Új hozzászólás Aktív témák

• tototos

addikt

Kicsit csatlakoznék mint informatikus diplomával rendelkező emberke. Tény, hogy az ember akkor tanul a legjobban ha tudja is mire írja programot mi hogyan működik. De sztem az arduinonak és más hasonló ilyen áramkörnek az a lényege, hogy kis efforttal már tudsz ledet villogtatni, anélkül hogy mindenféle kapcsolást megnéztél volna. Van olyan ember aki itt megáll, csak kipróbáűlta. Aki jobban érdekel a dolog az neki fog állni és kiegészítő saját kis áramkörrel, vagy elkezdi megismeri pontosan mi is van a nyákon és miért.
    Én anno önálló laborként csak beágyazott szoftverfejlesztéssel foglalkoztam. Semmi hardver, tisztán csak szoftver használtam a gyári könyvtárakat és hittem a fejlesztőknek hogy jól csináltak mindent. Szakdogának már nyákot terveztem 0 előzetes tudással.
    Amit én ajánlok az arduino mellé és sztem árban is nagyon baráti az egy Nucleo board
    Kicsit drágább de nagyobb tudású vezérlővel: stm32f4-discovery
    és már kijelzővel is ellátott csúcs stm32 mikrovezérlő: stm32f429i-discovery

Fejlesztőkörnyezetnek lehet eclipse+gcc+openocd. De ahol ez összeintegrálva megtalálható az a CooCox környezetben. 1 éve használom és eddig minden szükséges dolgot megtaláltam benne.

Új hozzászólás Aktív témák