Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kusztax

tag

Helló!
    Egy tök amatőr kezdő vagyok, és megakadtam, segítségre szorulok. Kihez fordulnék, ha nem hozzátok? :) Végignéztem már kb. 5 órányi anyagot a neten, de sehol nem találtam azt, amit szeretnék.

Elkészítettem egy 3D-s alakzatot egy "Plane"-ből kiindulva.Viszont a széleit le szeretném kerekíteni / meg szeretném hajlítani anélkül hogy a mostani sarokpontok elmozdulnának. Egy tervrajz szélei szerint megyek.

Tehát egy videó sem mutatta, hogy egy meglévő "Face"-t hogyan tudok elhajítani kifelé. Próbáltam felszeletelni a Face-t, de kifelé nem tudtam kerekíteni.
    Amiket próbáltam:
    Smoot
    Blend

Mutatom képeken is:
    1. kép: A tervrajz képe látható a háttérben. Pirossal jelzem a 3D modell front view vonalát, amit hozzá szeretnék görbíteni a sárga nyillal jelzett tervrajzon található vonalhoz.

2. kép:
    Itt a modell oldaláról mutatom. Sárga vonallal jelzem azt az egyenes vonalat, amit meg szeretnék görbíteni, piros vonallal, hogy most hogyan néz ki és kék vonallal, hogy mit szeretnék.

Természetesen úgy szeretném meggörbíteni, hogy a teljes Face görbüljön, így a másik vége is pontosan ugyanolyan legyen. Továbbá a másik oldalon is van egy pontosan ugyanilyen Face is, amit szintén ugyanígy szeretném görbíteni, akár a kettőt együtt (elég, ha kijelölöm mind a két felét?).

Előre is köszönöm a segítséget! (De egyszerűen tényleg nem találok sehol semmit erről.)

Új hozzászólás Aktív témák