Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz
szilard995 #27 üzenetére
Én a verseny miatt gondoltam.
-
PTM
aktív tag
Simán bennvan, hogy csak tesznek rá mert lényegtelennek tartják, de az sem vigasztal. Nem tudom egyébként, hogy abban a NUC-ban tényleg működik-e, azért én fenntartásokkal kezelem. Ezen kívül a Pulse-Eight adaptert láttam, de az újabb videós formátumokat ill. feature-öket ez már nem támogatja.
-
ricsip
addikt
-
PTM
aktív tag
Nézd, sóherség vagy sem, nem támogatják. Nekem otthon is hiányzott, praktikus lett volna a nappaliba, amikor még nem konzoloztam. Egy új NUC adatlapján egyébként éppen láttam, meg is van, ennél.
-
ricsip
addikt
válasz
Geri Bátyó #20 üzenetére
Olyan hogy CEC, ami 1 eszköz távirányítójával tud HDMI linken keresztül egy teljesen másik eszközt is vezérelni, na ilyen funkcionalitás ma 2025 májusában nincs a DP szabványban.
-
PTM
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #20 üzenetére
A daisy chain MST-n keresztül működik, gyakorlatilag minden kijelző egy dedikált videójelet kap. A CEC más, azt eleve a videókártyák sem támogatják.
Az e/ARC pedig nem arról szól, hogy a kép és hang együtt megy. Egy konkrét példával az arra jó, hogy a tévé ugyanazon a kábelen tud képet fogadni, illetve visszaküldeni az erősítőnek (ami lehet technikailag soundbar vagy más, mindegy) a hangot.
-
Geri Bátyó
addikt
Szerintem jelenleg az van, hogy pont a gyengébb szabvány (HDMI) dominál, mert pl. TV-n még nem láttam DP-t.
Amúgy, a CEC gyanítom, hogy a DP-ben is meg van, mert nem tudom elképzelni, hogy daisy chain esetén a második monitort külön kellene vezérelni. Az audió jelet meg a DP is nagyon rég óta tudja, szóval nem értem, hogy miről beszélsz! -
PTM
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #16 üzenetére
"Ha belegondolsz, hogy a HDMI miben jobb a DP-nél (konkrétan semmiben)"
Az előző hozzászólásomban direkt szerepel a két fontos HDMI feature (CEC és ARC illetve eARC), amiben jobb. DP-vel pedig daisy chain van.
"és mi a hátránya (fizetős, míg a DP nem)"
Nem ingyenes a DP, mert éves tagdíjat ugyanúgy kell fizetni. A fórumon terjed hogy royalty-mentes, de az is csak a VESA részéről igaz. A gyakorlatban van utána royalty, csak egy Via-LA nevű patent pool szedi be.
Azt pedig a processzorok vagy a videokártyák piacán is láttuk-látjuk, hogy mi történik ha két meghatározó szereplőből elkezd dominálni az egyik. Nem szoktak belőle jó dolgok kisülni, már csak ezért maradjon légyszi az a HDMI is.
-
Pikari
addikt
Úgy látszik, enyhén félreérthető voltam, és ez vitát robbantott ki. Nem konkrétan a hdmi-t hiányolom, hanem a lehetőséget, hogy azt rakjon a gyártó a kártyára, amit akar. Normál display porttól kezdve, hdmin át DVI kimenetig bezárólag. Vagy akár sima dudvás vga kimenetet, vagy bármilyen legacy analóg kimeneteket. Arra szerettem volna utalni, hogy ezt a gyártó döntse el. Minek szól bele ilyen dolgokba az intel? Egyszerűen nincs is abban a pozícióban, hogy diktáljon.
-
ricsip
addikt
válasz
Geri Bátyó #16 üzenetére
Sajnos a HDMI terjedt el a konzumer média világban (nem tudok 1 db konzumer tv-ről sem a médiamarkt-ban, amin lenne DP, innentől a kérdés eleve okafogyott).
-
Geri Bátyó
addikt
Ha belegondolsz, hogy a HDMI miben jobb a DP-nél (konkrétan semmiben) és mi a hátránya (fizetős, míg a DP nem), akkor te is rájöhetsz arra, amire én.
Persze felmerül a kérdés, hogy a gyártók miért támogatnak egy olyan szabványt, ami fizetős, de feltételezem, hogy valójában a vásárlók fizetik meg, a gyártónak nincs ebből költsége. Az pedig már véletlenül sem merül fel bennem, hogy a gyártónak is csurran-cseppen kicsi a felárból. -
tibaimp
nagyúr
Csak meg jött a 24GB-os VGA is, de végül azoknak lett igaza, akik a pro szériába várták, pedig a játékosoknak is jöhetne egy B770-780 24GB-al...
szerk: illetve a B310-330 is jöhetne lassan, jó kis fullos 2.1 HDMI-vel és HTPC támogatással....
-
ricsip
addikt
Csak ott van az az 1 aprócska megjegyzés, h. szoftver szapport majd talán év végére lesz hozzá. Ha egyáltalán.
Magyarul fizetős bétateszternek jelentkezel szegény legatyásodott intel-t ingyen meghitelezni a saját zsebedből. Hogy ha szerencséd van, év végéig összeütnek valami használhatót rá. Vagy nem sikerül, és akkor ott van egy haszontalan sokmemóriás dual GPU-s papírnehezék, amin játék se megy jól, se CUDA v. bármi más.
Egy noname kínai startup-tól elnézi az ember, mert ott tudod mit vállalsz be ezzel, és ha szerencséd van, jól is kijöhetsz belőle. Egy intelnél ez azért gáz színvonal.
B700-ról meg szó nincs, az kevésbbé rizikós, és van (volna) rá piac. Ezekre a szörnyszülöttekre meg csak azok izgulnak most, akiknek van felesleges elszórnivaló pénze egy olyan cuccra, aminek a defektjeit még csak megjósolni sem lehet.
De aztán lehet h. csak én tévedek. -
freeapro
senior tag
válasz
szilard995 #7 üzenetére
Azok a dual 48-asok 1 nap alatt lerepülnek a polcokról kb
Így van! Ha tényleg kapható lesz én is benevezek egyre.
-
PTM
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #5 üzenetére
Szólhatnál a Sony-nak, mert a professzionális monitorain éppen HDMI van az SDI mellett. A CEC parancsok vagy az e/ARC miatt pedig nagy keresnivalója van a HDMI-nek a szórakoztatóelektronikában is.
-
válasz
szilard995 #8 üzenetére
A "tavalyi lineup" alatt azt a két B5x0 GPU-t értjük, amire épül kb. fél-egytucat kártya, aminek talán a fele meg is vásárolható?
Én a Computexen vártam híreket további játékos GPU-król, de úgy fest, annyira nem prioritás a "lineup" bővítése...
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
szilard995 #7 üzenetére
Azt írtam, "szeretném" szóval nem követelődzök, hanem vágyakozok!
Valójában beérném egy B380-al is hasonló áron (150 dollár), ha végre kiadnák, csak sajnos arról még pletyka sincs. -
szilard995
újonc
-
szilard995
újonc
Geri bátyó azt ajánlom nézz át nvidia bácsihoz vagy amdhez hogy ők mennyiért adják a pro kártyákat márha egyálalán vannak, aztán lehet követelőzni
Eszem megáll. Egyik lejgobb kártya lineup az útóbbi 7 évben kb. Azok a dual 48-asok 1 nap alatt lerepülnek a polcokról kb
A 16gb os no power connectoros kártya iszonyat menő, viszont 300 dolláros árral, magyar árba nézve lesz az vagy 140 ezer, de még így is ez lesz a legolcsóbb a piacon ekkora vrammal jelenleg. Akinek kell az ekkora memória annak simán megéri mint mondjuk valami használt 3090 után kaparászni 300 ezrekért vagy egy 7900xt-et szerezni ugyan ennyiért. -
Geri Bátyó
addikt
Na, ezt a B50-et szeretném a pro felár nélkül desktopra, mondjuk 170-190 dodóért. (Illetve, ha azt vesszük, hogy a pro jellemzően minimum dupla áron megy , akkor 150)
-
Pikari
addikt
Arc Pro B50 esetében megköveteli a négy darab mini DisplayPort 2.1
Ilyen szerény piaci részesedéssel, és kényes anyagi helyzetben én annyira nem követelőznék. Főleg nem egy olyan nonszensz baromságot, minthogy kötelezően 4 db egyforma mini display port csatlakozókat rakjanak a kártyára. Mintha ez a vállalat minden erejével azon lenne, hogy a 0%-os diszkrét GPUs piaci részesedése 0%-os is maradjon.
-
tlac
nagyúr
A B60 járulékos extrája az SRIOV támogatása
csak ez? a másik miért nem ha ugyanaz a gpu?
plusz ez a funkció jöhetne nem a pro kártyákra is
-
yagami01
aktív tag
A Arc Pro B60 (Dual)-ról külön lesz cikk? Vagy csak én nem látom?
Videó: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spórolós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Politika
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest