Aktív témák

• proximus

senior tag

válasz EG0 #4 üzenetére

Nekem a következőképpen néz ki egy 60 -as vinyón:
    -Van egy primary fat32-es ''C'' a Win -nek,
    -egy extendedbe lévő fat32-es ''D'' tárolásra, program telepítésre
    -egy prim. reiserfs /boot -nak(na ez az amiről nem tudok bootolni, mert 1024 -en túl van,:)

A grub.conf -ot pedig (kb:) ) ilyenre csináld:

''default 0
    timeout 30

title ''valamilyen'' Linux
    root (hd0,0)
    kernel (hd0,0)/boot/''a kernel fájl'' root=/dev/hda''ide 3 jön, ha a linu-nak nincs külön /boot partíciója, különben 4'' reboot=warm

title Windows ''XP, vagy 2000''
    root (hd0,0)
    chainloader (hd0,0)+1''

Ami fura lesz nálad, legalábbis elsőre, az az hogy grub -ból indítasz win -t(XP, vagy 2000), ami indítja majd a win bootloader -ét, és onnan töltöd a 98 -at, vagy ME -t.
    Azt szerintem nem fogja megkérdezni az XP, hogy ő induljon -e, vagy ne írjon az MBR -be semmit.
    Ezt architektúrális szinten nem teheti, mert két win MBR -e nem fér meg egymás mellett. + Ha XP -t így lehetne rakni, akkor ugye csak 98 indulna, ami meg nem képes más op -ot bootolni.
    Szal ''sima'' win fel, utána XP ''D'' -re, aztán jöhet a Linux. De, ne az MBR -be rakd egyenlőre a loadert, amikor kérdi, hanem floppy -ra, ha lehet ilyet(és grub -ot válassz).
    Ha ez így ment, lépj be Linu -ba a lemezzel, másold a /boot -ot a win''C:'' -re, majd indíts egy olyan parancsot, hogy ''grub'' Most bent kell lenned egy ''grub> ''-ben. Itt add ki hogy ''root (hd0,0)'' Erre ki kell hogy írjon olyat hogy ''Filesystem type is fat, partition type 0xb'' Ezután ''setup (hd0)'' erre bekerül a grub az mbr -be(itt kiír olyanokat hogy stage1 -2 megtalálva, meg done:) )
    Ha még nincs elkészítve a grub.conf, akkor rakd össze gyorsan.:)

Na hátha segítettem.:)

Aktív témák