- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Önvédelmi fegyvernek is elmenne a Keychron analóg billentyűzete
- Bluetooth hangszórók
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Soja
aktív tag
Tehát
A borda szélessége 8,8 cm. Ez a legszélesebb pontja az egész hűtőnek. Ez az a rész, ami a kondenzátorokhoz hozzáérhetne, de mivel magasabban kezdődik, mint a kondik magassága, így az nem probléma.
Nem tudom mennyire érthető...
A heatpipe-ok meg meg sem közelítik.
Na én utánaérdeklődök, hogy ki mennyiért honnan tudná hozni, mert itt nem találtam még sehol, valószínű rendeléses lesz. -
Soja
aktív tag
Ezt a cikket elnézegetve,
[link]
és ezt a képet (tudom nem 6+, csak síma, de a felépítése ugyanaz, és jól látszik minden.)
[link]
szerintem gond nélkül rá kellene, hogy menjen.
A heatpipe-ok legalább 1-1 cm-re vannak a széltől, ami azt jelenti, hogy a kondiknak sem megy neki, a bordák meg csak feljebb kezdődnek.
A procival érintkező felület, és a bordák közötti távolság szerinted mennyi?
[link]
A kép szerint a szükséges 2 cm megvan lazán - saccra.
Még maximum a chipset hűtőn kaphatja el a legfelső lamellát, amit végszükség esetén arrébb lehet hajlítani egy kicsit.
A memóriamodulokkal szerintem nincs gond.
Vége lesz a nyárnak, mire sikerül kideríteni , hogy jó-e a hűtő a lapunkra.
[Szerkesztve] -
Soja
aktív tag
A felfogatás miatt a venti a ház hátulja felé fújja a levegőt.
, ami nekem a célom.(más lapnál, ahol esetleg el van forgatva a procifoglalat, ott máshogy alakulnak a dolgok)
A 6, és a 8 cm az nem számít, egyébként a proci fogalalat hossza 6 cm, ezután még 1-1 cm-t mértem fel és le, így jött ki a 8 cm, és ezután még a 4-4 mm.
A lényeg a borda hossza, vagyis a 8,8 cm, amit a szaggatott vonal jelez. -
Soja
aktív tag
Csak egy végső próbálkozás volt...
Lemértem az alaplap méreteit.
A borda az 88x88x35 mm.
Így felszerelésnél csak a processzortól lentebb elhelyezett kondenzátorok jelenthetnek gondot, kérdés az hogy mennyire?
[link]
Kezdetleges paint módszerrel
bejelöltem, hogy mekkora lenne a hűtő.
A szaggatott vonal a fenti-lenti kiterjedése, az oldalirányú az nem gond, ott van hely.
Látszik, hogy fél centi rá fog lógni a kondenzátorokra, amik megközelítően 2,1 cm magasak.
Viszont a borda széle, szerintem magasabban kezdődik, mint 2 cm. A heatpipok meg nem a borda szélén vannak, saccra 1-1 cm-re a szélektől befele.
Nekem most ezt sikerült leszűrni, ezek szerint elvileg felszerelhető...
Szerintetek? -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Death Stranding Director s Cut
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

egyébként tényleg ésszel kell csinálni, de ha nem először csinálsz ilyet, nem lehet nagy gond.

és utána jó áron lerendeled