- Autós kamerák
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
Aktív témák
-
Doom
aktív tag
Már bocsánat, de ezt rosszul tudjátok. A DAO nem abban különbözik a TAO-tól, hogy nincs 2 mp szünet a trackek közt, hanem, hogy írás közben a trackek közt nem kapcsol ki az írófej! A trackek közt nem is lehet szünet, mert az a 2 mp is a track része! Csak a trackek több indexpontot tartalmaznak, a 0.-nál kezdődik a szám, az 1. pedig pontosan 2mp múlva kezdődik. A hagyományos lemezeken ezt a két mp-et nevezik ''szünetnek'', mert nem tartalmaz hasznos adatot (néhány lejátszó ilyenkor visszafelé számol). Ha olyan lemezt írsz, ami folyamatos, akkor ezt a két mp-et is feltöltöd adattal, ettől lesz folyamatos a lejátszás. Azok az olvasók, amelyek nem kezelik az indexpontokat, grabelésnél hibát vétenek, mert az 1. indexpontot veszik a szám elejének (bár ez asszem csak ''folyamatos lemez esetén okozhat gondot).
Én is írtam már egyébként ilyen ''folyamatos'' lemezt TAO-ban, szóval ezt tapasztalat is alátámasztja. -
darius
tag
Egy vargabetű után ismét visszatértünk az alapkérdéshez. (SAO->Dao) :t
-
Agyzuzo
addikt
Az S gondolom Sessiont jelent, ez esetben viszont ua. mint a TAO. De ha tévednék javítsatok ki. :)
-
darius
tag
Nekem is volna egy kérdésem. Mi az a SAO cooked írási mód? A Blindwrite progi uyanis csak ezt adja ki alapból a Teac írómhoz.
-
The_Tom
senior tag
ha jol tudom, akkor audio cd-t nem lehet multisessionban irni ugyhogy semmi ertelme taoban irni, mert ugyse tudsz mast irni hozza. bar vannak az extra formatumok, hogy elol adat mogotte audio vagy forditva de asszem azt is egyszerre irjak. szoval zene cdt szerintem mindenkeppen daoban erdemes irni, egyebek kozott a 2mp miatt is. pl. atirsz egy koncert felvetelt ahol ugye az egesz egynek hangzik nincsenek a szamok kozott szunetek megis az vagy 15 kulon szam, mennyire lenne elvezheto ha a szamok kozott lenne 2-2mp szunet?? haaaaat izeeee.... :)
Üdv. -
The_Tom
senior tag
'biztonságosabb'' alatt azt ertette, ha elkefelsz egy cd-t daoban akkor az qka, mig mondjuk irsz egy lemezt 300MB-tal es szar lesz utana meg irhatsz ra 300MB-ot es az teljesen jo lesz, ha csak ott is nem jon ossze vmi galiba. ezutan ennek a cdnek a hasznalatakor eszre se veszed hogy az egy ''rontott'' lemez... pl. van egy fullcd-s game aminek csak 300MB a fullcdje akkor azt egy korabban elrontott lemezre is rakhatod...
...Amúgy úgy vettem észre, hogy a DAO-ban írt lemezeket gyorsabban... ez igy van es ugyanez igaz a TAO-s lezart lemezekre is.
Üdv. -
Agyzuzo
addikt
A NERO szerint lesz (DAO for ''Professional Audio CDs''). TAO-ban nekem néha berak egy kattanást a számok közé, DAO-ban sose. Amúgy csak DAO-ban lehet túlírni. Jah, és a TAO semmivel sem ''biztonságosabb'', mert ha a CD nem tökéletes pár olvasható file miatt én nem szoktam megtartani... Egy CD-t vagy jó vagy nem. Amúgy úgy vettem észre, hogy a DAO-ban írt lemezeket gyorsabban és stabilabban olvassák a meghajtók.
-
renegade
aktív tag
Ahha, thanx. Ezek alapján akkor úgy tűnik, tao-val vmivel 'biztonságosabb' - ie. ha hiba van, az csak az adott tracket rontja, míg daonál uez rögtön az egész lemezt.
Van egy explicit kérdésem is: AudioCD esetén lesz vmi különbség a végeredményben (minőségi vagy kompatibilitásbeli)? -
The_Tom
senior tag
Na akkor lassuk:
DAO: Disc At Once: ami annyit teszhogy egy lemezt egyszerre irsz meg annak ellenere hogy esetleg amit irsz nincs egy teljes cdnyi anyag ez csak az elnevezesre utal. lenyege: a lemez tartalomjegyzeke ELOSZOR felkerul a lemezre es utana irodik ra a tenyleges adat, igy ha rontas van a cd-n, ki lehet dobni mert ugye a tartalomjegyzek mar rajta van a lemezen, de az adat nincsen. az ilyen rontott lemezeken, ha barmilyen filekezeloben megnezed, ugy nez ki mintha minden rajta lenne, de ha elkezded masolni mar nem fogja leszedni a cuccokat mivel azok nincsenek a lemezen. masik jelentosege: audio cdknel, ha igy van irva a lemez, akkor nem hagy 2 mp-et a track-ek kozott. a leirtak alapjan ertelemszeru hogy ebben a modban nincs multisession.
TAO: Track At Once lenyege: egyszerre csak egy tracket irsz ki ami ugyan lehet egy teljes cdnyi cucc is, de az elozovel ellentetben itt eloszor irodik ki a cuccos es utana a bejegyzesek a cd tartalmarol, igy itt van multisession.
Ennyi ami eszembe jutott.
Kérdés van?? :)
Üdv. -
Ahhoj
aktív tag
Ez engem is érdekelne, hogy mi a különbség TAO és DAO között :)
-
renegade
aktív tag
Kösz srácok, de MIÉRT?? Mi lesz a különbség?
-
Agyzuzo
addikt
Ha lezárod a CD-t akkor feltétlan DAO-ban írj. TAO csak Multisession lemezekhez kell (hogy tudd folytatni az írást).
-
Hacked_3996
csendes tag
akkor kell dao ha audiot akarsz cd-textel, minden másesetben tao is elég. Amúgy ez a tao nem = a taoizmussal az ókelet vallásból :)
-
renegade
aktív tag
Hali,
Tudja valaki, hogy mikor kell/érdemes disc-at-once, s mikor track-at-once eljárást alkalmazni CD-íráskor? Lesz valami különbség a végeredményben?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 980 PRO 2TB M.2 NVMe ssd eladó /Garanciás/
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 (bontatlan)(3év-garancia)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest