- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- BIOS frissítés
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave-11
tag
Aha, ez az Arduino jól néz ki, csak kicsit drága.
Valami olcsóbb nincs, amit itthon lehet kapni? -
Dave-11
tag
Bocsi ha terhelem ezt a topikot, de itt írogattatok ezzel kapcsolatban, meg nem tudom hogy itt PH-n belül hol kérdezhetném meg még ezt máshol. Szóval:
Nyáron ha lesz egy kis időm szeretnék elkezdni kicsit foglalkozni a mikrokontrollerekkel, és ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni. Hol tudok ilyen cuccokat vásárolni/rendelni, hol tudok valami tényleg hasznos anyagot hozzá olvasni, vagy ha videó akkor nézni.
Programozási ismereteim vannak már C-ben és C++-ban is, de így gyakorlatban még nem raktam össze semmi hasonló cuccot.
Előre is köszi! -
Dave-11
tag
1. Ezt a sort először is ki kéne javítanod: fp=fopen("vmi.txt","r");
Azzal az "r" paraméterrel olvasásra nyitottad meg a fájlt, nem pedig írásra. Írd át "w" -re.2. Én a helyedben az fprintf() függvényt használnám, ugyanúgy működik mint a printf(), csak paraméterként meg kell adnod azt a fájlmutatót, ami a te esetedben fp. Például:
fprintf(fp, "%d",100); -
Dave-11
tag
Írtam neked egy lehetséges verziót, ha valami nem tiszta kérdezz nyugodtan. Vagy ha valaki úgy gondolja van ennél jobb megoldás, az is szóljon
#include<stdio.h>
void erreVegzodikE(char szoveg[], char betu);
int main()
{
erreVegzodikE("Programozas",'s');
return 0;
}
void erreVegzodikE(char szoveg[], char betu)
{
int hossz = 0;
while(szoveg[hossz]!='\0')
{
hossz++;
}
if(szoveg[hossz-1]==betu)
{
printf("Igen\n");
}
else
{
printf("Nem\n");
}
} -
Dave-11
tag
Van az alábbi kódom:
char *c = malloc(sizeof (char) * 5);
Tehát lényegében ezzel létrehoztam egy karaktertömböt. Ennek az értékét akartam megadni, majd kiíratni az alábbi módokon, de nem jött össze:
Két módszer az értékek megadására:
1. c = "Szia";
2. *c = "Szia";
Az 1. megoldást gondoltam hogy nem jó, mert ugye pointernek hülyeség értéket adni, az ugye csak a memóriacímet tudja tárolni.
A 2.-ban már bíztam, mert ugye a * operátorral visszamutatok a karaktertömbre, és úgy próbáltam megadni az értékét (mint hagyományos módon: char c[] = "Szia";)
Aztán ha esetleg működött is az előző, a printf()-el nem tudtam kiíratni sehogy.
Próbáltam így is: printf("%s",c); meg így is: printf("%s",*c); de mindkét próbálkozásnál kifagyott a program.
Szerintetek mi lehet a hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest