Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bitcoindead?

    újonc

    Sziasztok,

    Bár rendszeres látogatója vagyok a topicnak, engedelmetekkel ehhez a hozzászóláshoz létrehoztam egy throwaway accountot, mert őszinte akarok lenni.

    Ugyanis olvashattatok itt mindenféle hozzászólást játékosoktól, a cryptót kivűlröl szemlélőtől, pár hónapos befektetőtől, vagy akár régi motoros, de hobbi befektetőtől, de csak tőlük. Egész egyszerűen azért, mert akinek tényleg pénze van benne (tudnék cirka 3 nicket említeni innen) az csak úgy tudja a saját nezőpontját rendesen leírni ha egyben be is ismeri, hogy mennyi pénze van cryptóban vagy azon kívül, ami egy beazonosítható felhasználó esetén nem okos dolog.

    Most az egyszer kivételt teszek, de előre szólok a nicknek ez lesz az egyetlen hozzászólása.

    Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy nem vagyok igazhívő. A crypto számomra pénzkereseti lehetőség volt és marad is mindig. Nem arról van szó, hogy nem hiszek abban, hogy a blockláncnak szerepe lesz a jövőnkben, hanem egész egyszerűen nem érdekel így lesz-e vagy sem.
    2012-ben megláttam benne a lehetőséget és belekezdtem. Bányásztam egy keveset, bitcoint is vettem, jól mentek a dolgok. 2013-ban mikor a mostanihoz nagyon hasonló események játszodtak le még viszonylag jól kivettem annyi pénzt amennyi néhány év megélhetéshez elég volt és a többivel berendezkedtem hosszútávra. Amíg a bitcoin gyengélkedett az altok felé fordultam teljesen, azzal a céllal, hogy mire a bitcoin megerősödik addigra az alt adás-vétellel, befektetéssel, több saját projekt indításával, másokba való becsatlakozással minél többet felhalmozzak belőle.

    Hosszú évek voltak ezek amik alatt egyik részről szépen gyarapodott a portfólióm míg a másik részről éltem fel minden tartalékomat inkább minthogy kivegyek belőle. Miért? Mert vakon hittem, hogy majd de jó lesz, a bitcoin mindent legyőz? Fenéket, egész egyszerűen csak átláttam mi történik az ökoszisztémában. Próbáltam befogadni minden létező információt, fórumokon, chaten, privátban, reditten, napi számtalan órában, munkának véve az információgyűjtést és feldolgozást (mert az is), próbálva leszűrni belőle egy konklúziót és helyes döntéseket hozni.

    Tudjátok mit láttam? A tőke lassú, de egyre gyorsuló beáramlását. Láttam ahogy az egyes blochain konferenciákon a pulcsis nerdek mellett kezdtek felbukkanni, majd kiszorítani őket a zakós pénzemberek. Ezzel párhuzamosan a tehetség is kezdett beáramlani, egyre több kompetens programozó, project manager, PRos, stb bukkant fel egy olyan piacon ahol a kezdetektől a mai napig hiány van ezekből a növekedés üteme miatt.

    Vártam, hogy ez a folyamat elérjen egy kritikus határt és ez meglátszódjon az áron is. És láss csodát.
    Amint ez megtörtént tavaly, mivel tudtam a fák nem nőnek az égig, profitot realizáltam fiatban, többet (ha megengeditek a szerénytelen, te teljesen tényszerű megállapítást) mint amennyit honfitársaim 99.99%-a egész életében meg fog keresni.

    A másik oldalról viszont ennél jelentősen többet is hagytam benne és szépen berendezkedtem a korrekcióra, mert csodák nincsenek. Felkészültem az esésre, a pánikra ahogy most fél évig azt olvashatom, hogy kipukkant a lufi, a bitcoin meghalt, 0-ig esünk satöbbi. Ugyanis láttam már nem egyszer. Minden egyes nagy korrekciónál ez van, márpedig nagy emelkedést nagy korrekció követ.

    Nem aggódom, mert a felszín alatt, ahova nem láttok, mert nem láthattok, mert egész egyszerűen lehetetlen lenne anélkül, hogy annyi időt és energiát áldozzatok rá mint én, semmi nem változott. A kereskedőkön kívül senkit nem érdekel az egész hullámvasút minden fontos projekt tőkeerős és megy szépen a maga útján a jövőre készülve. A konferenciák nem sirámokkal vannak tele, hanem a lehetőségekre koncentrálnak. A komoly fórumok az új befektetéseket az új ötleteket, az új lehetőségeket keresik vagy dolgoznak a már meglévőkön. Amig ez így van és azok akik számítanak nem pánikolnak én se fogok.

    Számszerűsítem nektek, csak hogy érezzétek. A portfólióm értéke az elmúlt néhány hétben 1.7 milliárd forinttal csökkent...és nem izgat. Rossz esetben találkozunk 2020-ban, addig pedig a célom, hogy a mostaninál jóval több bitcoinom legyen. De optimális esetben 6-12-18 hónapot se kell várni, hogy újra süssön a nap.

    Ha nem így lesz? Ám legyen.
    Ha igazam van ez a vasútépítők, olajbárók, ingatlanmágnások egy új hulláma lesz, a crypto milliárdosok kora. Ha tévedek odáig zuhanhatok csak ahol a népesség 95%-a tart és fog mindig is.

Új hozzászólás Aktív témák