- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi a válaszokat, Karma és shev7, azt hiszem, már nagyjából értem.
"magát a pointert sikeresen definiáltuk, 4 byte-ot kapott a stacken (vagy globálisan), mint egy átlagos változó. De ezt most felejtsük el egy pillanatra, mert irreleváns." És hogy is van tovább?
"Dehogynem. Amire meghívod a free-t, az felszabadul, az értékei érvénytelenné és elérhetetlenné válnak."
Mondjuk jelen esetben a példaprogramnál ez nem volt világos, hogy minek foglaltunk akkor helyet az adatoknak, ha utána rögtön az eltárolás után meg is szabadultunk tőle. Igaz, erre lehetne azt mondani, hogy mivel nem volt része a feladatnak az, hogy tovább tárolgassuk, és még csináljunk vele valamit, csak a szavakra darabolás.(#1413) shev7: "Ott a kovetkezo egyenloseg igaz: p[5] = *(p+sizeof(int)*5)" Ettől egy kicsit megijedtem, mivel pont nem ezt tanultuk, hanem azt, hogy azzal egyenlő, hogy *(p+5).
De látom később megbeszéltétek, hogy valóban az utóbbi a jó.
Itt viszont nem értettem az összefüggést: "ja es ezert indexeljuk 0-tol a tomboket C-ben" azzal, amit ezelőtt írtál.
Egyébként számomra az is újdonság volt, hogy lehet deklarálni úgy egy változót, hogy byte *p; . Ez mire jó ebben a formában? Még konkrét programban kevésszer láttam így deklarálva egy változót, de valamilyen szempontból nyilván hasznos lehet.Köszi nektek a türelmes válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest