- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- TCL LCD és LED TV-k
- Riasztó topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
yericho800
aktív tag
+1
Sajna igazad van Ricsi..
Nvidia már nem a gamer részt nézi..
Kizárólag a profit maximalizálás.
Csere hirdetésem is csak azért van fent mert 3080 nem volt még, 6800xt cserélném ra.. (kíváncsiság)
Olyan 140k 150k közt egy 6800xt szerintem fps/perf legjobb. Fogyasztást leszarom, nem 24 órába megy -
ricsip
addikt
válasz
LordyDaVidra #47 üzenetére
A 40x0-s szériát kihagyom, talán az 5080-on elgondolkodom majd. Ha nem eszi meg az összes villanyt a kerületben és nem kérik el érte az ember veséjét.
Ha követed a híreket, az utóbbi 2-3 évben az nvidia nagyjából kezdte szemenköpni a pc játék közösséget, és a corporate AI őrület miatt ez most már jópár évig garantáltan így is marad. Ennek első jele a valószínűsíthetően gyenge konzumer 5000-es széria lesz, mert innentől a pc gaming plasztikusan fogalmazva: "le van szarva". Nem ettől függ már az nvidia (jó)léte, és a bányászláz+kovid alatt megmutatta a cég h. mennyire semmibe veszi azt a réteget, aminek a pénzéből fel tudtak nőnni ekkora hatalmasra. Mivel már nem a gaming tartja el őket, az 5000-es egy "eszitek, tetszik v. sem csak ezt kapjátok" lesz.
-
Ez jogos, pótoltam a leírást az adatlapon! Egy 3080 10G mellett ücsörög az 5700X, 32 GB RAM társaságában egy B550-es lapban. Az egész hóbelevancot egy durván túlméretezett custom loop hűti külső radiátorral, így a hőmérséklet miatt nem vesz vissza se a CPU, se a GPU a boost órajelekből.
Ha munka, akkor általában backend fejlesztés, desktop gépek számára nem teljesíthetetlenül magas igényekkel (leginkább a RAM tud kevés lenni, pl. a mostani projectemhez 25+ GB RAM kell, hogy ne egy órán át fussanak a tesztek), terveztem beleásni magam az ML-be, de nincs időm rá mostanában. A múlt héten vettem friss, ropogós új laptopot, szóval mostantól ismét "B" terv munkára a desktop, ha valami lenne a laptoppal.
A 40x0-s szériát kihagyom, talán az 5080-on elgondolkodom majd. Ha nem eszi meg az összes villanyt a kerületben és nem kérik el érte az ember veséjét.
Összesítve leginkább a minFPS miatt érdekelne, ahogy hallottam, abban az X3D-s procik jóval jobbak, mint az extra cache nélküliek. -
válasz
yericho800 #45 üzenetére
B550-et jobban szokták ajánlani már, valamennyire jövőállóbb.
-
KROK640
nagyúr
Amennyire lelassult a fejlődés, és amilyen hatalmas ugrás az 5800X3D, pláne ha mondjuk 2 év múlva lejjebb megy az ára, lehet, hogy megérné még akár arra is váltanod.
Kb a megjelenése óta használok egy 10400F-et, turbo OFF-al, ehhez képest bele se merek gondolni, mit hozna játékok alatt egy 5800X3D ... -
KROK640
nagyúr
Azért az AMD is látja, hogy a DDR4-es memória még mindig aktívan jelen van, és kell rá is CPU-kat kiadni.
5900XT meg durva, 16C32T -
válasz
yericho800 #39 üzenetére
Anyagilag sem éri meg szerintem, de utána kellene számolni. Majd, ha annyira lassú lesz már, hogy nem tudod normálisan használni, akkor meg kell nézni, hogy nem-e inkább megéri az egész configot egybe cserélni?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
LordyDaVidra #40 üzenetére
sokat segitene, ha legalabb az adatlapodon ki lenne töltve, hogy mi a konfig, amiben cserélnél. mittomén RX 6600 mellett pl. játékok szempontjából totál felesleges.
szóval ha
- főleg játékra használod a gépet - az 5800X3D nem épp melós proci ( ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy mi a "meló" fő csapásiránya ? ) -
- úgyérzed kevés az 5700X
- minimális ráfordítással akarsz több fps -t.ugyanakkor ha vettél egy RTX 4090 -es zsugát, akkor ahhoz már állítólag kellenek az AM5 -ös procik, de abból is az X3D.
-
Szerintetek megérné mondjuk lecserélni az 5700X-t egy 5800X3D-re, vagy inkább rakjam majd bele a pénzt a következő genbe?
Eredetileg az SFF miatt vettem az 5700X-t, de azóta vízre váltottam így a melegedés már nem faktor.(A gépet munkára és játékra használom)
-
válasz
yericho800 #37 üzenetére
Szerintem nem.
-
yericho800
aktív tag
Off
Van egy 3800x meg egy 6800xt.
Érdemes pcie. 4.0 miatt 500 lapra váltani?
Nincs sok kedvem szét szedni a ketyerét! -
Robitrix
senior tag
nekem is egy MSI B450 Tomahawk MAX alaplap lett egy Ryzen 5 3600-tal 2019-ben. 16 GB DDR 4 3200-es rammal GTX kártyával. Ma RTX 3000-es a kárta, ZEN 3 5600 a CPU 32 GB a RAM. De lénygében továbbiakban már nem akarom ezt mokolni és költeni rá. majd úgyis ki lesz cserélve az egész úgy 1-2 év múlva így már nem éri meg költeni rá. Addig elvan FHD-ban.....
-
Robitrix
senior tag
Dehogy nem megy az fel..... csak jól kell elkészíteni a telepítő készletet és akkor magasról leszarja a TPM 2.0 modult... Tudod én mire toltam fel egy win 11 PRO-t? egy intel celeron G1610-re ami egy 2 magos 2,6 Ghz-es úgy 2012-es kb. Igaz véletlnül mert összekevertem a telepító pendrive-ot.
de simán felment és müködött rajta... Az egy 3. generációs CPU. Hála RUFUS atyánknak...
-
Robitrix
senior tag
Ja én is így voltam, mikor leálltam a ZEN 2-es CPU-ról. Vettem bele egy ZEN 3-ast mert jó volt bele. ZEN 4-hez mindent ki kellett volna cserélni. Úgy gondoltam némi fejlesztés ráfér a gépre, de böven elég lesz csak 51 ezret költeni egy 5600-as CPU-ra. Így elvan még a gép vagy két évet(FHD-ban játszom, egy 144 hz-es gaming monitoron). De ha most akarnék egy erősebb procit valami 5700 vagy 5800 jönne szóba a 6 mag 12 szálnál több a 8 mag 16 szál. Szóval egyáltalán nem esélytelen még a piacon egy ZEN 3-as 5800XT proci. 5900X vagy 5950x-re nem igen van szükség otthon. A büdös életben nem használnék ki ottohn 24 vagy 32 szálat. Na meg toltam a gépbe még 16 GB RAM-ot, hogy 32 legyen elsősorban a Star Citizen miatt, ami el is vár a rendes müködéshez 32 GB-ot. Vehetnék még bele valami 3D cache CPUt. de az drágább és arra az 1-2 évre ami még hátra van a gépnek nem igen adnék annyit. Szóval még lehet piaca egy jó ZEN3-nak, mert nem feltétleül akarja csutkára tolni a gépet az ember valami Ryzen R9-cel.
-
Wilks
aktív tag
Nekem egy 3900x-em van.Nem egy rossz proci,de eljart felette az ido.
Olyan 1 eve akartam valtani,de ugy voltam vele,hogy a DDR5-t es a hozza tartozo proci generacio picit forrja ki magat.
Szamomra tokeletes lesz egy 5950X,aztan meglatjuk,hogy mit tud a kovetkezo generacio AMD es Intel oldalon. -
_kovi_
aktív tag
Én 2019-ben vettem az MSI B450 lapom egy 2600-os procival, aztán lett bele egy 3600, majd egy 3800XT majd egy 5800. Ez utóbbi van még jelenleg is. S azon gondolkodom, hogy majd esetleg jövőre vagy utána egy 5800X3D-t veszek bele. Szóval ahhoz képest nem rossz, ennyi évig egy chipset...
-
ricsip
addikt
Ezekre még ki fog jönni bios update? Mikor gigabyte az x570-en még a 6 hónapos 1.2.0.C agesa-t sem bírta belerakni.
-
DaVE-1
senior tag
Én csak magamból tudok kiindulni én gamer vagyok. Ma pl még mindig minden játékra untig elég (amikkel játszom) egy 8 éves proci...szóval nincs miről beszélni.
Majd talán a win 12-vel nyugdíjazom a veterán harcosomat..de csak is azért mert már a win 11 se megy erre a gépre fel. Ha nem lenne kötelező még jó sokáig maradna -
Pöttön
őstag
AVX512 nem lesz gondolom ezekben se.
-
DaVE-1
senior tag
Ez egy döntés.. procit nem 1-2 évre vesz az ember... szóval ha vettél anno egy 10900-ast akkor már a kutyát nem fogja érdekelni hogy 3-4 év múlva mikor cseréled már 5-6 foglalat lement náluk. De persze lehet más máshogy látja és félévente procit akar cserélni aminek amúgy semmi értelme..
-
Pcie gen 4-et támogató AM4 APU még remélem kerül kiadásra. Az hiányzik (nekem).
-
villamos
őstag
válasz
FireKeeper #14 üzenetére
Van helyette most 5700X3D 90k -ért...
vagy 5800X3D 120k körül...
Nagyjából ennyi lenne az 5600 -as is, ha itthon kapható lenne... -
DaVE-1
senior tag
"Az AMD számára egyébként a fenti két modellnek nincs sok haszna, igazából csak azt akarja bizonyítani, hogy megéri a platformjaiba beruházni, mert nagyon sokáig támogatni fogja őket – a Socket AM4-et még jövőre is."
Tehát akkor vegyél amd-t csak mert ők évekkel később is kiadnak egy kb ugyanolyan erős procit amit már kb 3 éve is meg tudtál venni... azért ott is vannak bajok elég szépen
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
FireKeeper #14 üzenetére
mondjuk az X3D -ből is jöhetne egy XT verzió, mondjuk +200Mhz oszt jóaz
-
heavygrip
senior tag
válasz
FireKeeper #14 üzenetére
Én is azt szerettem volna
Biztos kevés volt a hibás 8 magos, így nem jutott ide.
Nekem tökéletes lenne.
Olcsóbb lett volna mint a 8 magos X3D társai és teljesítményben sem marad el annyira tőlük...Kár érte. -
worxland
addikt
Ha 16 magos, akkor miért nem 5950XT?
-
nubreed
veterán
Végül is azt nem lehet mondani, hogy az AMD végleg magára hagyta az AM4 -es platformot, ha még mindig hoznak ide új cpu-kat. Végül is annak jó lehet aki alaplapot/ramot nem akar cserélni de szeretne egy jobb cpu-t, de túl nagy piaca ennek már nem hiszem, hogy lenne. Én tuti megvárom már a 9000 -es szériát.
-
heavygrip
senior tag
Csak nem jön az 5600XT...na majd az enyémből csinálok eggyet
hokuszp szerintem neked már az van azzal az 5.05 GHz órajellel
-
hokuszpk
nagyúr
gyanus ez nekem, hogy melleteszik a wraith prism -et ; ezeknek az "alapmodelljeihez" nem csomagoltak hűtőt. pboval biztosan 5ghz felett lesz a teteje ; a gyarilag 4.7 -re hitelesitett sima 5800X -em 5.05 -ig tud boostolni, tehat a +100 azt jelenti, hogy ez 5.15 -re is felugorhat.
-
Soderes
senior tag
Nincs ennek már értelme. Már kiaknázták a platformba rejlő lehetőségeket. Talán úgy lenne, ha valahogy sikerült volna a cpu memória vezérlő frekvenciáját feljebb tornázni vagy egy izmosabb IGP-t beleintegrálni és sokerült volna Ryzen 5-be bele tokozni, nem 7-esbe. Olyan ára lesz, hogy senki sem fogja megvenni. És inkább AM5 vesz teljesen jogosan.
-
tasiadam
veterán
az 5900XT-t éjtem a 16 mag miatt, de az 5800XT-nek kb semmi értelme, hacsak nem elmegy kisebb feszen 5ghz-n, vagy afölött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Tőzsde és gazdaság
- Riasztó topik
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest