- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
Jól összefoglaltad a lényeget. Nekem az a tapaszlatom (igaz nem C++ tekintetében) hogy sokszor a program logikája is hibás, redundáns kódrészeket, felesleges műveleteket tartalmaz. Egyik nap egy éles kódban láttam egy ilyet: if(a != b) a = b; Nyilván ez nem olyan nagy overhead, de ha kicsiben ilyen hiba van, akkor nem szeretném tudni hogy mi van magasabb szinteken. Ezek sokkal komolyabb programozási/tervezési hibák, mint egy pre/post increment felcserélés és nagyobb a miatta keletkező overhead is. A kód futási ideje nem olyan kritikus, de minek kell nyüstölni a hardvert ha egy kicsi gondolkodás árán lehet kímélni is? Kár, hogy egyetemeken nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy hatékony, könnyen érthető de mellette robosztus kódot írjanak a diákok. Mi villmérnökök mikrokontrolleren kezdtük el programozni, ráadásul 8 bites csodákon. Szerintem azok rettenetesen jók arra, hogy lássa és tapasztalja az ember azt, hogy miért fontos optimális kódot írni.
-
jattila48
aktív tag
Ok, ebben nem értünk egyet. Nyilván elsősorban a programom logikájára figyelek, de tőlem abszolút nem igényel semmiféle "görcsölést", hogy alapból a pre op-ot használjam. Persze mások vagyunk, lehet hogy neked ez fölöslegesen elvonja a figyelmed az alkotástól. Mindenesetre szerintem általában javasolható a pre op használata.
Egyébként viszonylag ritkán van szükség kifejezetten a post op alkalmazására. Én leginkább konténer kiürítésénél használtam. -
dobragab
addikt
Ezért van rossz híre a nyelvnek - valójában non-issue az összes ilyen; ha nem akarsz vele foglalkozni, nem kell, semmi nem kötelező.
+1
C++-ban szerintem nincsenek ökölszabályok, max. jól bevált módszerek. Pl. a 3-5-ös szabály sincs kőbe vésve: gondolj csak egy rejtett proxy objektumra, pl. az std::vector<bool> indexelő operátorának visszatérési értékére. op= tuti kell, hogy jól menjen az egymásnak értékadás, míg dtor-ra tuti nincs szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Gaming notebook topik
- Napelem
- Sorozatok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- Linux Mint
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest