Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- Autós kamerák
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezdő
senior tag
válasz
lizakattila
üzenetére
Köszi a tippeket!
Egyelőre marad így, elégedett vagyok vele, nagyon ritkán játszom csak és akkor is inkább klasszikusokkal. (értsd: régi játékokkal)
Mindenesetre biztató hogy nem feltétlen kell majd nagy beruházásokat csinálnom, ha valami program elkezd majd szaggatni.
-
kezdő
senior tag
válasz
lizakattila
üzenetére
Hello!
Köszi szépen!
Egyszerűbb volt mint hittem.
Az FSB-t belőttem 333-ra ugye a szorzó fix 6 illetve 7. A memória szorzóját pedig 2-re állítottam. (ez a legkisebb érték)
Na most ugye 7x333MHz-en fut a procim ami 2331MHz.
Ezt állítottam be elsőre, megy feszültség emelés nélkül és a rendszer is stabil. Nekem ennyi bőven elég.
Viszont az lenne a kérdésem ha tovább akarok tuningolni akkor azt hogyan kell majd?
Mert ugye a proci szorzó fix 7 tehát marad az FSB növelés. Igen ám de a memória szorzó min 2 tehát ha 333-nál nagyobbra teszem az FSB-t akkor már a memóriát is húzom.
Van valami megoldás hogy "csak" a procit nyúzzam?
Vagy a 667MHZ DDR2 Kingstonok bírják a kiképzést?Mint írtam most meg vagyok elégedve mindennel, de a válaszok mégiscsak érdekelnének.
Előre is köszi!
-
kezdő
senior tag
Hello!
Most jöttem rá hogy a birtokomban lévő alkatrészek egész tuning barát darabok.
Konkrétan: E6300 és egy Gigabyte 965P-DS3.
Pontos adatok: Everest reportA kérdésem az lenne hogy mit lehet ebből a gépből kihozni feszültség emelés nélkül?
Tehát ki akarom hozni a procimból azt a maxot ami még nem jár plusz költségekkel és az élettartamát se nagyon befolyásolja.
Tuninghoz nem nagyon értek, eddig mindössze egy AMD Barton 2500+ t húztam fel hogy a szorzót lejjebb vettem az FSB-t pedig növeltem 200ra hogy kihajtsa a 400MHz ramokat.Viszont itt teljesen nem vagyok képben. Ha az FSBt növelem akkor a RAM is "túl lesz húzva" nem? Vagy a Kingstonok bírják?
A BIOSba bekukkantva annyit vettem észre hogy a szorzó csak 6 és 7 lehet. Mit kell tennem hogy mondjuk 8-ra esetleg 9re állítsam?
Vagy egyáltalán hogy is kezdjek bele?
Tudom sok és egyben bugyuta kérdést tettem fel, de nagyon érdekel.
Amennyiben valahol ezek le vannnak írva és nem vettem észre akkor bocsi és adjatok már egy hsz számot légyszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Telekom mobilszolgáltatások
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen routert?
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest