Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz sellerbuyer #2349 üzenetére

Sajnos videókamerákban egyáltalán nem vagyok otthon, de úgy gondolom, hogy megvannak a megfelelő alternatívák, de nyilván nem egy hobbifényképező árában.

Két dolog miatt gondolom, hogy ezek a gépek videózni komolyan nem jók, az egyik a rolling shutter, ami alapból alkalmatlanná teszi őket sokmindenre, lehet én vagyok rá túl allergiás, de nagyon el tudja rontani az élményt, képminőség terén.

Másfelől, a gyári kis fingnyi képernyő abszolút nem elég a gyors, pontos élességállításhoz. DSLR révén az átnézeti kereső alapból sötét videózásnál, marad az a kis vacak, ahol 5X/10X-es nagyításban ugyan gyönyörűen lehet élességet állítani, de miután elindult a filmezés, és vesz a gép, visszaáll kicsibe, és úgy már elég kényelmetlen élességet állítani, pláne gyorsan és pontosan. Pláne, amit írtál, a DOF miatt eléggé fontos lenne ez a funkció. Persze, ha rákötsz HDMI-n nagymonitort (amit hivatalosan, bütykölés nélkül) tudtommal csak a 7D/5D tud, úgy ez a probléma megoldva, de ez nem olcsó játék.

A 650D-t illetően nem értek egyet, idióta tapizós képernyő szvsz igen nagyban meg tudja gyorsítani a képek visszanézését, összehasonlítását, ami igen hasznos, élőképnél pl a fókuszterületet is azzal hatékonyan be lehet lőni. Ezt látatlanban írom, élőben sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni. Persze, nem adnék érte annyit, amennyibe kerül, de nekem hasznos fejlesztésnek tűnik. A fókusz az olyan, dehát a kontrasztdetektálós tudtommal mindig is így működött. :)

Új hozzászólás Aktív témák