Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós kamerák
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
Sziasztok,
Egy pár kérdésem lenne centos 6.7 desktop operációs rendszer használatára.
4-es centos óta használom (és igen kedvelem) a centos-t szerver oprendszernek, az ügyfeleim általában kis vállalkozások 5-30 kliens gép, ezek jelentős része mint adatbázis szerver, samba, proxy, mail szerver használja a centos-t. A többségük egy sarokban pár hdd-vel, csak hálózati kábel és táp kábel bedugva, teszi a dolgát.
A múlt hét végén vettem egy notebookot (lenovo w510), gondoltam megpróbálok elszakadni teljesen a windowstól és ha már szervernek bevállt, akkor a desktop oprendszernek is centos 6-t szerettem volna használni. Ellenben itt akadt pár problémám:
- feltettem az utolsó nvidia drivert ami támogatta a benne lévő (nvidia 880m) kártyát. Előtte a ugyan volt X fullHD-d, de nyilván nem volt 3D támogatás.
- feltettem a google chrome-t, ami azonnal közölte, hogy elavult, már nem elérhető frissebb. Chrome-ban a youtube lejátszáskor a videók 80%-nál 5-10másodpercenként egy pillanatra megakad. Nem streamelési hiba, mert újrajátszáskor is ezt csinálja.
- mozilla nem csinálja, de mindkét böngészőnél ha mozgatom az egeret, akkor a kép lejátszása leáll, néha ugrik egy frissebb képkockára. Win7-nél ilyet nem tapasztaltam még, nem hiszem, hogy ez itt normális lenne. Gondoltam, hogy hátha html5 probléma, feltettem az adobe flash plugint is, ennek is az utolsó támogatott verzióját, de a lidl.hu honlap akciós újságjába belehal, a youtube nem változott.
- érzetre az egész gép nem túl gyors, gondolok itt pl egy mozilla indulásra. Lehet egy SSD és még ram segitene, de látszólag induláskor nem is villan meg a hdd ikon..A notebook paramérerei , core i7, 4 Gb RAM, 300Gb hdd, nvidia 880m. Wine-al eddig mindent sikerült életre keltenem, ami nekem kell, akár dobnám is el a win telepitőt
, de a fenti dolgokkal nem tudok mit kezdeni..Van valami trükk?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Telekom mobilszolgáltatások
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de a fenti dolgokkal nem tudok mit kezdeni..