- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A klasszikus átnevezős trükkhöz nyúl az AMD a mobil Ryzeneknél
- Egérpad topik
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
Új hozzászólás Aktív témák
- 

LGLuke őstag Ma beszereltem a Cooler Master Hyper 6+ hűtőt. Kivágtam minden ventilátort a gépből így majdnem teljesen passzív a hűtésem. -ház: Thermaltake Matrix VX (első és hátsó venti kiszedve, így teljesen passzív) 
 alaplap: Asus A7N8X Deluxe (teljesen passzív borda hűtés)
 -CPU: AMD Athlon XP 2400+ (gyárilag 133MHz*15, azaz 2000MHz, most 221MHz*9.5, azaz 2100MHz, teljesen passzív, tehát csak a borda ventilátor nélkül)
 -videókártya: Asus V9280/TD Geforce4 Ti 4200 8x AGP 128MB (teljesen passzív AC Accelero S2)
 HDD: WDC WD800JD-75HKA1 (WD-WMAJ96212783) 80GB SATA
 memória: Geil Value Dual Channel PC3200 DDR400 2GB kit: 221MHz, azaz 442MHz (2.5-3-3-5)
 -tápegység: Zalman ZM360B-APS 360W
 -plusz HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B DVD-író és egy gigabites hálózatikártya: Intel PRO/1000 MT Server Adapter PCI-X (PCI foglalatban)prime95 több mint 1 órán át futott: Everest szerint 61fok CPU és 61-63 fok között ingadozott a CPU dióda. 
 prime95 kikapcsolása után, csak böngészés és MSN Messenger használat: 54-55 C fokos CPU és 53-55 C fokos CPU dióda.
 A táp ventilátora szívja le a hőt a bordáról.
 Szerintem nagyon jó hűtő. Nyárra lehet, rakok rá befőttes gumival egy 9cm-es Noctua ventit 5V-ra szabályozva. Természetesen kikapcsolva, és kapcsolóval bekapcsolható lesz.Remélem hasznos leírás azoknak, akik Athlon XP-hez csúcs hűtőt akarnak venni. Sajnos csak a Hyper 6+ jó hozzá. A sima Hyper 6 nem kompatibilis, ráadásul már csak használtan kapható. 
- 

don Vamp csendes tag Sziasztok! 
 Használja valaki valahogy a hyper 6+ hűtőt AM2 foglalaton?
 Vagy AM2-re váltáskor ki lehet dobni?
- 

Zewa senior tag Sziasztok! Ma kezembe jutott egy hyper 6+ (csak kölcsön..  )és csak dicsérni tudom! Tuningra kiválo, de azért meg is kérik az árát.. )és csak dicsérni tudom! Tuningra kiválo, de azért meg is kérik az árát..   
- 

rolko őstag válasz  sid.:Rc211v

üzenetére sid.:Rc211v

üzenetéreén is C2D e6300-ra rakom rá, sztem bírni fogja  ha meg nem lehet a másik oldalára még 1 coolert rá lehet tenni. Ára kiskerben [link] ha meg nem lehet a másik oldalára még 1 coolert rá lehet tenni. Ára kiskerben [link]
- 

sid.:Rc211v őstag Heló...ez a hűtő(hyper6+) jól elbánna egy e6300-as cpu-val ami kb 3Ghz-en menne? ill. mennyibe kerül? 
 [Szerkesztve]
- 

Agostino addikt Üdv. 
 Egy Hyper6+ ban kezdtem el ujabban gondolkodni a mostani vacak helyett, szerintetek az adataimnál lévő procit mennyire tudja leljebb nyomni a mostani átlag 61°Cról?
- 

- 

a_tesz Korrektor hát én azt mondom, megéri, neki a 2200+ tbred b (13.5 x 133) lazán megy 11 x 200at 1.725v-on, és a hőmérséklet úgy se igazán több 40 foknál, de megértem, hogy egy ekkora kiadásnál azért több oldalról is várja az ember a megerősítést  
- 

Soja aktív tag Tehát 
 A borda szélessége 8,8 cm. Ez a legszélesebb pontja az egész hűtőnek. Ez az a rész, ami a kondenzátorokhoz hozzáérhetne, de mivel magasabban kezdődik, mint a kondik magassága, így az nem probléma.
 Nem tudom mennyire érthető...
 A heatpipe-ok meg meg sem közelítik.
 Na én utánaérdeklődök, hogy ki mennyiért honnan tudná hozni, mert itt nem találtam még sehol, valószínű rendeléses lesz.
- 

szatocs őstag Az érintkező felület és a bordák kezdete között van 2 cm, ez sztem biztos, de még mindig nem látom be, hogy a Heat-p - ok tényleg nem ütköznek-e a kondikkal. Ebben én tényleg csak akkor lennék biztos, ha rá is lenne próbálva. Neked van elehtőséged valahol a városodban rápróbáltatni a lapra? 
- 

Soja aktív tag Ezt a cikket elnézegetve, 
 [link]
 és ezt a képet (tudom nem 6+, csak síma, de a felépítése ugyanaz, és jól látszik minden.)
 [link]
 szerintem gond nélkül rá kellene, hogy menjen.
 A heatpipe-ok legalább 1-1 cm-re vannak a széltől, ami azt jelenti, hogy a kondiknak sem megy neki, a bordák meg csak feljebb kezdődnek.
 A procival érintkező felület, és a bordák közötti távolság szerinted mennyi?
 [link]
 A kép szerint a szükséges 2 cm megvan lazán - saccra.
 Még maximum a chipset hűtőn kaphatja el a legfelső lamellát, amit végszükség esetén arrébb lehet hajlítani egy kicsit.
 A memóriamodulokkal szerintem nincs gond.
 Vége lesz a nyárnak, mire sikerül kideríteni , hogy jó-e a hűtő a lapunkra.
 [Szerkesztve]
- 

Soja aktív tag A felfogatás miatt a venti a ház hátulja felé fújja a levegőt.  , ami nekem a célom.(más lapnál, ahol esetleg el van forgatva a procifoglalat, ott máshogy alakulnak a dolgok) , ami nekem a célom.(más lapnál, ahol esetleg el van forgatva a procifoglalat, ott máshogy alakulnak a dolgok)
 A 6, és a 8 cm az nem számít, egyébként a proci fogalalat hossza 6 cm, ezután még 1-1 cm-t mértem fel és le, így jött ki a 8 cm, és ezután még a 4-4 mm.
 A lényeg a borda hossza, vagyis a 8,8 cm, amit a szaggatott vonal jelez.
- 

Soja aktív tag Nomeg azt is számításba kell venni, hogy a hűtő fél centit le fog lógni a lapról, így a táp alatt kell legyen szabad hely... 
 Nálam ez szerencsére nem jelent problémát
 [link]
- 

Soja aktív tag Csak egy végső próbálkozás volt... 
 Lemértem az alaplap méreteit.
 A borda az 88x88x35 mm.
 Így felszerelésnél csak a processzortól lentebb elhelyezett kondenzátorok jelenthetnek gondot, kérdés az hogy mennyire?
 [link]
 Kezdetleges paint módszerrel bejelöltem, hogy mekkora lenne a hűtő. bejelöltem, hogy mekkora lenne a hűtő.
 A szaggatott vonal a fenti-lenti kiterjedése, az oldalirányú az nem gond, ott van hely.
 Látszik, hogy fél centi rá fog lógni a kondenzátorokra, amik megközelítően 2,1 cm magasak.
 Viszont a borda széle, szerintem magasabban kezdődik, mint 2 cm. A heatpipok meg nem a borda szélén vannak, saccra 1-1 cm-re a szélektől befele.
 Nekem most ezt sikerült leszűrni, ezek szerint elvileg felszerelhető...
 Szerintetek?
- 

- 

didyman őstag válasz  #64791808

üzenetére #64791808

üzenetéreLegyél szíves türtőztetni magad és valami színvonalat megütni a hozzászólásoddal. Mivel ez itt nem bolhapiac, nem up-oljuk a témát, hanem elgondolkozunk, hogy a kiemelt, hűtésekkel foglalkozó témák mellett van-e értelme nyitni minden apróságnak újat, valamint nem érdekel minket az sem, hogy hol jön rád a hasmenés. A következő ilyen megnyilvánulással zárni fogom a témát, ha nem hagyod lesüllyedni. 
- 

szatocs őstag Szóval, a kérdésem az lenne, hogy használ -e valaki Hyper 6+ ot Asus A7N8X-X - el? 
- 

#64791808 törölt tag Ciao, 
 egy 7000-es tisztaréz zalmit szeretnék lecserélni. Ami alatta van:
 IC7 - G
 P4 478 Prescott 3.0/800/1M @ 3,75 (most)
 A ház egy böszmenagy csiftek, a proci mögött 12-es ventivel, ami 2000 környékén pörög
 Oldalról a procihűtőre fúj egy 9 centis, 1100-as fordulaton.
 Hőmérsékleti értékeim: 50 / 62 fok idle / loaded
 Mire cseréljem? Hyper 6+ a kiszemelt, de szeretnék véleményeket is meghallgatni. 9500-as zalman komoly ellenfél? Hang másodlagos, hadd vinnyogjon, majd leszabályozom, ha nem használom.
- 

Zull senior tag Pontosítanék, furatközéptől furatközépig pontosan 9cm van, szoval egy olyan 9.2-es, aminek naon a szélén van a furata, az simán rámegy, vagy kell egy kis modding (fúrógép  ) )
 [Szerkesztve]
- 

Zull senior tag Érdekes felfedezést tettem a minap! Ugyna a gyári hűtő valóban 10cm, viszon a csavarfuratok 9.1-9.2cm-revannak egymástól. Lehet hogy rá lehetne rakni 9.2-es ventit? 
- 

djsunny aktív tag Most szerelem össze az új gépemet, és probléma akadt vele! Megosztom veletek is. 
 A sima Hyper 6 hűtő Gigabyte GA-K8N Ultra SLI alaplapra csak barkácsolás árán szerelhető fel! Ugyanis a rögzítő keret két sarka hozzáér az alaplapra integrált SMD ellenálásokhoz és egy IC-hez! Így le kell vágni belőle és máris jó lesz. 
 Pillanatra megilyedtem, hogy megszívtam vele 
 [Szerkesztve]
- 

Zull senior tag Meg fog bírkózni vele, mert már más is hűtötte venti nélkül a 3200+-asát. 
- 

djsunny aktív tag Pénteken meglessz a KHC-V81 (Hyper 6) hűtőm! Az 50g híján 1kilós réztömbre az a nehéz feladat fog hárulni, hogy ventillátor nélkül lehűtsön egy AMD Athlon64 3200 procit! 
 Kíváncsi vagyok megbírkózik-é a feladattal! Ha igen akkor: 
 [Szerkesztve]
- 

Zull senior tag Á ez a hűtő verhetetlen, 1 óra hl2 után a 630-asom 45 fokos volt, szerintem ez nem éppen rossz, felszerelni gyerekjáték volt, csak mindenkinek üzenem, ne sajnáljátok az alplapot, húzzzátok meg a csavart addig ameddig tudjátok, és akkor jó lesz. 
- 

Zull senior tag up 
- 

Zull senior tag Sajna még nem tudtam letesztelni, mivel még nem állt össze a gép, de holnap után többet tudok majd mondani. 
- 

Zull senior tag Odáig jó hogy halk, de gagyesz szegény, a bat 5 fokot vert rá, a bat-re meg a hyper6+ vert rá 5 fokkal, az össszesen már 10 fok, és az kegyetlenül sok. 
- 

Zull senior tag Menni fog, mert másnak is sikerült már, csak ''gagyi'' bat- el csinálta. 
- 

djsunny aktív tag Én úgy tudom, hogy az Athlon64 nem melegszik annyira mint a 3GHz P4! 
 Hátul van egy 12cm hűzhűtő és a tápegységben is van egy 12-es, ezek nem tudják átszívni a levegőt? Ha tényleg nem tudják átszívni a levegőt akkor rakok rá egy
 CM SAF-S84-E1 ventit (13dB, 1400RPM, 15.75CFM) és ő majd segít a hátsó 12-esnek!
 Nagyon szomorú leszek, ha nem fog menni passzívban! 
- 

djsunny aktív tag Szerintetek egy Athlon 64 3200 procit le tud hűteni a sima Hyper6 úgy, hogy nem rakok rá ventit? A házam nagyon jól szellőzik, és nem tuningolom a procit! Milyen jó lenne ha passzívban menne a dolog  
- 

RiddleR aktív tag Sziasztok! 
 Egy is tapasztalat:
 Korábbi hűtő Hyper6 egy 3.0 ''EE''-t hűtött 3.75-ön. Ház egy Chieftec Bravo torony, 2db ~5v-on járó 12cm-essel.
 Ilyen formában a Hyper 6 alacsony fordulaton futó ventivel max 50fokig ment fel nyáron a dög melegben, normál 24 fokos szobában 44-45 körül mozogtt.
 Most egy 3.4-es 2Mb Prescott-ot nyom a nagytestvér (Hyper6+), igaz még csak pár napja, úgyhogy sok teszt még nem volt, de alap frekin 51 fokos volt a proci, most 3,75-ön 53-54 fokos. A venti alapfordulaton van Q-Fan controllal (~2000), de majd lesz ez még jobb is.
 Sajnos elég elcseszett a Hyper6+ ventije, mert 10cm-es így nem lehet csak hipp-hopp cserélni és ami igazán gáz , hogy nem a leghalkabb, sőt még így ''kis'' fordulaton is elég zajos sztem, de majd megpróbálok rá vmi 12cm-es ventit fabrikálni szűkítővel.
 Ja, amit nem mondtam, hogy minden hőmérséklet érték full terhelésnél értendő of kóz.
 Üdv
- 

Szipi aktív tag Megnéztem CNPS9500-as. Nem lehet rossz, van róla teszt is de azért nem ártana vkinek a tapasztalata sem zajszint stb. 
- 

Szipi aktív tag Én Cooler Master Hyper 6-os szériából Vagy A Zalman 7000-es szériából vennék vmit. 
 Ha sok a pénzed vegyél Zalman 9000-akárhányast nem jut eszembe a pontos neve.
- 

koki44 csendes tag Most már teljesen elbizonytalanodtam, hogy akkor most melyik is vegyem meg. Mi a helyzet a Coolink Bat-al ez különösen ajánlott értékelést kapott. Esetleg ajánlhatnál valamit a procim 3,2 FSB 800 1Mb 478 az alaplapom ASUS P4P800 SE és most szeretnék még venni egy jó házat is ez valószínűleg egy CHIEFTEC LBX-02B-B-B (LONG) vagy CHIEFTEC LCX-04B-B-AW-OP PL.O. lesz méreteikben egyformák Szé.: 205 mm * Ma.: 524 mm * Mé.: 540 mm. Csak az a gondom hogy az alaplapon a foglalat teljesen a szélén van, és még nem tudom, hogy mekkora hely lesz az alaplap széle és a táp között. 
- 

Szipi aktív tag Nekem is hangos volt még alacsony fordulaton is. 
 Jellegzetes csapágy hangja volt (zizegett), kemény 3 óra használat után le is cseréltem.
 Most egy Zalman F1 van rajta 2000-es fordulattal. Tök halk és még így is jól hűtt. és még így is jól hűtt.
 Ha elfér a gépedbe és van rá pénzed sztem vegyél 6+ ot. Állítólag halkabb és jobban is hűtt. 
- 

Szipi aktív tag Kiderült mi volt a baj a hűtéssel!  
 Véletlenül fordítva raktam be a ház tetején található 8cm-es Zalmant. 
 A Hyper 6-osal ellenkező irányba küldte a levegőt! 
 Miután megfordítottam 5-6C-al hűvösebb lett egyből a proci.
 üresben 40-45C-os (levett oldallal 38-43C)
 terheléssel 51-56C
 A venti egy Zalman F1 2000RPM, 3000-es fordulaton 4-5C-al jobb volt.
 Azért leellenőriztem a rögzítést és atom stabilan rajta volt a procin.
 Köszi a helpet!
- 

prmcsk addikt Szia zull ! 
 OFF !
 40k egy royal-ért nem sok ?Bővebben: link
- 

Zull senior tag Hát megvan a cucc, hát öcsém, ez egy kicsit nagyobb mint számítottam  de épp ezért jó. Sajna még 1-2 cucc hiányzik a gépből, úgyhogy a tesz marad jövőhétre de épp ezért jó. Sajna még 1-2 cucc hiányzik a gépből, úgyhogy a tesz marad jövőhétre 
- 

Szipi aktív tag Szerintem nyitott házzal sem lessz sokkal kisebb a proci hőmérséklete mert teli van zsúfolva a gép mindennel (2 Zalman venti azért van a házban). 
 Hétvégén megnézem és hétfőn leírom mi a szitu (nincs otthon netem).
 Köszi a Help-et. 
- 

Fori23 őstag Nekem hyper6+ van, és az, ha nemis sokkal de nagyobb. 
 Lap és lap között is vannak mérési külömbségek, ezért az IS7-es topicban próbálj nézni valami viszonyítást.
 A 42-48C elé tág tartomány, ez pontosan miként van?
 Számít a környezeti hőmérséklet is, ahol a gép van.
 Milyen a számítógépház szellőzése? Vedd le a ház oldallapját, és ha IDLE-ben 5C foknál többet csökken, akkor nem túl jó.
- 

Szipi aktív tag Üdv mindenkinek. 
 Nemrég vettem egy Hyper 6-os hűtőt a tapasztalataim a következők:
 1. A zajszinttel nem voltam megelégedve igencsak csapágyhangos volt a venti de már hallottam rosszabbat is. Most egy Coolink Silent van rajta 2000RPM.
 2. A proci hőmérsékletével szerintem vmi nincs rendben, alapban 42-48C-os terhelés mellett 60C! (Abit IS7-E, Prescot 3GHz) (Abit IS7-E, Prescot 3GHz)
 Lehet hogy félremér az alaplap? (24-es legújabb biosszal) 
 Tud vki segíteni?
- 

Zull senior tag up-ot a totyiknak!!! 
- 

Dare2Live félisten Ezt imho cm tunninghűtőnek csinálta így a ventilye még lecsavarva is hangos(és erős) 
 sztem a jó kombó, ha raksz rá egy 80as silentbladet úgy hagntalan és még mindig tuninghűtő.
 btw TTStől ne a silentmax hűtőt vegyétek hanem a leértékelt TR HP sokat az így leértékelve jobbvétel. 
 [Szerkesztve]
- 

tts addikt egy ikertestvér Bővebben: link - és garantáltan elég csendes 
- 

Zull senior tag Kell ide az up  
- 

Fori23 őstag Szívesen válaszolok én is, ha tudok, itt nagyjából leírtam Bővebben: link 
- 

Fade_Away őstag én csak ajánlani tudom ezeket a hűtőket, bár drágák, tény, hogy jelenleg a piacon a legerősebbek. 
- 

I. Richard senior tag Most vettem csak észre, hogy a CM honlapján a Reviews and Awards-nál a PH!-t is szerepel...   
- 

Zull senior tag válasz  I. Richard

üzenetére I. Richard

üzenetéreAzt vágom hogy tesztelték, csak a tulajdonosokkal akarok egy kicsit tanácskozni, amugy pénteken nekem is lesz egy Hyper 6+-om. Amugy hol van róla topic? Mert én kerestem így: ''hyper6'' ''hyper6+'' ''hyper 6'' ''hyper 6+'' és ezekre nem talált semmit.  
- 

I. Richard senior tag Ha nem csal az emlékezetem, akkor itt a PH!-n is tesztelték már... ime: Bővebben: link 
 Jah, és topic is van hozzá...  
- 

Zull senior tag A mai (2005.10.05) világ legbrutálabb léghűtése, egy topicot megérdemel. Ide mindenki beírhatja tapasztalatait, tuningeredményeit, ill. pozitív és negatív élményeit. A gyártó oldala: 
 Hyper 6+ Bővebben: link
 Hyper 6 Bővebben: link
 Remélem mindenki megtudja azt amit akar! 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)és csak dicsérni tudom! Tuningra kiválo, de azért meg is kérik az árát..
 )és csak dicsérni tudom! Tuningra kiválo, de azért meg is kérik az árát.. 

ha meg nem lehet a másik oldalára még 1 coolert rá lehet tenni. Ára kiskerben
 ha meg nem lehet a másik oldalára még 1 coolert rá lehet tenni. Ára kiskerben  

egyébként tényleg ésszel kell csinálni, de ha nem először csinálsz ilyet, nem lehet nagy gond.
 egyébként tényleg ésszel kell csinálni, de ha nem először csinálsz ilyet, nem lehet nagy gond. 

. Mire való a PH!
. Mire való a PH!