Új hozzászólás Aktív témák
-
roti86
őstag
Nagyon jó a topic
-
Bithunter
tag
Ezek szerint te sosem láttál még élőben C64-et...
Vagy csak nem értem pontosan mi lenne számodra a tuning?
Az szerintem tuning, ha:
- kicseréled a gép kernalját, hogy eltérő I/O funkciókat valósítson meg
- beépítesz egy második SID-et, hogy sztereo hangja legyen
- bővíted a gép beépített memóriáját 256 kB-ra
- stb. -
sekli
addikt
hm... C64, de jó is volt.... RetroKuckó
-
ABnormal
őstag
+4? mi is az? amikor az ember bekapcsolja a gépet és megnyomja a run/stop-ot meg a reset-et és elkezd jó kis kódokat irogatni csak úgy a maga és hasonszőrű haverjai szórakoztatására....hmmm,milyen már az...órákig görcsölni egy progi feltörésével,megkeresni az örökéletet...hm...csak azért írogatni demókat,hogy villogjanak az emberek egymás előtt,meg kitalálni pl a digi konvertert /thanx to WIT,ha jól tudom Ő alkotta az első/ ,hogy a c64-ről LOPOTT zenék jól szóljanak a kis masinán is... a SID kártyáról már nem is beszélek
vagy amikor BAND/NST volt olyan kedves és készített nekem egy hang digitalizáló karit a +4-hez,az volt a minőség
...ezt én nagyon sokáig tudnám folytatni,de nem akarlak benneteket untatni
-
doc
nagyúr
egy haverom hozta a C64-ét koleszba. a tápegység egyszer javítva lett, azóta a gép néha hajlamos volt lefagyni, de ennek előjelei is voltak: pl. a Silkworm c. játékban ha megjelent a hegyek között egy lassan haladó négyzet, 2-3 percen belül fagyott
tiszta paranormális tevékenység -
Andie
őstag
Hát nálunk a 64 tuning kimerült abban, hogy az utolsó idöszakban 3x volt javitva a memóriája, mert néha bekapcs után azt irta ki, hogy 12000 bytes free (vagy hasonló szám, de nem 38000, az biztos) - emelett ocsmány hangot is adott ha zenéltem. Hogy aztán forrasztással milyen tuningot lehet elérni?? mondjuk lecserélni a prociját az 1 Mhz-röl 10-re?
Mi inkább szoftveresen trükköztünk, gépikódban mekkorákat lehet villantani! Demo-scene! For ciklus helyett 150x kimásoltuk ugyanazt a kódot a memóriába, és ott futtattuk
Több, mint 8 sprite egyidejüleg!!
Ejh, régi szép idök.
Volt valami GEOS nevü ''oprencer'', ez grafikus volt, 2 lemezes, volt benne szövegszerk, képszerk, meg egyéb okosságok. Nemsokat használtam, mert főleg programoztam, de figyelemre méltó volt.
A multitaskingra azért kiváncsi lennék -
bitmad
aktív tag
válasz
viharhozo #23 üzenetére
Ez az?
Timeslip Bővebben: link -
-
jagada
addikt
na tud valaki valami jó kis flash-elős vagy forrasztós tuningot C64- hez?????
-
deadguy
aktív tag
''Adam Dunkels és Peter Eliasson szinte istenekként tisztelték C64-es számítógépeiket. Annyira, hogy a Commodore-hackerek egy Ethernet kártyát is készítettek játékszereikhez, majd felcsatlakoztak az Internetre.
A számítógépek nem csak a TCP/IP-vel birkóztak meg könnyedén, hanem webszerverként is megállták a helyüket. Olyannyira, hogy Adam és Peter a C64-esek szalagos meghajtójáról zenét szolgáltattak az egyik - immáron RealAudio szerverré fejlődött - gépen keresztül a hallgatóság számára. A zenefolyam állítólag borzalmas.'' Nem rossz probálkozás... -
X@b3e
addikt
C64-ről olvastam, hogy fejlesztettek hozzá grafikus felületet amolyan win módra, sőt a TCP/IP protokollt is támogatja. Hát nem semmi ezeket az oldskool floppyval meg a 64k-val összehangolni
-
jagada
addikt
én még datasette -l görcsöltem annó, mindíg a szedőfejet kellett állítgatni, hogy betőccse a gammákat...
-
deadguy
aktív tag
Szvsz van értelme, mert engem is érdekelne egy alapos C64 tuning, csak a topicnyitó kolléga picit ''furán'' adta elő a kérdését/kérését. A topicnyitó utólagos engedélyével át lehetne nevezni a topicot ''Commodore 64 Tuning''-ra? Thx. Akkor többen látják majd, míről is lenne szó...
-
jagada
addikt
én is c64 fan vagyok, ezzel kezdtem annó....
basic-be begépeltem 200 sort és tudott villogtatni egy mondtot középen......
a régi szép idők... -
viharhozo
addikt
Hoppa. Visszaugrunk az idoben ugy 15-17 evet es gogo C64 vs +4 flem.
El is kezdem: a +4 egy baromi nagy nulla a C64-hez kepest! -
Vórcsíf
csendes tag
Király; két núb humis-várKrafT menet közben nyomom majd a Zelda-t meg a TurriKán-t.
-
doc
nagyúr
nézz körül a neten, rengeteg fanatikusa van ennek a csúcs kis gépnek (nem irónia, tényleg nagyon ki van találva)
pl. hálókártya, netböngésző, itt Ajkán egy srác még multitasking oprendszert is csinált hozzá(bár ahhoz már kellett egy memóriabővítő kártya, abból a legnagyobb amit láttam 512K-s volt, de hogy azt hogy címezte meg, azt már nem tudom
)
szóval nézz körül, rengeteg meglepő dolgot találhatsz!
keress rá a guglin a Kontiki és C64 szavakra! -
Vórcsíf
csendes tag
Gyerekek; nem tudom hogy van-e még valakinek ilyen kütyü; de azért kell egy ilyen téma is.
Lehet commodore-t tuningolni?
C64- et veszek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest