- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon EOS DSLR topic
- BIOS frissítés
- Hobby elektronika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Aktív témák
-
cskamacska
addikt
válasz
Printszkrín #46 üzenetére
Üdv!
http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=85466330[link]
Ez a jómunkásember is OR840-et árul, de az ő lapján van VRM...
Kicsit eltelt magával, hogy beszerzett két átalakítót, azt viszont az nincs ott, hogy duáltuázás nem lesz a lapban. 2cpu.com fórumán már pedig ezt olvasni.
A 820-as lapokban állítólag megy a dolog. Csak a 820-as meg nem egy sebességbajnok, a nagyon drága memóriája ellenére sem.
ui:http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=265752[link] itt pedig 32bites 1066-os RDRAM-ot árulnak.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
válasz
Printszkrín #37 üzenetére
Az az igazság, nem is tudom hirtelen, hogy most ez a VRM cserélhető-e, vagy valaki levandálkodta a lapról.
Itt van kép jól:[link] [link]
A tápcsati melletti lenne a VRM. A helyén két sor ''luk'' van egymással párhuzamosan.
Az Inteles pdf([link]) szerint ez ''DC-to-DC converter''
Igazad lesz, átalakítósdihoz valszeg akkor lehet majd szólni, ha kipróbáltam(), Powerleap oldalon fura infókat olvasni, Intel/OR840 résznél a PL-iP3/T-t is ajánlja a laphoz, az IBM/Intellistation M Pro 6868 oldalon pedig csak a PL-P3/SMP van feltűntetve kompatibilisként.
Upgradeware oldala szerint a saját Slot-T-jük működik a lapban, de csak egyprocis módban. PL-P3/SMP-ből meg egyáltalán van Magyarországon akár 1db is?
Tényleg nincs másik.Úgy vagyok vele, hogy procit könnyebb találni(és tényleg, nyár óta 7-8 1 gigás PIII-at vehettem volna
), a duál lapokat meg nem dobálják halomszámra(így van, nem ismerek bontós/leselejtezésügyi jómunkásembereket
).
Viszont a ramot azt csak kipróbálási célzattal venném meg(használt gép ebből csak később lenne), utána eladnám, mert drága(meg már a 4. típus lenne, más laphoz más ram, ihaj)
Hogy mit telepítek az még eldől(lesz Win3.11-em hozzá, hálózattal ám! ), ha bsa elnéz a köznép felett(ha lenne pénz még több licenszre, hajaj), akkor valami újabb ablakok, egyébként Linux(valami jó kis konzol only, 1337 edition).
De valszeg 3-as felosztás lesz(Dos/Win9x játék, Win2k duálprocesszing, Linux kisérletezgetés/tanulás).
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
válasz
Printszkrín #34 üzenetére
Egyébként egy Intel OR840 lapba mennének, de most tudatosult bennem hogy erről a lapról lelopták a VRM modult!
Lehet egyáltalán ilyen VRM-et kapni?
Egyáltalán szükséges akkor, ha Powerleap átalakítóval használnék benne FCPGA procit?(már ha egyáltalán szeretné az átalakítósdit)
Mennyi lenne 2x256MB 600MHz RDRAM + 2 C-RIMM kamuram + 1 Slot 1 vakproci?
Bocs a sok kérdésért de ilyen téren még kezdő vagyok.
ui: Mintha másnak is megtetszett volna az ocsó rdram.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
válasz
Printszkrín #32 üzenetére
Lehet hogy 2db 256-os RDRAM érdekelne.
Adnád el ennyit? Mennyiért?
Egyébként szerinted a teljesítményt mennyire befolyásolja, hogy 600-as, vagy 800-as memória van a gépben? i840-nél is minden nem használt foglalatba kell rakni kamuramot? (Illetve lehetséges csak egy igazi modult használni ilyen lapban?)
i840-es IBM lapba kellene némi életet lehelni vele(ha egyáltalán lehetséges)
C-RIMM kamuramod, ill Slot 1 kamuprocid volna-é eladósorban?
Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby rádiós topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- DOOM - The Dark Ages
- Acer notebook topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest