Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molyka
újonc
Lehet-e a calibrével egységes méretre hozni a borító képek magasságát?
pl. 500 pixel?A fülszövegeket, a meta adatokba rejti (ha bemásolgatom 1-esével), s nem lehet rá venni, hogy külön fájlba jelenjen meg?
-
Molyka
újonc
válasz
hampidampi #397 üzenetére
Pedig egyszerű.
A calibrével rendezem a könyvtárat, de nem vele óhajtom olvasni, illetve időnként részeit máshova kell vinni, vagy máshonnan kell hozni.
Ha külön kell menteni lemezre, akkor kétszer annyi területre van szükség./off topic: ezt a mobil aréna fórumot tükrözik a prohardver.hu -ra, vagy fordítva? :-)
-
hampidampi
őstag
Bár még mindig nem értem, hogy miért nem használod a Calibre-t, amikor a Calbre-t akarod használni, de a válasz: igen hozzáfűz,és nem, nem beállítás kérdése.
-
Molyka
újonc
válasz
hampidampi #395 üzenetére
Mindenki arra használja amire akarja.
Nekem a könyvtárra lenne szükségem, s nem (csak) arra, hogy a calibrán keresztül lássam.
A lényeg:
Másnak is hosszá fűz egy zárójeles számot az író mappákon belüli könyv mappák neveihez, vagy csak beállítás kérdése? -
Molyka
újonc
válasz
hampidampi #393 üzenetére
Mivel a calibrének kéne nekem dolgoznia, s nem nekem a calibrének, ezért foglalkoznom kell vele. :-)
-
-
kuruczz
tag
Beállítások, finomhangolások.
Szerző rendezési forma algoritmus; ezt birizgáld, ha pl. a Moly-ról töltöd le a metaadatokat (ugye nem kézzel töltöd ki a metaadatok mezőit?), borítókat, akkor jó lesz, de még nem sikerült rájönnöm a japán és magyar szerzőkre, ott sajna kézzel kell rendezni (Cool Reader jobban fogja tudni, ő csak azért is visszarendezi, vessző ide vagy oda...) De remélem jelentkezik egy Jedi, aki keni-vágja az egészet, és megmutatja az igaz utat...Ha unod, hogy könyvtár-rendileg rendezi a címeket: "Egri Csillagok, Az", akkor ezt is állítsd át:
Címek és sorozatok rendezésnek beállítása a könyvtár ablakban
és
A névelőként kezelt szavak listája a cím rendezési formábanA szerzők nevének újragenerálása: Címkeböngésző - Szerzők, jobb egérgomb - A szerzők kezelése - Minden rendezési név újra generálása.
Sok sikert!!!
Ps.: Ezt én biza nem értem:
Az írók mappán belül, a könyvek címeinek megfelelő mappákat hozott létre, de mindegyik címhez hozzáadott egy (szám) kiegészítést.
Ettől szívesen megszabadulnék. Csak a címre lenne szükségem. -
Molyka
újonc
Sziasztok!
Most kezdtem ismerkedni a Calibre programmal.
Az egyik problémám, hogy a Calibre Library-ba az írók nem az indexelési, hanem a normál formában szerepelnek.
pl. Poul Anderson néven, miközben Anderson, Poul néven kéne.
Ezt át lehet-e állítani? (Hol?)Az írók mappán belül, a könyvek címeinek megfelelő mappákat hozott létre, de mindegyik címhez hozzáadott egy (szám) kiegészítést.
Ettől szívesen megszabadulnék. Csak a címre lenne szükségem.Ha az új beállítások nem realizálódnak a régi könyvtárba, akkor hogyan lehet az egész könyvtárat újra formázni?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van néhány MOBI formátumú könyvem, ahol minden bekezdés után van egy üres sor.
Valahogy úgy, ahogy a hozzászólásom kinéz.
Calibre meg tudja oldani valahogy, hogy ez ne legyen így?
-
hampidampi
őstag
-
kuruczz
tag
válasz
hampidampi #387 üzenetére
Arra gondoltam, hogy kinézetet, plugineket, oszlopok, a, az felcserélés, stb-t hogy lehet áttelepíteni, mert amit írtál, azt egyszerűen átmásolva semmi sem történt. Béna vagyok??? Létezik valamiféle nyomon követés a felhasználói birizgálásokról az alaphelyzethez képest? Ez tök jó lenne, mert gyakran a feledés homályába vész, mit állítottam, hogy ilyen-olyan legyen...
-
hampidampi
őstag
Hogyne. A libraryt úgy ahogy van át lehet másolni. iszi magával a könyveket, metaadatokat, mindent. A Calibre beállításai meg a c:\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\calibre\ alatt vannak. Sőt, létezik portable verzió is. Azt simán kimásolod egy külső merevlemezre vagy pendrive-ra a Libraryvel együtt, és viszed ahova tetszik.
szerk.: http://www.ghisler.com/androidplugins/
LAN (Windows network) Plugin 2.06 (2013-12-02) -
kuruczz
tag
válasz
hampidampi #385 üzenetére
Ilyet nem találtam...
Van mód az egész könyvtárat beállításokkal együtt, könyvestül áttelepíteni másik gépre?
Köszi -
kuruczz
tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, tudom-e kezelni wifin a Calibre-t telefonon, a Calibre Companion nélkül?
2.1-es android (Nook olvasó). Nekem csak a böngészőben sikerült elérnem, lehet hozzá Total Commanderrel is kapcsolódni?
Köszi -
S e t h
nagyúr
válasz
hampidampi #382 üzenetére
A hozzászólásod alapján ismét kipróbáltam és valóban user error lehetett, mert most viszont jó, köszönöm.
-
S e t h
nagyúr
Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni.
Calibre alkalmazással konvertáltam át jegyzetet rtf-ből epub, illetőleg mobi formátumba is, viszont a hosszú ékezetes karakterek esetében az ékezetek helyére egy hullámos vonal került, amit szövegfelolvasó alkalmazások egyszerűen figyelmen kívül hagynak.
Van vmi megoldás arra nézve, hogy a konvertálás során ne vesszenek el az ékezetek?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Oldman2
nagyúr
Egy PDF általában akkor "nagy", ha képek vannak belülről...
Egy Karakterfelismerő program (pl. ABBYY Fine Reader) ilyen esetekben csodára képes. Persze jó munkához idő és kitartás szükséges, az automatizmusok ritkán dolgoznak tökéletesen.
Ugyanakkor ez semmit sem ér, ha a képek feltétlen szükségesek.
-
kuruczz
tag
A mestereket kérdezném: van-e járható útja a PDF-ek méretcsökkentésének?
Köszi -
hampidampi
őstag
válasz
lazlogogola #375 üzenetére
Nem tudsz.
-
lazlogogola
tag
A calibrén belül egy könyvhöz tudok csatolni több képet (pl.melléklet) katalogizáláskor?
-
Druss
tag
Sziasztok!
Szeretném újrakonvertálni minden könyvemet a calibre-ben (kb. 2500db). Konvertálás után létrejön egy ORIGINAL_MOBI fájl is. Ezt szeretném valahogy egyszerűen törölni, mert kézzel egyesével elég macerás lenne
-
hampidampi
őstag
A lényeg, hogy az, amit be szeretnél hogy kerüljön a tartalomjegyzékbe, címsor (1-2-3) stílusú legyen. Minden bekerülendő bejegyzés bekezdésvége jellel legyen elválasztva (Enter).
Így:„Gyühet”
1952. 05. 11.
Új Ember
Tűz mellett
Harangszó
Búcsú
Karácsonyi látogatók
Áldomás
1957. 08. 11.
Rádióműsor -
kuruczz
tag
válasz
hampidampi #368 üzenetére
Legújabb gondom, hogy nem tudom a lelőhelyek (kötetek) címének felsorolására rávenni, csak az első jelenik meg a tartalomjegyzékben konvertálás után.
„Gyühet”
1952. 05. 11.
Új Ember; Tűz mellett; Harangszó; Búcsú; Karácsonyi látogatók
Áldomás
1957. 08. 11.
RádióműsorLovat eladni sokféleképpen lehet. A jó lovat akár ki se vigye az ember a vásárba, mert úgyis híre megy, és a házhoz jönnek érte. A közönséges lovat már vásárba kell vinni, aztán vagy beleszeret valaki, vagy sem, de a rossz lovat eladni nehéz, és a rossz lovat jól eladni: művészet, sőt: tudomány. Végezetül pedig öröm, melyet illik megünnepelni.
És Kalló Péter (az özvegy) meg is ünnepelte. Duplán. Amikor a passzusok átadásával Rigó útja végleg elvált Kalló Péter sorsától, csak úgy mellesleg megemlítette a vevőnek, hogy:
- ...és hát az áldomás... Mire a vevő azt mondta, hogy:
- Nono! - ami magyarul annyit jelent, hogy:
- Legyen szerencsém!próbáltam közé beszúrni más stílust, sort, de mindig csak az elsőt jeleníti meg. ???
-
hampidampi
őstag
- Kézzel. Középen alul-felül a zöld nyíllal tudod a kiválasztott elemet fel-le mozgatni a listában, vagy a Ctrl+fel-le billentyűkkel.
- Én pl. így csinálnám az alap dokumentum formázását:1. Novella címe [címsor1] [új bekezdés]
1. Novella dátuma [címsor1]
[kenyérszöveg]Így konvertálnám epubbá, aztán rendezgetném a tartalomjegyzék szerkesztőben.
-
kuruczz
tag
válasz
hampidampi #366 üzenetére
Fantasztikus!!! Nagy vagy
meg a Calibre is...
két kérdés:
- Miként lehetne az egyes szinteken belül a bejegyzéseket sorrendbe rendezni (pl. a kiadás évét időrendbe, a címeket ABC rendbe)?
- Miként lehetne rávenni a tartalomjegyzék szerkesztőt, hogy az eredeti 3 stílus valamilyen nyomát meg mutassa? (ui. nehéz eldönteni sok novellánál, melyik a cím, a kiadás éve, a kötet címe (ez sokszor egy novella címe is)).
Köszi minden eddigit! -
hampidampi
őstag
Nyugi, nem kell hozzá aranydiploma.
Az alap, hogy mondjuk Wordben szerkeszd meg a dokumentumodat úgy, hogy a fejezetek (novellák) címe címsor1 stílusú legyen.
Töltsd be a docx-et a Calibre-be. Konvertáld epubra vagy azw3-ba (attól függ milyen olvasóra szeretnéd). Ilyenkor egy alap könyvjelzőt létrehoz a Calibre, de az csak egy szintű, amelyikben a címsorokkal jelölt fejezetcímek lesznek benne.
Onnan nyisd meg a könyvszerkesztőt, abban meg a tartalomjegyzék szerkesztőt, ahogy a másik topikban leírtam.
Ekkor ha minden jól megy látni fogod a fejezetcímeket sorban, mellettük zöld pipa.
Jelöld ki az elsőt.
New entry above this entry gomb: jelöld ki a titlepage.xhtml-t.
Adj neki jobb oldalt nevet. Mondjuk "Cím szerinti rendezés" - OK gomb.
Ezzel létrehoztál egy új bejegyzést.
Most az összes többi bejegyzést be kell alá rendeznünk.
Jelöld ki az elsőt, majd kattints a jobbra mutató nyíl gombra. Ezzel egy szinttel beljebb húzta.
Ismételd meg az összes többivel.
H ezzel kész vagy, gyakorlatilag az első típusú tartalomjegyzéked kész is van.
Hasonló módon hozz létre egy új bejegyzést a következő típusnak (mondjuk a dátum szerintinek) és egyenként rakd be alá a fejezeteket újra a megfelelő sorrendben a New entry inside this entry gombbal.
stb. stb. -
kuruczz
tag
Tudtok nekem többszintű tartalomjegyzék-ügyben segíteni?
Vagy nagyon béna vagyok, vagy mások jedi-k...
-
escsé
tag
Telepítettem a 'find duplicates' bővítményt és a fenti ikonok végére elhelyezett egy ikont, ami rendben is van.
Rakott a könyvtár alá is (pontosabban a címkeböngésző alá) és még egy legördülő fájl menüt is csinált a bal felső sarokba.
A beállításokban próbáltam eltüntetni a lentit, de nincs vagy nem találom rá a lehetőséget.
Másnál is duplikázta magát a duplikát? -
drmotto
őstag
válasz
hampidampi #358 üzenetére
Igazából most már semmit.
Megoldódottam. -
drmotto
őstag
válasz
hampidampi #356 üzenetére
Tudom hogy kell Kindle-n collectiont csinálni, de sosem csináltam, mert először a Kindle Collection managerrel csináltam meg, majd miután elkezdtem a Calibre-t használni, azzal küldtem át a könyveket, és jó volt a szerzők szerinti csoportosítás. Igazából most is csak 1-2 olyan sorozat miatt jutott eszembe, ami több szerzőtől van, például a 39 kulcs sorozat, 10 rész 9 író.
-
hampidampi
őstag
Na, akkor tisztázzuk.
A Kindle által ismert formátumok egyike sem őrzi meg sorozat-metaadatot. Hiába töltöd ki a Calibre-ben, a könyvbe az nem kerül bele! Próbáld ki! Töltsd ki egy könyv metaadatait, konvertáld mobiba vagy azw3-ba. Mentsd el file-ként. Töröld a könyvet a Calibre-ből. Töltsd vissza a file-t. Nem lesz sorozat-metaadat.Igen, collectionöket a Kindle-ön lehet létrehozni. Még nem csináltál ilyet???
Létrehozás: Kindle 3-4-5-ben menü gomb, majd create collection.
De azért a collectionök és kezelésük a Kindle kézikönyvben részletesen le van írva, olvasgasd! -
drmotto
őstag
válasz
hampidampi #354 üzenetére
Mert innen tolom át az összeset. A collectiont hol hozom létre?
Ha a kindle-n, akkor a többi, ami nem sorozat, az lesz rendezetlen, nem? Ha meg Calibre-ben, akkor hol? -
drmotto
őstag
válasz
hampidampi #352 üzenetére
Most szerzőnként vannak az olvasón a könyvek. Én olyat szeretnék hogy sorozatonként legyen. Vagy valamilyen módon kiderüljön hogy az egy sorozatba tartozó könyvek hogy jönnek egymás után. Főleg akkor érdekes, ha egy sorozat több szerző által van írva.
-
drmotto
őstag
Segítsetek légyszi. Kérdeztem már, de most megint elvesztettem a fonalat.
Végeztem a könyvek rendberakásával végre, és most áttenném a kindle-re.
Jelenleg így vannak kategorizálva:Ha azt szeretném, hogy a Kindle a sorozatokat egyben lássa, akkor ide kell létrehoznom egy felhasználói kategóriát, amibe beleteszem a könyveket?
Ha nem, akkor mit tegyek ez ügyben?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest