- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
nekem is egy MSI B450 Tomahawk MAX alaplap lett egy Ryzen 5 3600-tal 2019-ben. 16 GB DDR 4 3200-es rammal GTX kártyával. Ma RTX 3000-es a kárta, ZEN 3 5600 a CPU 32 GB a RAM. De lénygében továbbiakban már nem akarom ezt mokolni és költeni rá. majd úgyis ki lesz cserélve az egész úgy 1-2 év múlva így már nem éri meg költeni rá. Addig elvan FHD-ban.....
-
Robitrix
senior tag
Dehogy nem megy az fel..... csak jól kell elkészíteni a telepítő készletet és akkor magasról leszarja a TPM 2.0 modult... Tudod én mire toltam fel egy win 11 PRO-t? egy intel celeron G1610-re ami egy 2 magos 2,6 Ghz-es úgy 2012-es kb. Igaz véletlnül mert összekevertem a telepító pendrive-ot.
de simán felment és müködött rajta... Az egy 3. generációs CPU. Hála RUFUS atyánknak...
-
Robitrix
senior tag
Ja én is így voltam, mikor leálltam a ZEN 2-es CPU-ról. Vettem bele egy ZEN 3-ast mert jó volt bele. ZEN 4-hez mindent ki kellett volna cserélni. Úgy gondoltam némi fejlesztés ráfér a gépre, de böven elég lesz csak 51 ezret költeni egy 5600-as CPU-ra. Így elvan még a gép vagy két évet(FHD-ban játszom, egy 144 hz-es gaming monitoron). De ha most akarnék egy erősebb procit valami 5700 vagy 5800 jönne szóba a 6 mag 12 szálnál több a 8 mag 16 szál. Szóval egyáltalán nem esélytelen még a piacon egy ZEN 3-as 5800XT proci. 5900X vagy 5950x-re nem igen van szükség otthon. A büdös életben nem használnék ki ottohn 24 vagy 32 szálat. Na meg toltam a gépbe még 16 GB RAM-ot, hogy 32 legyen elsősorban a Star Citizen miatt, ami el is vár a rendes müködéshez 32 GB-ot. Vehetnék még bele valami 3D cache CPUt. de az drágább és arra az 1-2 évre ami még hátra van a gépnek nem igen adnék annyit. Szóval még lehet piaca egy jó ZEN3-nak, mert nem feltétleül akarja csutkára tolni a gépet az ember valami Ryzen R9-cel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- The Crew sorozat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged