyját hallanám...
Egyrészt szerintem rosszabb ha tiltom a játéktól,mintha bizonyos korlátok közt,de engedem vele játszani.Másrészt nem véletlenül nem engedem netre,mert nem szeretném hogy a vérpistike attitűd természetessé váljon számára,meg tanul így is elég káromkodást a suliban.Egyébként meg mivel nem élünk együtt,ezért neki és nekem is jobb program akárhova kimozdulni együtt mintha a gép előtt ülnénk egész nap,szal az hogy ennyi idősen játszik a gémmel nem azt jelenti hogy valami elvetemült,torz lelkű gyilkost akarok belőle neveli a mellem döngetve hogy hogy játszik ennyi idősen....
MOD:Mióta a San Andreast és a Most Wanted-ot megunta,azóta a Shrek3-al és a Spiderman 3-al játszik,amikben szintén végig kell verni a népet,akkor azoktól is tiltsam...?
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
válasz
moongoose #2408 üzenetére
Na most lebuktál,ezért tudsz egy lövésből fejest osztani!
Amúgy az én fiam 7 éves és sokszor volt már hiszti mert nem engedtem neten játszani,a botozás már elég jól megy neki.Elképesztő látni ahogy ''belenőnek'' ezekbe a dolgokba.És én még úgy éreztem hogy kemény vagyok mint a facsipesz mikor anno a zx spectrumon porig aláztam a németeket az Arnhemben,vagy szarrá lőttem mindenkit az ELITE-ben...
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Kéne egy kis help...Haver most jutott a játékhoz online vásárlás útján.Le is szedte meg minden,de mikor pl create serverrel játékot akar indítani,ezt a hiba üzit kapja: Unable to load authentication library.Tudom mit jelent maga a mondat,de azt nem hogy miért csinálja,és hogy lehet orvosolni a problémát.Tud valaki segíteni?
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
válasz
sid.:Rc211v #2261 üzenetére
Hogy mikor,az attól függ mennyi büntit kaptál,ez lehet pl 24óra vagy egy hét,de akár végleges is.De bármikor fel tudják oldani.Azért ez így érdekesen hangzik,hogy ha tudják ki vagy akkor nem banolnak szándékos TK-ért,egyébként meg egyből repülsz...
És ha ennyire jó ismerősök vagytok,valamelyik admin csak fel van véve pl friendsbe,vagy msn-en,esetleg cs2hu-n megkeresed,ilyesmi...
-
satomee
senior tag
Vegyél night visiont azt hali...
-
-
satomee
senior tag
válasz
raczger #2122 üzenetére
Tegnap kipróbáltam,hát érdekes...
Bár a fejlesztések közül nem sok mindent próbáltam ki,de ez a 200-as HP ami ráadásul idővel ''visszanő'',ez nagyon LOL.Az a lőszer izé viszont szerintem már fölösleges.Ami még megtévesztett,hogy fejlesztésekben az 5. szint után nincs tovább,a kreditet viszont levonja ha tovább próbálok lépni egy szintet,és ha jól emlékszem...
-
satomee
senior tag
Szerintem írd be konzolba hogy net_graph 1,így nyomon tudod követni az fps-ed.Ha nem esik le túlságosan (értsd olyan 30-35 alá) amikor ezt a ''szaggatást'' tapasztalod,akkor az lag.Csak mert alacsony ping mellett is lagolhatsz,és olyan is volt már nekem hogy 140-es pingnél se lagoltam.Szerintem...
-
satomee
senior tag
válasz
raczger #2098 üzenetére
Én megnézem.De igazából ennek úgy lenne értelme ha full terhelés mellett néznéd meg hogy ténylegesen bírja e a 100 ticket,az nem sokmindent fog mutatni ha pár ember lézeng rajta.A legtöbb szerver csak névleg 100TR,pl az OSG-n 15 főnél is láttam már leesni 60-70 közé a tickratet.Aztán hogy mikor lesz tele egy 42 fős szerver,háát...Mindenesetre sok sikert hozzá!
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Én arra tippelnék hogy a cerka kevés neki,pontosabban a memóriakezelése.Csajom öccsének ugyanilyen procija van,és az ő gépén az volt a probléma hogy a memokat nem kezelte 400on,márpedig tapasztalatom szerint a proci és a memória olvasás-írás sebessége sokkal nagyobb mértékben befolyásolja a játékot mint pl a vga.De hallgattassék meg más vélemény is...
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Egy gyors hülye kérdés: nem tudja véletlenül valaki hogy a mapok felülnézeti képét (valamilyen képformátumban) megtalálom e valahol a játék valamelyik könyvtárában,és ha igen hol?Azt mondják sima CS-ben benne volt,hátha a sourcba is beletették...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum 1: [link]
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Revolut
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest