-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunyijanika
tag
válasz
zsolti.22 #3426 üzenetére
Én értem a felvázolt kérdést, de a választ sajnos én sem tudom
@tusi csak a topolgy table-ről írt egy szép összefoglalót, azonban te az all-links-et kérded. Én is tapasztaltam hasonlót! van, hogy egyes utakat nem jelenít meg pedig a könyv azt írja, hogy bizony ott kéne lenniük. Mélyebben még nem mentem bele, hát ha tud erre valaki valamit mondani majd itt a topicban
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3426 üzenetére
FD / RD.
A Fesiable distance a megvalósitható táv, az RD (AD) a jelentett táv. Egy router, ha jelentéseket kap több routertől (neighbortól), akkor kiszámitja, melyik a legjobb út.(Alap beállitás a 10100, tehát csak a bw és a delay lesz számitva) Alapból 4 nem egyenlő útvonal és variance 1 a bellitás.
Amikor a router dönt, melyik a legjobb út, akkor a legkisebb költséget veszi alapul. Ez tartalmaz egy FD-t, megy RD-t. Ez bekerül a routing táblába. HA, a második útvonal, aminek rosszabb a FD-je, mint az elsőé (a successor), DE a RD (AD) jobb, mint a successor FD-je, akkor bekerül a topologi táblába, mint Fesiable successor. Ha a successor kiesik, akkor a router megnézi a topologi táblát, hogy van e benne FS. Ha van, beemeli a routing táblába és megy minden tovább. HA nincs, akkor querry-ket küld és active-ba vált.
Offset listtel lehet tuningolni, hogy legyen FS, elkerülve az Active állapotot.A képen R5 szemszögéből, csak R3 fog bekerülni és nem lesz FS, mert mind R2-nek , mind R4 nek nagyobb a jelentett távja, mint R3 megvalósithatója.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged