- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Friss szettet kapott az iPad Mini (2024)
- ZIDOO médialejátszók
- Akciókamerák
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
az 5900XT-t éjtem a 16 mag miatt, de az 5800XT-nek kb semmi értelme, hacsak nem elmegy kisebb feszen 5ghz-n, vagy afölött.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Nincs ennek már értelme. Már kiaknázták a platformba rejlő lehetőségeket. Talán úgy lenne, ha valahogy sikerült volna a cpu memória vezérlő frekvenciáját feljebb tornázni vagy egy izmosabb IGP-t beleintegrálni és sokerült volna Ryzen 5-be bele tokozni, nem 7-esbe. Olyan ára lesz, hogy senki sem fogja megvenni. És inkább AM5 vesz teljesen jogosan.
-
hokuszpk
nagyúr
gyanus ez nekem, hogy melleteszik a wraith prism -et ; ezeknek az "alapmodelljeihez" nem csomagoltak hűtőt. pboval biztosan 5ghz felett lesz a teteje ; a gyarilag 4.7 -re hitelesitett sima 5800X -em 5.05 -ig tud boostolni, tehat a +100 azt jelenti, hogy ez 5.15 -re is felugorhat.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
heavygrip
senior tag
Csak nem jön az 5600XT...na majd az enyémből csinálok eggyet
hokuszp szerintem neked már az van azzal az 5.05 GHz órajellel
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
nubreed
veterán
Végül is azt nem lehet mondani, hogy az AMD végleg magára hagyta az AM4 -es platformot, ha még mindig hoznak ide új cpu-kat. Végül is annak jó lehet aki alaplapot/ramot nem akar cserélni de szeretne egy jobb cpu-t, de túl nagy piaca ennek már nem hiszem, hogy lenne. Én tuti megvárom már a 9000 -es szériát.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
worxland
addikt
Ha 16 magos, akkor miért nem 5950XT?
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
heavygrip
senior tag
válasz FireKeeper #14 üzenetére
Én is azt szerettem volna Biztos kevés volt a hibás 8 magos, így nem jutott ide.
Nekem tökéletes lenne.
Olcsóbb lett volna mint a 8 magos X3D társai és teljesítményben sem marad el annyira tőlük...Kár érte.[ Szerkesztve ]
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
hokuszpk
nagyúr
mondjuk az X3D -ből is jöhetne egy XT verzió, mondjuk +200Mhz oszt jóaz
-
DaVE-1
aktív tag
"Az AMD számára egyébként a fenti két modellnek nincs sok haszna, igazából csak azt akarja bizonyítani, hogy megéri a platformjaiba beruházni, mert nagyon sokáig támogatni fogja őket – a Socket AM4-et még jövőre is."
Tehát akkor vegyél amd-t csak mert ők évekkel később is kiadnak egy kb ugyanolyan erős procit amit már kb 3 éve is meg tudtál venni... azért ott is vannak bajok elég szépen
-
villamos
őstag
Van helyette most 5700X3D 90k -ért...
vagy 5800X3D 120k körül...
Nagyjából ennyi lenne az 5600 -as is, ha itthon kapható lenne...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Pcie gen 4-et támogató AM4 APU még remélem kerül kiadásra. Az hiányzik (nekem).
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
DaVE-1
aktív tag
Ez egy döntés.. procit nem 1-2 évre vesz az ember... szóval ha vettél anno egy 10900-ast akkor már a kutyát nem fogja érdekelni hogy 3-4 év múlva mikor cseréled már 5-6 foglalat lement náluk. De persze lehet más máshogy látja és félévente procit akar cserélni aminek amúgy semmi értelme..
-
-
Pöttön
őstag
AVX512 nem lesz gondolom ezekben se.
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
MZsoltee
veterán
Egy B350es lapba belement egy r3 1200as, de belemegy az 5800X3D vagy az 5950X. Azért ennek van értelme.
És igenis van értelme 2 évente akár cpu-t is cserélni, főleg ha az ember nem egy csucsprocival kezdi rögtön.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
DaVE-1
aktív tag
Én csak magamból tudok kiindulni én gamer vagyok. Ma pl még mindig minden játékra untig elég (amikkel játszom) egy 8 éves proci...szóval nincs miről beszélni.
Majd talán a win 12-vel nyugdíjazom a veterán harcosomat..de csak is azért mert már a win 11 se megy erre a gépre fel. Ha nem lenne kötelező még jó sokáig maradna -
ricsip
addikt
Ezekre még ki fog jönni bios update? Mikor gigabyte az x570-en még a 6 hónapos 1.2.0.C agesa-t sem bírta belerakni.
-
-
_kovi_
aktív tag
Én 2019-ben vettem az MSI B450 lapom egy 2600-os procival, aztán lett bele egy 3600, majd egy 3800XT majd egy 5800. Ez utóbbi van még jelenleg is. S azon gondolkodom, hogy majd esetleg jövőre vagy utána egy 5800X3D-t veszek bele. Szóval ahhoz képest nem rossz, ennyi évig egy chipset...
-
Wilks
tag
Nekem egy 3900x-em van.Nem egy rossz proci,de eljart felette az ido.
Olyan 1 eve akartam valtani,de ugy voltam vele,hogy a DDR5-t es a hozza tartozo proci generacio picit forrja ki magat.
Szamomra tokeletes lesz egy 5950X,aztan meglatjuk,hogy mit tud a kovetkezo generacio AMD es Intel oldalon. -
Robitrix
senior tag
Ja én is így voltam, mikor leálltam a ZEN 2-es CPU-ról. Vettem bele egy ZEN 3-ast mert jó volt bele. ZEN 4-hez mindent ki kellett volna cserélni. Úgy gondoltam némi fejlesztés ráfér a gépre, de böven elég lesz csak 51 ezret költeni egy 5600-as CPU-ra. Így elvan még a gép vagy két évet(FHD-ban játszom, egy 144 hz-es gaming monitoron). De ha most akarnék egy erősebb procit valami 5700 vagy 5800 jönne szóba a 6 mag 12 szálnál több a 8 mag 16 szál. Szóval egyáltalán nem esélytelen még a piacon egy ZEN 3-as 5800XT proci. 5900X vagy 5950x-re nem igen van szükség otthon. A büdös életben nem használnék ki ottohn 24 vagy 32 szálat. Na meg toltam a gépbe még 16 GB RAM-ot, hogy 32 legyen elsősorban a Star Citizen miatt, ami el is vár a rendes müködéshez 32 GB-ot. Vehetnék még bele valami 3D cache CPUt. de az drágább és arra az 1-2 évre ami még hátra van a gépnek nem igen adnék annyit. Szóval még lehet piaca egy jó ZEN3-nak, mert nem feltétleül akarja csutkára tolni a gépet az ember valami Ryzen R9-cel.
-
Robitrix
senior tag
Dehogy nem megy az fel..... csak jól kell elkészíteni a telepítő készletet és akkor magasról leszarja a TPM 2.0 modult... Tudod én mire toltam fel egy win 11 PRO-t? egy intel celeron G1610-re ami egy 2 magos 2,6 Ghz-es úgy 2012-es kb. Igaz véletlnül mert összekevertem a telepító pendrive-ot. de simán felment és müködött rajta... Az egy 3. generációs CPU. Hála RUFUS atyánknak...
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
nekem is egy MSI B450 Tomahawk MAX alaplap lett egy Ryzen 5 3600-tal 2019-ben. 16 GB DDR 4 3200-es rammal GTX kártyával. Ma RTX 3000-es a kárta, ZEN 3 5600 a CPU 32 GB a RAM. De lénygében továbbiakban már nem akarom ezt mokolni és költeni rá. majd úgyis ki lesz cserélve az egész úgy 1-2 év múlva így már nem éri meg költeni rá. Addig elvan FHD-ban.....
-
yericho800
aktív tag
Off
Van egy 3800x meg egy 6800xt.
Érdemes pcie. 4.0 miatt 500 lapra váltani?
Nincs sok kedvem szét szedni a ketyerét![ Szerkesztve ]
R7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt
-
válasz yericho800 #37 üzenetére
Szerintem nem.
-
csendes tag
Szerintetek megérné mondjuk lecserélni az 5700X-t egy 5800X3D-re, vagy inkább rakjam majd bele a pénzt a következő genbe?
Eredetileg az SFF miatt vettem az 5700X-t, de azóta vízre váltottam így a melegedés már nem faktor.(A gépet munkára és játékra használom)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz LordyDaVidra #40 üzenetére
sokat segitene, ha legalabb az adatlapodon ki lenne töltve, hogy mi a konfig, amiben cserélnél. mittomén RX 6600 mellett pl. játékok szempontjából totál felesleges.
szóval ha
- főleg játékra használod a gépet - az 5800X3D nem épp melós proci ( ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy mi a "meló" fő csapásiránya ? ) -
- úgyérzed kevés az 5700X
- minimális ráfordítással akarsz több fps -t.ugyanakkor ha vettél egy RTX 4090 -es zsugát, akkor ahhoz már állítólag kellenek az AM5 -ös procik, de abból is az X3D.
-
válasz yericho800 #39 üzenetére
Anyagilag sem éri meg szerintem, de utána kellene számolni. Majd, ha annyira lassú lesz már, hogy nem tudod normálisan használni, akkor meg kell nézni, hogy nem-e inkább megéri az egész configot egybe cserélni?
-
KROK640
veterán
Azért az AMD is látja, hogy a DDR4-es memória még mindig aktívan jelen van, és kell rá is CPU-kat kiadni.
5900XT meg durva, 16C32TInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
veterán
Amennyire lelassult a fejlődés, és amilyen hatalmas ugrás az 5800X3D, pláne ha mondjuk 2 év múlva lejjebb megy az ára, lehet, hogy megérné még akár arra is váltanod.
Kb a megjelenése óta használok egy 10400F-et, turbo OFF-al, ehhez képest bele se merek gondolni, mit hozna játékok alatt egy 5800X3D ...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
yericho800
aktív tag
B450f 25 k minimum el tudnám adni..
X570 találtam, 35k annyi, h a chip hűtő ventis azt kerreg nagyobb fordulaton. Max bioszba le veszem azt annyi..csak hát a szerelés, rohadt lusta vagyok már.
Ergó 10k kéne rafordítani kb max 15kR7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt
-
válasz yericho800 #45 üzenetére
B550-et jobban szokták ajánlani már, valamennyire jövőállóbb.
-
csendes tag
Ez jogos, pótoltam a leírást az adatlapon! Egy 3080 10G mellett ücsörög az 5700X, 32 GB RAM társaságában egy B550-es lapban. Az egész hóbelevancot egy durván túlméretezett custom loop hűti külső radiátorral, így a hőmérséklet miatt nem vesz vissza se a CPU, se a GPU a boost órajelekből.
Ha munka, akkor általában backend fejlesztés, desktop gépek számára nem teljesíthetetlenül magas igényekkel (leginkább a RAM tud kevés lenni, pl. a mostani projectemhez 25+ GB RAM kell, hogy ne egy órán át fussanak a tesztek), terveztem beleásni magam az ML-be, de nincs időm rá mostanában. A múlt héten vettem friss, ropogós új laptopot, szóval mostantól ismét "B" terv munkára a desktop, ha valami lenne a laptoppal.
A 40x0-s szériát kihagyom, talán az 5080-on elgondolkodom majd. Ha nem eszi meg az összes villanyt a kerületben és nem kérik el érte az ember veséjét.
Összesítve leginkább a minFPS miatt érdekelne, ahogy hallottam, abban az X3D-s procik jóval jobbak, mint az extra cache nélküliek. -
ricsip
addikt
válasz LordyDaVidra #47 üzenetére
A 40x0-s szériát kihagyom, talán az 5080-on elgondolkodom majd. Ha nem eszi meg az összes villanyt a kerületben és nem kérik el érte az ember veséjét.
Ha követed a híreket, az utóbbi 2-3 évben az nvidia nagyjából kezdte szemenköpni a pc játék közösséget, és a corporate AI őrület miatt ez most már jópár évig garantáltan így is marad. Ennek első jele a valószínűsíthetően gyenge konzumer 5000-es széria lesz, mert innentől a pc gaming plasztikusan fogalmazva: "le van szarva". Nem ettől függ már az nvidia (jó)léte, és a bányászláz+kovid alatt megmutatta a cég h. mennyire semmibe veszi azt a réteget, aminek a pénzéből fel tudtak nőnni ekkora hatalmasra. Mivel már nem a gaming tartja el őket, az 5000-es egy "eszitek, tetszik v. sem csak ezt kapjátok" lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
yericho800
aktív tag
+1
Sajna igazad van Ricsi..
Nvidia már nem a gamer részt nézi..
Kizárólag a profit maximalizálás.
Csere hirdetésem is csak azért van fent mert 3080 nem volt még, 6800xt cserélném ra.. (kíváncsiság)
Olyan 140k 150k közt egy 6800xt szerintem fps/perf legjobb. Fogyasztást leszarom, nem 24 órába megyR7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt
-
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen