Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
válasz
dabadab #4476 üzenetére
Most jött elő egy olyan probléma, amikor egy azon kód fut egy 8 bites architektúrán és PC-n is. Volt egy enum tömb, amit memset-el állítottak be valamilyen értékre. Viszont az enum egyik esetben 1 bájt a másik esetben 4 bájt, így ha nem nullát állítottak be, akkor jött a nem várt működés, mert a memset bájtokat állít és nem tömb elemet.
-
válasz
dabadab #4433 üzenetére
A Java kód vizsgálatához meg a jitwatch elég bíztatónak tűnik. Majd otthon megnézem tüzetesebben.
-
válasz
dabadab #4431 üzenetére
Esetleg GCC Explorer?
-
Jester01
veterán
válasz
dabadab #4424 üzenetére
Ez tényleg elég meglepő, de én is tudtam reprodukálni.
Elsőre rávágtam, hogy a java biztos elágazás-mentes kódot generál, de ha kicsit átírtam, hogy a gcc-nek is feltűnjön ez a lehetőség attól ugyan gyorsabb lett de még nem java szintű. Sőt, még durvább optimalizációval egy iterációban 8 elemet ad össze és még így is lassabb.A random tömböt egyébként kicseréltem, hogy mind a két implementáció azonos számokkal dolgozzon (és mindig ugyanazokkal).
-
TheProb
veterán
válasz
dabadab #4392 üzenetére
és
-Bele raktam a main-t is, hogy lássátok, hogyan akarom meghívni, valamint felszabadítani a fv-t (fv deklarációt most nem raktam bele..)
-az a (romai[0]=0) nem értem, hogy miért kell (?), ha string van benne, akkor miért legyen benne 0 az elején?
-megcsináltam a 0-ás karakterek gondját ha minde igaz. -
-
tototos
addikt
válasz
dabadab #4234 üzenetére
Köszi.
Hát most végül működik 64 bites változóval de nem tudom mennyire optimális.
Ez az amikor kiveszek egy tömbböl elemeketuint8_t LINReceiveBuffer[8];
LINScheduleTable[ScheduleTableIndex].LINScheduleTableFrame.LINFrameValue = 0;
for (Index = 0;Index < ResponseDataByteIndex-1;Index++)
{
LINScheduleTable[ScheduleTableIndex].LINScheduleTableFrame.LINFrameValue += (LINReceiveBuffer[Index+1] << ((LINScheduleTable[ScheduleTableIndex].LINScheduleTableFrame.LINFrameDataLength - 1 - Index)*8));
}Ezzel rakom be:
if (ResponseDataByteIndex < LINScheduleTable[ScheduleTableIndex].LINScheduleTableFrame.LINFrameDataLength)
{
DataCheck = (uint8_t)(LINScheduleTable[ScheduleTableIndex].LINScheduleTableFrame.LINFrameValue >> (LINScheduleTable[ScheduleTableIndex].LINScheduleTableFrame.LINFrameDataLength - 1 - ResponseDataByteIndex)*8);
LINChecksumBuffer[ResponseDataByteIndex+1] = DataCheck;
USART_SendData(USART6,DataCheck);
ResponseDataByteIndex++;
} -
greenity
senior tag
válasz
dabadab #4186 üzenetére
Ma lnko-t meg faktoriálist meg binomiálist számoltunk.
Úgy kezdtük, hogy statikusan adtuk meg az adatokat, és utána mutattam meg a scanf-et, miután már megcsináltuk a programokat.Az a nagyobb gond, hogy a csapat nagy része még nem látott linuxot, így aztán már ezzel is problémák voltak.
Majdnem minden második embernek én lépegettem be cd-vel a mappájába... másodszorra már ment..
De lehet az elején linux gyorstalpalót kéne tartsak.. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
dabadab #4018 üzenetére
Értem, és akkor valami megoldás arra, hogy hogyan tároljam le azt, hogy több karaktert taroljak le úgy, hogy az visszavezethető legyen arra az 1 karakterre amiből generáltam azt.
Pl.:
Eredeti szöveg: alma
Kódolt szöveg: 3hrtz5as73hr
Kódolt szöveg felosztása: 3hr | tz5 | as7 | 3hr -
PumpkinSeed
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
dabadab #1455 üzenetére
"Mert kezdő
"
Mondjuk így se igazán értem, mert nálunk kezdetektől fogva azt verték a fejünkbe, hogy return. Sőt, azért is szóltak, hogy külön függvény se lépjen ki hasonló módon, idézek:
"Függvény ne hívjon kilépéssel, hasonlókkal kapcsolatos dolgokat, mert a felsőbb szintű kódot ez meglepetéssel fogja érinteni (fájlok lezárása, takarítás elmarad). Ha szükséges, akkor legyen a programnak valami fatal_error() függvénye, azt hívjuk."
(Forrás: http://infoc.eet.bme.hu/gyakorlatok/)"Az exit() használata tulajdonképpen ugyanannyira problémás, mint a goto, ugyanazon okok miatt."
Akkor ezt most megjegyeztem, hogy az exit() függvényt se fogom sosem használni.(#1459) Karma: titeket is Poppe tanított? Első alkalommal (tavaly) minket is, de nekem annyira megtetszett a tantárgy, hogy felvettem idén is.
Ugyebár nincs kereszt progból... és Poppe órái szvsz olyan szinten unalmasak voltak, hogy egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésem a programozás iránt (előtte középsuliban persze egyáltalán nem volt programozás), és ezzel még kb. az évfolyam fele így volt.
Aztán amikor nyáron elkezdtem a PHP-vel foglalkozni, akkor rájöttem, hogy a programozás jó dolog. És most már ráfeküdtem a C-re is, aláírás megvan, már csak a vizsgára kell gyakorolni, mint egy elmebeteg.
-
válasz
dabadab #1457 üzenetére
Az RVCT nekem mindig rinyál.
Egyébként nem úgy volt, hogy stacken tömböt csak fix méretben lehet létrehozni? Még én is ezt állítottam nemrég, de ez a sor (bár felrobbant, ha futtatja az ember) elbizonytalanított egy kicsit a hitemben. Vagy az csak a Pascalban volt így, és valamiért összekeverem? Égő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- DJI topic
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Eredeti játékok OFF topik
- OLED monitor topik
- PlayStation 3
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Goddess of Victory:Nikke
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- MSI CYBORG 15 A13V
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest