Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Aktív témák
-
_zozo
tag
Kísérő ÜB: Ki a tanácsadó és ki figyel, kísér?
Ha a főnököd vezette a beszélgetést és ő kötötte a szerződést, akkor ha az ügyfelet te hoztad, akkor neked "csak" mint ajánlónak jár a jutalék egy része. Ez jogosan "jár" neked a teljes jutalék.Korábban azt írtad, hogy milyen etikus volt a főnöködtől, hogy milliós szerződés helyett csak egy 600 ezreset kötött, mivel az kedvezőbb az ügyfél számára. Erre kérdeztem én, hogy miért nem a minimál díjasat kötöttétek meg, mivel az még kedvezőbb.
Erre ezt válaszolod: "A 600 000Ft éves díjhoz viszont nem nyúlhat így ebből tudunk csak egy tőkejövedelmet felépíteni . 150 000Ft ből mint építesz fel kedves tanácsadó!"
Ki mondta, hogy az ügyfél nem fizetheti be a különbözetet eseti számlára?Vicces olvasni, hogy azt a gyakorlatot kéred rajtam számon, amit ti is követtek!
Talán először a saját házatok táján kellene rendet rakni! -
_zozo
tag
Figyelj: SZÖVEGÉRTÉS!
Próbáld levenni a csőszemüvegedet, és értelmezni az általam leírtakat!
Hol írtam én olyat, hogy 400 000 Ft-os éves díjnál kisebb összegű szerződést nem vagyok hajlandó kötni?
Alapvetően az ügyfél elérendő célja határozza meg az éves díjat! Ha a számítások alapján az jön ki, hogy számára elegendő egy évi 250-300 000 Ft-os szerződés, akkor olyat javaslok és ha számára elfogadható, akkor olyat is kötök. De a többség számára nem elegendő egy ekkora összegű szerződés!!!De ha már az én "erkölcsi normáimat" kezdted el firtatni, akkor magyarázd már meg, a főnököd miért 600 ezres szerződést kötött, miért nem minimális 150 000 Ft-osat?
És ha a szerződést ő kötötte, akkor miért te kaptad a jutalékot?"Hát ezért nem kell nekünk közületek való! Még akkor sem ha nálunk nincs visszaírás!" - ez a mondatod számomra azt jelzi, hogy te vagy a főnököd, és a saját cégedet próbálod itt propagálni!
-
_zozo
tag
"de a főnököm azt mondta neki, hogy jobban jár ha csak 600 ezrest köt mert így kevesebb a költsége, viszont a max. bónuszt megkapja." - és ennek utána is számoltál? Azért mert valamit a főnököd mond, még nem biztos, hogy úgy is van!
Eddigi számításaim szerint - nem céges szerződésnél - az ügyfél mindig akkor járt a legjobban, ha minimál díjjal kötötte meg a szerződést, és a többit esetire tette. Ha a bónusznál nem a kezdeti díjat veszik figyelembe, hanem az átlagos éves díjat, akkor a 3. vagy 4. évtől már lehet emelni az éves díjat, mivel abból már nem vonnak kezdeti költséget. A CIG megoldásai nem ilyenek.
-
Széltoló
tag
A helyedben én biztosan kíváncsi lennék, hogy a főnöknek milyen saját hozamai adódtak eddig. Megmutattatnám vele,csak megnyugvásképpen, hogy láthassam milyen jól nyomja a feljebbvalóm:-)
Mivel most kezdtem a szakmát, és nem köteleznek arra, hogy saját befektetésem legyen így nincs miről beszámolnom.
Pedig bizony... -
Széltoló
tag
Tudok olyan alkuszról, ahol a rendszeres éves 100%-át jutalékként adják, de mellé minden esetben a rendkívüli egy százalékát is.
Valamiből csak ki kell fizetni nálatok is a visszaírás költségét, persze ez csak feltételezés.
Nem éppen ügyfél barát a rendszeretek az tuti, mert ugyan a jó indulat és az eredményesség nem a magas rendszeres befizetéseket diktálja, ám a visszaírás hiánya sajnos felbátorítja az ügynököt és még a kapzsiságot meg sem említettem:-) -
Széltoló
tag
Hát ezért elcseszett a meglévő szabályozás, mert jogosultságot nem ad, de még a felelősség alól is felment:
de tanácsokat úgy mint te én sem adhatok neki. Hiszen nem vagyunk pénzügyi tanácsadók. Nincs rá PSZAF engedélyünk arra, hogy az ügyfelet bármilyen irányban befolyásoljuk. Simán biztosítási ügynökök vagyunk, erre van PSZAF reg számunk,Nem vagyok Tóth András hívő, de annak a bizonyos referencia befektetésnek folyamatosan láthatóvá tétele, jó ötlet.
-
_zozo
tag
-
Széltoló
tag
elég alacsonyan vannak most s fejlődő piacok, nagyon Jól vettük az alapokat Ebből sztem sokat ki lehet hozni.
Helyén is van a magabiztosság és az optimizmus együtt, ha saját pénzről van szó, de akkor is ha a máséról?
Tuti meg van a minimum pár éves gyakorlatod, ha rögvest 20 gurigát dobsz be a darálóba...
Már csak azért is így lehet, hisz a piacok jelenlegi szintjét is szempillantás alatt belőtted...
Gondolom a saját befektetésed pár millje 100%-on is éppen a feltörekvő piacokon várja osztódását...
Igazán szívesen vennénk, ha az eddigi hozamaidról beszámolnál. -
_zozo
tag
" Kötöttem egy Pannónia Pro Ul biztosítást, 600 000éveset ugyan az mint a Brokernetnek a Signum csak ennek jobb a TKM-je. Nagyon jó a bónusz rendszere" - ezt meg is nézted, vagy csak elhitted?
Pannónia Pro Befektetési Életbiztosítás P0111 whole life folyamatos
TKM: 10 év:7,63% - 9,79% 15 év:4,45% - 6,55% 20 év:3,42% - 5,50%
Maximális díjfizetési tartam (visszavásárlásig tartó).SIGNUM PRO Befektetési Egységhez Kötött Életbiztosítás P0113 whole life folyamatos
TKM: 10 év:7,60% - 10,44% 15 év:4,43% - 7,19% 20 év:3,41% - 6,13%*
Maximális díjfizetési tartamra (a visszavárálásig). A kalkulációhoz a minimális éves díjat, 250 000 forintot használtuk. A kalkulációkor - racionális fogyasztót feltételezve, Pannónia Hűségbónusz választását feltételeztük.De évi 600ezer Ft-tal én inkább ezt kötném meg:
Platinum VIP+ 353 whole life folyamatos
TKM: 10 év:3,38% - 5,46% 15 év:2,28% - 4,35% 20 év:1,93% - 3,99%*
Minimális éves díj: 600 000 Ft
Ennek 10 éves a díjfizetési időszaka, a 10. év után 100%-on visszavásárolható.Tudom, van ennél "olcsóbb" is, de úgy gondolom, ott "gyengébbek" az alapok.
-
_zozo
tag
Kicsit körbenéztem, és azt az infót kaptam, hogy jellemzően a vegyes biztosításoknál nincs visszaírás. Azt meg a saját tapasztalatomból tusom, hogy ezek a legnagyobb átverések!
Se kockázati életbiztosításnak, se befektetésnek, megtakarításnak nem alkalmasak!
Az viszont igaz, hogy garantáltak! Garantáltan nem fogsz többet visszakapni, mint amit befizettél! -
-
_zozo
tag
-
-
_zozo
tag
"Egy 150 000Ft-os éves díjra 150 000Ft-ot ígért, úgy, ha az ügyfél nem fizeti be a 2. évet akkor sincs visszaírás! Azt mondta, hogy náluk nincs kötelező eladási kényszer! Ha dolgozok, van pénz, ha nem akkor nincs."
Ezt a visszaírást azért járd körbe rendesen! A biztosítónak az az érdeke, hogy az ügyfél fizessen. Ha a kezdeti éveket nem fizeti be, akkor a biztosító többszörösen "leveri" az alkuszon! Kizártnak tartom, hogy az alkusz ezt lenyelné!
Elvileg a Bnetnél sincs folyamatos eladási kényszer, 3 hónap "inaktivitást" tolerálnak. Ha a 4. hónapban sem kötsz, akkor tesznek inaktívvá. A divízió vezető persze abban érdekelt, hogy minden munkatársa m inden hónapban kössön, hisz neki első sorban ebből van jövedelme.De ha ennek ellenére "nem dolgozol", akkor nem tud "megbüntetni": nem sorolhat vissza, nem dobhat ki.
Aktív témák
Hirdetés
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gumi és felni topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest