Új hozzászólás Aktív témák
-
shina
tag
válasz
Csiga69 #1368 üzenetére
A leírásból nekem úgy tűnik, hogy a ScienceUnited az egy ilyen leegyszerűsített felület a BOINC-nak, ahol nem kell semmit beállítanod, hanem az összes BOINC projektet futtatják a gépeden.
A Gridrepublic inkább ilyen központi BOINC fiók kezelő volt (account manager), aminek a segítségével egy helyen válogathattál a projektek közül illetve állítgathattad az erőforrások elosztását, futási időzítéseket, és hasonlókat az összes projektre amikben részt vettél. Ezzel kb. a BOINCstats/BAM! van egy kategóriában.
Mindegy, marad a projektek egyenkénti hozzáadogatása meg állítgatása.
-
-
válasz
Csiga69 #1363 üzenetére
Igen, már volt újraindítás, ráadásul nem csak macOS-en hibázik, a linux kliens is folyamatosan szórja a számolási hibákat.
Közben a Universe@Home csomagjait meg szépen végigszámolja. Szóval a HW hibát kizárnám. Plusz nem mindegyik csomagot dobja el konzekvensen, van amit sikerül végiszámolnia. Elég fura hiba. -
kingabo
őstag
válasz
Csiga69 #1348 üzenetére
Igen azt használtam.
Köszi az infókat.
Azt totál megértem, hogy gyorsan akartak egy nagy igényre reagálni és emiatt nem a tökéletes megvalósítás volt a cél. Nekem már az is elég lenne, ha ui-on lenne vmi checkbox, hogy melyik projekt melyik gpu-kat használhatja és ezek alapján a BOINC frissítené a cc_config.xml-t.
Mind1 megoldódott -
Csiga69
tag
válasz
Csiga69 #1339 üzenetére
Kipróbáltam a 7.20.0-ás verziót.
Linux Ubuntu 20.04.4 (5.13.0-51-es kernel): működik
Windows 11 22H2 (22621.160-as build): működik
Windows Server 2019 (17763.3046-os build): nem működik sem szolgáltatásként sem normál üzemmódban. (a 7.16.20 megy rajta)
Ez utóbbi oprendszer gyakorlatilag egy Windows 10 1809-es verzióval ekvivalens. (nincs tartományvezérlőnek előléptetve.) -
looser
addikt
válasz
Csiga69 #1318 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Csak és kizárólag a Mapping Cancer Markers kutatást csinál(tat)om. Ez így érthető, amit írtál és megnyugtató is. Attól tartottam, hogy esetlegesen közelebbi (amerikai) gyógyszeripari vagy hadászati célra hamarább/kizárólagosan kerülhet átadásra bármiféle adat a nemzetközi hozzájárulás ellenére.
-
-
Csiga69
tag
válasz
Csiga69 #1305 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy a perdület a sugárral, illetve a kerigő tömeggel is egyenesen arányos, úgyhogy nem 100%-ig áll meg a magyarázatom arra, hogy a kisebb ventilátorok hamarabb lesznek csapágyasak (merthogy az átmérőjük és a tömegük is kisebb ugye), de ettől függetlenül a tengely folyamatos irányváltozása az oka annak, hogy előbb-utóbb tönkremegy a ventilátorok, vinyók stb. csapágyazása.
-
válasz
Csiga69 #1303 üzenetére
M1-es mini is létezik, sőt, az Air-ben aktív hűtés sincs. A telefonoknak(RaspberryPi-nek) sem lesz sok baja, hiszen belső hővédelem úgy is visszaveszi az órajelet ha probléma lenne.
Nálam most is úgy van beállítva az (Inteles) minin, hogy alacsony fordulaton pörög a hűtés, így nem főz meg semmit, de a számolás is halad(gat).
Legfeljebb 40%-át használja a CPU-knak
Legfeljebb 40%-át használja a CPU időnek
Így 60-70 fokos a CPU, és ~1700 a ventillátor fordulatszáma, ami még nem zavaró.
a föld forgása miatt állandóan körbeforduló tengelyének végeire a ventillátor perdületmegmaradása mitatt relatíve magas erők hatnak
Ez furán hangzik, ugyanakkor az évek óta működő CPU/VGA/táp hűtőket ez nem zavarja.
-
-
-
válasz
Csiga69 #1295 üzenetére
Van egyéni profilod, de csak egy vagy a tömegből. Ugyanúgy mutatja hogy melyik projektben mit értél el, de a konkrét projekt oldalára már nem tudsz belépni a United fiókoddal (legalábbis nekem nem sikerült). Tippem szerint az adott projekt statisztikáiban nem jelensz meg egyénként. Ami nem probléma, ha a cél elérése nem jár valami (erkölcsi/anyagi) nyereménnyel. Pl. a distributed.net RC5-72 titkosítás feltörése. (wrapperrel futtatható Boinc kliensen is)
Mivel a BOINC oldalán hangsúlyosabb mint a "mezei" kliens üzemmód, sanszos, hogy erre terelik a népet. Vagy csak a segítőkész kíváncsiakat, akik nem akarnak/tudnak a projektek között választani? -
válasz
Csiga69 #1292 üzenetére
Amiket fent kiír westlake is, azok tesztelés alatt álló verziók (vagyis béták). A honlapon csak a fontosabb, és biztonságos verziókat sorolják fel. Ha érdekel, hogy milyen egyéb verziók kerülnek fel, akkor a letöltések közvetlen linkjét tudom ajánlani (vélhetően a többiek is ez alapján jeleznek, ha van újabb teszt-verzió): összes verzió letöltési lehetősége (ha a 'last modified' alapján rendezed (alapból ugye a név szerint van), akkor egyből fel fog ugrani, hogy mi a legújabb, és az mikori).
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest