Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davebowman
senior tag
Akinek van felesleges/eladó 35mm fix nagy fényerejű obija az dobjon 1 privit, kösz.
-
plömplöm
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
még infónak maga a sandisk javaslata a 30d-be, most találtam: ezittaz
ez meg a kingston-é: ezittmegazultra ii, extreme iii, extreme iv; elite pro 133x, ultimate 266x.
extra érdekesség, hogy a sandisk simán ajánl hozzá 16GB-ost is, miközben a kingston szerint max 8GB. szerencsére ez a probléma most nem aktuális, több kisebb kártyára jelentette be igényét emberünk. nna kiajánlok neki egy garnitúra 133x-et, sztán kész. köszi mindent -
plömplöm
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
köszi, picit okosabb lettem, eszerint a sandisk extreme iii és iv között tizedmásodperc különbségek vannak 6db képig, valamint emberünk elmerokkantnak képzeli azt, aki meg tudja tölteni egy fényképező pufferét

rákérdezek ismerősnél, hogy ő elmerokkant-e, ha tagadó választ ad, akkor egy 133x pont jó lehet már neki.ha nemjól értettem valamit, akkor ér lehüjézni és kijavítani

és köszi ismét

-
philoxenia
MODERÁTOR
-
plömplöm
őstag
sziasz
ismerősöm megkért, hogy ajánljak a 30d-jébe cf kártyát. érdemes-e ajánlanom neki valami komolyabb sebességűt? visszaolvastam itt is, interneten is nézelődtem, de nem láttam választ erre. annyit találtam csak, hogy ugyebár 3-5képet tud /mp, ez raw+jpg-ben 60MB/sec-re jött ki nekem, ilyen kártyát nem merek neki ajánlani
, a legjobb jpg-hez 18MB/sec-et számoltam, ez nem olyan brutális árú már, de tud-e egyáltalán írni ilyen fürgén a gép, vagy csak a belső pufferéig tudja a 3-5 képet?köszi!
-
Medcomp
tag
Lehet, hogy én vagyok már hullafáradt, de nem találtam meg az EOS Utility-t, amit ír az oldal, csak a frissítését. Googlben is rákerestem, de ott is mindenhol a frissítést dobja ki, vagy a link halott ami magára a programra mutatna. Valaki tud élő linket? Esetleg a 450D vagy a 40D CD-je jó lehet a 30D-mhez? Mert olyat tudnék kölcsönkérni.
-
Medcomp
tag
Sziasztok!
Pár hete sikerült egy ilyen géphez hozzájutnom, az egyetlen gondom eddig, hogy a tulajdonos nevét, amit hozzáad minden képhez szeretném átírni. Erre van megoldás?
-
Morgal
aktív tag
Keresek ilyen gépet megvételre. Jó állapotú legyen max. 10-20ezer expoval. Ajánaltokat priviben!
-
sztyui2
őstag
Keresek hibátlan állapotú Canon eos 30D-t max 20-25ezer expoval, max 105ezer ft-ért!
-
Dtomi
őstag
válasz
kismackó23
üzenetére
Van értelme, persze előbb utóbb rengeteg pénzt rá fogsz költeni, hogy egy alap de használható rendszert összerakj. Ha pedig nem vagy elég pepecselős a hajad kihullik majd a manuálos obiktól.
-
Dtomi
őstag
válasz
kismackó23
üzenetére
Contra vélemény??? Egy anno 300+ ezres középkategóriás vázról amit most ~100e-ért meg lehet venni??? Szerinted??
-
kismackó23
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Jelenleg egy Panasonic fz 30-ast használok, nagyon szeretem a gépet. Nagyapám rám hagyományozta régi practica felszerelését. 2 vázat ( mat, novaB) és 4 obit. carl zeiss, és meyer optik gyártmányúak, egy nagylátószögű, egy tele, és két alap. (annyit tudok,h. M42 es menetes a z összes, és az alapok 50-esek, fényerőt, többi adatot nem ) Mindegyik obi fix, makulátlan állapotúak, kis felületi kopással persze

Anno eos 300d, 350d helyett vettem az fz 30-at. Nem mondom, h. kinőttem, de érdekelne egy profibb gép. Egész jól alakulnak a 30d árai (~100-150khuf), és így meglevő "obiparkkal" elgondolkoztam egy cserén.
No itt jönnétek ti a képbe, pro, és kontra véleményekkel, h. érdemes-e belevágni, meg, h. ki lehet-e használni a váz teljesítményét a régi obikkal. Meg egyáltalán, ti mit gondoltok? Előre is köszi!
Sziasztok
-
Tomi#13
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis keresgélés után ezt találtam a google-on!

Mivel tegnap olvastattam ki az exposzámot a Camera Kft.-nél, tudom, hogy most kb mennyi lehet a gépben... Ha reális akkor jó a program!
Na majd leírom a tapasztaltakat!
link:[link] -
Stitch
őstag
EXIF-ben van egy Image Number nevű sor, legalábbis 300d-nél. IMG_3942.JPG-nél ez így néz ki:
Image Number: 2393942
Elöl kettes van, tehát egyszer már átfordult a számláló, vagyis 13942. expó volt ez a kép.
Ezt először azért nem írtam, mert nem tudom, hogy ez nullázódik-e ha nullázod a számlálót. -
gPoint
tag
csak ez az egy mód van rá? Nikon D70-et pl. meg tudom nézni Opanda IExif-el jpg-ből..
a szervizprogram gondolom csak a kis számú kiválasztott joga, vagy le lehet valahonnan szedni?
Camera KFT-nél 3-4 hétig üldögélnek a gépen én meg sajnos nem BP-i vagyok.azért köszi a választ.
-
gPoint
tag
Sziasztok!
30D expo számát milyen progival tudnám megnézni?
bocs ha már volt róla szó de én nem találtam erre utaló postot. -
Stitch
őstag
A jpg képstílusoknak látja valamelyikőtök a gyakorlati hasznát?
-
Simtu
senior tag
Közben felmerült 1 kérdés a 30d-vel kapcsolatban: ha időzítve szeretnék exponálni, meg lehet változtatni a 10mp-es időt(mert az kicsit sok)?
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Szintén 17-50?
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Azért annyira nem zavar, sztem megszokható. A régi 70-300-as Sigmám is elég hangos volt, cserébe még lassú is.

-
Simtu
senior tag
-
Há' nézd.
Ide is leírom, amit anno leírtam másik topikba. Ismerősömék lejöttek hozzánk, kimentünk borhétre, színpadfotózás. Cimbi f2.8-al, én f4-el. Közben cseréltünk, próbálgattuk. Megmondom neked őszintén, az az egy "f" különbséget nem vettem észre. Így is bemozdult, meg úgy is bemozdult. Ennyi. Iso fel 800-ra, mindegyik kép jó lett. 2.8 ide, vagy 4 oda, tök mindegy... Nagyon jó obi az a 17-40, apsc-n ugye 26-tól indul, de FF vázon olyan 20-22-ig torzít már. Szóval tök jó a gyújtótartománya, én inkább azt venném mint a tamront. "L" az "L" marad, tamronnak meg azért eléggé van szórása minőség tekintetében.Na, ennyi az én véleményem.
mod:
(#303) Simtu:
430EX... -
Szten Márs
nagyúr
Ez is "csak" F/4-es lencse
És ugye minnél kisebb egy lencse gyutávja, annál könyebb adott záridőt kitartani. De ahogy érzed, jó dolog azért az az F/2,8.
Egyébként igen, befolyásolja az obi a színvilágot, méghozzá azért elég szépen. (Az már más kérdés, hogy utólag olyan színvilágot ad az ember a képnek, amilyet csak akar
) -
Simtu
senior tag
Na megvan a 30D + a 70-200 f4 IS. Iszonyat durva ez a lencse. Csak ámulok...
Egyébként a színvilágot befolyásolja az obi valamennyire?
Ugye én alulra a Tamront 17-50-et néztem (f/2.8). A 17-40-től azért félek 1 kicsit, mert "csak" f4-es és nincs stabi sem. Kicsit elbizonytalanodtam...
-
Nem lebeszélni akarlak róla! 1.8as 50est meg már kapsz egy 10esért, ha ügyi vagy
De ha jó 50est akarsz (ami 1.6os vázon nem is, hanem már 80 körül) akkor az 1.4es viszont "kicsit" fényerős obi.
Na mindegy, csak hoztam fel alternatívát.
Majd azért egy élménybeszámolót kérné(n)k milyen a Tamron. Köszi
-
biggamer
veterán
Simtu
Ment Privire válasz.
-
Tamront mennyiért vesztegetik?
mod: ja látom, olyan 100 környéke... azért fontolj meg egy 17-40L-t a Tamron helyett, használtban már 110-120 között is lehet kapni. Én 110ért vettem, igaz F4, de volt kezemben F2.8as sigma, és gyakorlatilag nem éreztem különbséget 2.8 és 4 között
-
-
-
Simtu
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszi, de azt már elvitték...
-
Simtu
senior tag
Köszi, hogy segítetek!
Hol láttad 108-ért?
2 hete nézem a vázakat és 130 -150 körül mennek. 1-2 van olcsóbban is, illetve volt, mert elvitték.
Miért annyira gáz a 40 ezer, ha 100-at bír? -
Simtu
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Végül is akkor még a felénél sem tart...
Szted megéri? -
Simtu
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
80e-ért adná. Gondolom, azért 100 körülig bírja a 30D?
-
Simtu
senior tag
Úgy néz ki, találtam egyet. 40e expó van benne. Tudna valaki segíteni, mire figyeljek, amikor kipróbálom? Van-e esetleg valami szériahibája a 30d-nek stb.
Köszi.
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
30D-t keresek normális áron!
Köszi!
-
Stitch
őstag
A gép által kreált jpg képeket tud valaki mutatni?
-
Andie
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én mostmár igen sok sörrel jövök neked

-
Motion_Blur
félisten
-
Andie
őstag
Van esetleg valakinek elektronikus formában használati utasitás a géphez? Megköszönném!

-
Andie
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mik vannak?...
Mindig tanul az ember.
-
Motion_Blur
félisten
Nagylátó obik legkisebb tárgytávolsága általában 15-25cm szokott lenni, ez teljesen normális. Makrózáshoz makro obi kell

-
Andie
őstag
válasz
johnjohn
üzenetére
Köszönöm, akkor megnyugodtam, hogy nem én vagyok a béna. Mellesleg nekem hiányzik, ez a keresö elég picurka, sötétben meg semmit nem látni. Node ez van.
Újabbkérdés: makrózni nem lehet vele? A kisebb objektiv kb 15 centiröl hajlandó csak elsülni, a nagyobb obi meg még 30ról se nagyon, csak távolabbról. (tekerő a kisvirágra állitva)
A kis ócska nikonommal 1 centiröl is tudtam makrózni, bolha faszáról a pattanást. -
johnjohn
addikt
A tükörreflexes gépek elsődleges előnye, hogy valós optikai képet látsz a keresőben, nem valami gyenge kis ccd ábrát.Az újabb DSLR gépeken van ugyan Live View, vagyis "élő kép a nagy LCD kijelzőn, de ez igazából ficsőr, illetve makrózáskor jól jöhet.
Semmilyen kijelző nem pótolhatja a valós optikai képet.
A hozzád került 30 D ráadásul a kategória egyik jelesebb képviselője, érd be avval amit tud.
-
Andie
őstag
Emberek, van még itt valaki?

Kaptam kölcsön egy 30D-t a nyaralás erejéig, és most próbálgatom.
Nem volt még ilyen profi gép a kezemben, egy kis 2 megapixeles Nikon.
Az első dolog, ami nekem szembetünik, hogy nem látom a nagy LCD-n a képet, amit fotózni akarok. Csak akkor jelenik meg a fotó, mikor már elcsattintottam.
Lehetséges, hogy ebben a hatalmas, drága gépben nincs LCD kereső? Csak a kis kukucskálón tudom nézni amit fotózok??
-
Dtomi
őstag
A 40D bejelentése óta óriásit ugrott a 30D eladásainak száma 10 helyet ugrott előre az eladási listában. így most a 10. legkelendőbb gép a keleti szigetországban.
-
Kinder
senior tag
Aham, köszönöm,
osztokszorzok 
-
-
Kinder
senior tag
mondjuk valami ilyenre gondoltam.
ez erős kit, vagy téveszméim vannak? 1250 dollár + bejön
[link]
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
Ha csak nem nagyon olcsón és nagyon erős kitben tudod behoztani akkor nem éri meg behozni. Kontinens garanciát vállal a canon tehát európai gépet bárhol tudsz gariztatni európában. Viszont Amerikait nem, azt bizony visszaküldöd. De küldéskor ha nem tudod igazolni hogy hol vetted vagy nem mutatod be a vémpapírt visszafelé megvámolják, hiába használlt, kiküldött, garanciás. sammi nem számít. A vámot meg kőkeményen szabják.
-
Kinder
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy tudnék hozatni egy ismerőssel Amerikából fényképezőgépet.
Egy 30D-t néztem ki, a hozzá való kitben ( ami kissé erősebb, mint az itthoniak )
Namármost. A kérdés az lenne, hogy mi van a garival?
Csak amcsi gari van, ergo ki kell vitetni, vagy itthon is lehet gariban javíttatni, vagy ez utóbbiról ne álmondjak?
Kinder -
Dtomi
őstag
Egyébként most a TM-fotónál 220ezer a 30D..... Ennyi pénzért kéne venni még 1et

Tényleg lehet valami a levegőben, ha jól emléxem a 20D is ilyen árban emelte a kalapját. Nagyon kíváncsi leszek erre a 40D-re. -
Dtomi
őstag
[link] 40D????
-
Dtomi
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Van légkondi és ha este mész senki nem zavar az olvasásban
gátlástalanul elolvasom azt az 1-2-3 oldalt ami engem érdekel, egy jó esetben 50oldalas de 1000 forintos lapból. -
Dtomi
őstag
Nem érdemes megvenni mert nem közlik részletesen a teszteket tehát nincs összehasonlítható ''alap'' csak a végeredményről minden gépnél egy táblázatszerűség, hogy melyik gép ? pontot ért el az adott tesztrészletben.
-
Dtomi
őstag
Az mostani havi FotoART magazinban a DSLR nagytesztben a 30D lett az első. Megelőzve a D200-at és a K10D-t
-
Dtomi
őstag
[link] topic up

-
-
orbano
félisten
gyerekek, idáig érezni a kanszagot

-
csiga997
őstag
Hát mit mondjak most erre? Megtörtem. Bevallom: nincs fényképezőgépem. Sose volt. Sőt, nem is tudom mi az. Mindent amit eddig itt leírtam tőled tanultam.
Remélem most már jó neked. Legyőztél, fényes diadalban méghozzá.
Nyomtasd ki ezt az üzenetet és tedd az ágyad felé örök mementóként. -
Dtomi
őstag
válasz
werttzui
üzenetére
Ha már a nagyon pontos helymeghatározásnál tartunk mostanában
ez két csatorna összefolyása azon a kis ''félsziget'' részen mindíg van 1-2 jégmadár d.e az innenső oldalon jók a fények d.u a túlsón. [link] Bárcsak most tudnék feltölteni valami tényleg szép képet mert idén még nagyon várat magára... -
Dtomi
őstag
válasz
csiga997
üzenetére
Tapasztalat.. mint már mondtam nem olyan ércelődés mint a tied... Majd ha te is rendelsz +látod, de neked elég csak a fórumozás... Így egy kicsit, hogy beszélsz róla közelebb érzed magad a fotózáshoz! Nem is baj nem akarom a hobbyd leszólni
Jó fórumozást
Én megyek holnap jégmadarászni... -
csiga997
őstag
Szerintem adjuk fel. Dtominak van igaza. Mindenben. És kész.
De ha nem lenne igaza, akkor is neki van igaza. És kész. -
Dare2Live
félisten
Tokina a Hoya leánycége.
Hoya összeolvad/összeolvadt a Pentaxal. (új név HoyaPentax)
új pentaxokat Tokina+Pentax közös tervezés az se lepne megy gáyrtás jórésze is közös lenne, ami difi a 2obi között az, hogy a Pentax SMCs és ultrahangos az élességállítás.
ami még megjegyzendő, hogy új obik víz/porállóak, evvel a lépéssel Pentax k10d ''tökig'' vízálló ilyen árban ezt semmi nem hozza dslrben.
-
j.bravo
addikt
Szerintem meg épp annyira játékszerek mint a kanyon (vagy a nyikony, vagy a minolta) megfelelő kategóriájú objektívjei.
A pentaxnak és a minoltának ugyanúgy vannak legendásan jó objektívjei, mint a régi és a mai nagyoknak.
Hogy neked pont vacak darab/modell jutott, a jó modellek pedig (itthon legalábbis - hogy külföldön mennyire, azt nem tudom) nehezen beszerezhetők, az más lapra tartozik.
Én pl. simán megelégedtem volna egy Minolta 7d-vel, sőt akár 5d-vel, é azokkal a ''játékszer'' objektívekkel - csak ne készített volna fel mindenki hogy a beszerzésük nehézsége összemérhető az elveszett frigyláda megtalálásával.
Bér lehet h erre nem kellett volna reagálnom, de végülis majdnem mindegy. -
Dtomi
őstag
válasz
csiga997
üzenetére
Csiga engem nem érdekel, hogy te mit linkelsz
Vegyél pentaxot és élj vele boldogan! Én egyszer már megkínlódtam minoltával, tudom miről beszélek. Vegyél 1 K10T végre lesz géped és vásárolj hozzá tisztességes optikákat. A vásárlási tapasztalataid utána szivesen olvasom. De a teszteidre és, hogy milyen vásárlási listákat találtál hongkongból arra nem vagyok kíváncsi. Ezekközül az optikák közül a nagyok megfizethetetlenek a zoomok meg játékszerek. -
Stitch
őstag
Egyébként a linkelt DA-s obik mind digitre vannak, úgyhogy van nekik szép számmal. Itthon nem tudom, de Ausztriában biztos kaphatóak ([link]), kb. hasonló tudású ''Tokina DX ár''-ban vannak ([link]). Mit tudni ezeknek a Pentax objektíveknek az összeszerelési minőségükről? Mert az AT-X Pro-s Tokinák tényleg nagyon össze vannak rakva és ha ez a Pentaxokról is elmondható, akkor feltehetőleg megérik a pénzüket. A két ''márciusi'' 2.8-as objektív se lesz kimondottan olcsó, de így is, úgyis lesz rá kereslet..legfeljebb nem itthon.
-
Dtomi
őstag
-
Dtomi
őstag
válasz
werttzui
üzenetére
A k10d nek szar is még 5-10évig biztos ha nem tovább. Ott a sony jó példa hiába volt a minoltának kurva jó obiparkja mi lett belőle? Nem hinném, hogy képes lenne akkora objektívparkot 10 éven belül kiépíteni a pentax mint a C/N páros ekkora fejlesztési munkát nem lehet 2 perc alatt + csinálni. Először piacot kell teremteni az objektívnek csak sajnos egymást generálná a dolog... nem vesznek gépet mert nincs obi nem fejlesztenek obit mert nem vesznek gépet...
-
biggamer
veterán
Már H-B is olcsóbban adja.
Azt hiszem eddig 283 ezer volt nála.
'' H-B válasz | megnéz 2007.02.16 10:40:41 (11770)
Tisztelt Fotós Barátaim!
Canon EOS 30D váz akció!
Canon EOS 30D váz 265.000 Ft! Vadonatúj készülék, 2 év garanciával.
A termék üzletben átvehető. Vidékre, Budapestre kívánságra házhozszállítás, fizetés a futárnak!
70/624-3086
Mindenképp hivatkozz az index fórumra! ''
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Hirdetés
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- Canon RP + 50 1.8 + Godox V350 + Jupiter 200 4.0 +
- Fotospeed F4 Fox - Gyorskioldós fotós vállpánt + Case Logic kézpánt
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fekete/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Itt is elég régi már az ezzel kapcsolatos bejegyzés: