Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rototti

senior tag

válasz Rolly Dy07 #4126 üzenetére

Sztem azt a trükköt vetették be, hogy ők kemény keveréken mentek, hogy ha elered az eső, akkor csak egyszer kelljen kimenni és ne kétszer, mint neked. Így ők egy box-al letudták a menetet, vagy valaki megpróbálhatott végigmenni a keményen is.

A "keménnyel indulok, ha van esély esőre" taktikán én is elgondolkoztam kicsit, de szvsz 20%-os futamoknál nem éri meg. Vegyünk egy pl-t: Spa 9 kör. Lággyal 3 kört tudok elmenni, persze többet is (ha elkezd esni az eső és húzni akarom), de narancs színnel én már kiállok. Na ha ezután 4-5. körben elkezd esni az eső, az a 9. körig nem fogja annyira eláztatni a pályát, hogy a keménnyel indulók eső gumival beérjenek. Persze ez függ az eső intenzitásától is, de arra nagyon figyelj, hogy nem kell kimenni rögtön, amikor esőt látsz.

Tegnap pont spaban volt egy ilyen esetem. Kb 4 kört mentem esőben és nem tudott rajtam hozni az esős srác.

A lényeg, hogy bejöhet a keménnyel induló strat. is, de annak kisebb a valószínűsége. A másik pedig az, hogy ha lággyal indulsz és első vagy akkor illik jó kis előnyt kiautózni a keménnyel szemben, mert van kül közöttük, főleg teli tankkal.

Új hozzászólás Aktív témák