Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszky
őstag
válasz
ArchElf
üzenetére
Közben rátaláltam a problémám forrására, az XML namespace "zavar" be, annak a kezelését kell megoldani.
<Document xmlns="xyz" xmlns:xsi="<url>"> -> ezzel nem ment az XPath hivatkozás.
<Document> -> ha kiszedtem, akkor viszont működött prímán, azt hiszem, hogy a namespace regisztrálás felé kell kutakodni, ennek kell utánanéznem.És sorry, hogy nem tettem futtatható kódot, eddigi kereséseim alapján nem egy túl elterjedt dolog ez, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan segítség érkezik

-
Jester01
veterán
válasz
ArchElf
üzenetére
Nem tudom miért kell külön kérvényezni, hogy lehetőleg futtatható kódot kapjunk.

Ha jól értettem mit akar a kolléga, az nekem működik:
#include <iostream>
using namespace std;
#include <libxml/xmlreader.h>
#include <libxml/tree.h>
#include <libxml/xpath.h>
int main()
{
const char xml[] = "<r><n1><n2>x</n2></n1><n1></n1></r>";
xmlParserInputBufferPtr input = xmlParserInputBufferCreateMem(xml, sizeof(xml) - 1, XML_CHAR_ENCODING_NONE);
xmlTextReaderPtr reader = xmlNewTextReader(input, NULL);
xmlTextReaderNext(reader);
xmlNodePtr subtree = xmlTextReaderExpand(reader);
xmlXPathContextPtr xpathCtx = xmlXPathNewContext(subtree->doc);
if(xpathCtx == NULL)
{
cerr << "xpath context create failed" << endl;
return 1;
}
xpathCtx->node = subtree;
xmlXPathObjectPtr xpathObj = xmlXPathEvalExpression((xmlChar*)"n1/n2", xpathCtx);
if(xpathObj == NULL)
{
cerr << "xpath eval failed" << endl;
return 2;
}
//printXPathNodes(xpathObj->nodesetval);
cout << xpathObj->nodesetval->nodeNr << endl;
return 0;
}
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Asus ROG Strix G G531GT - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 9300H - 16GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRYTAFÜGGETLEN! ÚJ 100%-os akkumlátor! Gyönyörű!
- X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS érintő Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- fém fedlap ! Spin 3 YOGA/2in1 - 14" multitouch, R3, 8 / 256, Radeon Graphics, erős akku +SZLA +GAR
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Oneplus Nord 2 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest