Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
EQMontoya #3342 üzenetére
Én 136-ot mondanék futtatás nélkül. Többszörös öröklődésnél a this pointert igazítani kell, amit az ún. thunk kód végez. Erről írtam a pimpl példámnál, amikor hatékonysági okból a forwarding fv. hívásokat member pointer-ekkel helyettesítettem. Ha csak az osztály incomplete deklarációját látja a fordító, akkor nem tudja eldönteni, hogy kell-e this pointer igazítás vagy nem, ezért a legrosszabb esetre készült. Ez volt az a bizonyos assembly kód, amit a VS feltehetőleg rosszul linkelt. Ha azonban a a forward deklarációban közöljük, hogy a szóban forgó osztály _single_inheritance (MS kulcsszó), akkor nem generálja a felesleges thunk kódot, és jól működik. A gcc-nek nem okozott ez problémát, persze az is generálta a thunk kódot.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest