- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totis
aktív tag
Most néztem, hogy a Spire hűtő 9000ft körül van. Hát szerintem ezen az áron Zalman-t is kapok...
-
Totis
aktív tag
válasz
SQX_Barto #61 üzenetére
Még mindig nem jutott pénz a oldal moddolásra. Sajnos.
De mindenképpem meg akarom valósítani.
A proci+táp hűtésen gondolkodok nagyon. Most a tápban lévő venti fújja a bordát. Ha megfordítanánk a tápot és kicserélnénk egy 80-asra a tető kivágásával, akkor.... Végülis elég levegőt kapba, viszont havonta 1x kellene portalanítani.
A proci hűtés jó de hangos. Ami be van linkelve hűtő az elméletileg jó lenne vagy egy Zalman 7000B-CU. Az első venti a helyes irányba fújná a levegőt ki a házból, Viszont a Zalman 7000B-Cu hűtené a MOS-FET-eken lévő bordákat....
Nem tudok dönteni. -
Totis
aktív tag
Nekem ugyanez a konfigom.
Azzal a különbséggel, hogy 9800XT-m van, ami kb ugyanakkora hőt termel.
A proci gyári hűtésa azért jobb, mert a venti merőleges a procira és tud levegőt szállítani. A Breeze III nem tudom milyen magas.
Ma este megmérem a táp és a proci közötti távolságot! -
Totis
aktív tag
válasz
SQX_Barto #55 üzenetére
Mondjuk én azért nem vettem A64-et, mert nem volt rá pénzem és volt egy jó Bartonom. Ami még mindig megvan.
Bár nem próbáltam a mostani hűtéssel húzni a procit, de szerintem menne vele. Mivel az enyém alapfeszen megy. Egyébként azért nem húztam eddig, mert nem igazán játszottam erőforrás igényes játékkal.
Egyébként szerintem nagyon jó 3200-on a proci. Amíg Abit NF7 volt, addig 2400MHz-et vígan vitte a proci alapfeszen. Utánna kellett volna rátennem egy tunning BIOS-t. De inkább lecseréltem erre.
X800XT-nek nem tudom mekkora az áram felvétele. Viszont mondom egy 9800XT-vel simán megy. Egyébként az X800XT beleférne simán.
A festéssel az a gond, mint az oldallap kivágással. Elszáll a gari. -
Totis
aktív tag
válasz
SQX_Barto #53 üzenetére
Az AGP slot van belül és a PCI elég közel van hozzá. Tehát ha sima szimpla hűtő van rajta, akkor sem fér bele egy másik kártya. Viszont simán el fog férni a memória borda. Nekem is van rajta.
Hangkártya szépen szól, nem recseg. Semmi gondja nincsen.
Minden van hozzá. Driver CD-t mellékelnek. Életem legjobban felépített gépe volt eddig. Minden a helyén van és minden van hozzá.
Minden be van kötve. Csak a procit, VGA-t, RAM-ot, drive-okat kell bele raknod. Ami nincs bekábelezve az a SATA. Viszont kábel illetve tápátalakítót mellékelnek.
A ház nem tudom milyen nehéz. Inkább azt mondom, hogy azonos súlyban van mint a 17'' TFT-m. Szóval egáltalán nem nehéz. Méretéből adódóan sokkal könyebb hordozni.
Lehet hozzá venni táskát kb 5000Ft-ért. Nagyon célszerű venni, ha LAN-Party-kra is mászkálsz. Vízhatlan, bőven elfér benne az egér, tápkábel, egérpad, ha TFT-d van, akkor annak a tápja. Nekem ennyi van benne jelen pillanatban. Párnázott, szóval a gép védve van. A TFT-m egy notebook tartó hátizsákban kapott helyet. Amit kinéztem magamban mini billentyűzetet, az bele fér a hátizsákba + a fejhallgató.
Komolyan mondom régóta szerettem volna egy ilyen rendszert, nagyon összetett, készre szerelt, minden van hozzá. Ha esetleg olyan Bartonod van, ami alapfeszen viszi a 3200+ -t, akkor is ki tudod vele hajtani. Mondjuk feszt is lehet benne állítani. Nekem ilyen procim van, de meg akarom hozzá venni a fenti Spire hűtőt még egy 80-as ventivel egyetembe.
Ja majd elfelejtettem! Ha esetleg nem tudnád, hogy hol lehet beszerezni, akkor:
Bővebben: link
Itt tudsz venni táskát is hozzá. -
Totis
aktív tag
válasz
SQX_Barto #51 üzenetére
Szia!
A gép nagyon jó!
Hátrányok:
Ha 9800XT-t teszel bele, akkor vagy nyitott oldallappal lehet használni, vagy kivágod az oldalát. A hűtés javítása szempontjából mindenképpen javaslom, hogy valami VGA vagy ATI Silencer-t vegyél, mert az kiviszi a meleget a házból.
Ami nekem készül oldallap, ott egy az auto desing-ból származó rács lesz befogatva az oldallapba.
Nekem most egy 2500+ Barton megy benne és eddig simán viszi a hűtő. Viszont csak 60-as a ventije és csak hűtő moddal tudsz rá nagyobbat eszkábálni. Megoldás vagy a fenti hűtő vagy egy Zalman 7000Cu vag AlCu.
Egyébként én inkább a torony hűtést fogom megvenni, mert kifele nyomja a meleget a házból.
Hangkártyával én filmet szoktam nézni. Egy Genius fadobozos 5.1 van rajta. Szépen szól. Erőteljes is. mondjuk egy Audigy 2-vel nem veszi fel a versenyt. -
Totis
aktív tag
Sikerül úgy néz ki szereznem ilyen rácsot. Jövő hónapban kap egy hűtőt a gép. A fenti hűtőt fogja megkapni. Aztán ha nem leszek fele elégedett, akkor lecserétem egy Zalman 7000Cu-ra.
A táp megfordítást most fogom majd megoldani. Akivágás még mindig várat magára. Sajnos ebben a hónapban már nem lesz rá pénzem. -
Totis
aktív tag
Találtam rácsot a géphez.
Iagz még nem vettem meg, de ha nem vastag, akkor mindenképpen meg fogom venni. Elég lesz az egész házra. Mármint a két oldallap valamint a tető.
Itt találtam: Bővebben: link
Az oldallap rajzát most csinálom. Ahogy elnéztem a Silencer és az oldallap közé max 2-3mm vastag rács rakható. Igazából jobb lenne a 2mm-es. Viszont a port valahogy meg kell akadályozni, hogy bejusson a gépbe.
Viszont a hozzá adott szoftverrel nem tudtam húzni. Csak 110%-ig tud emelni.
Viszont a gép elméletileg tudja a 200-as FSB-t. Igaz még nem próbáltam ki.
[Szerkesztve] -
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Szóval a táp kérdés:
nekem még nem jelentkezett a fenti probléma. Nem tudom mi lehet a gond.
Kipróbáltam a hangkarit, és kb hozza egy SB Live! teljesítményét. A Genius SW5.1-el szépen szól. Nekem bőven elég filmnézésre.
Lezajlott az első minimál LAN-Party. A gépet beraktam a táskájába és már vittem is.Könnyen cipelhető a táskában. Egyszerűen nagyszerű.
Igaz levett oldallappal játszottam.
Kérlek segítsetek abban, hogy hol lehet kapni vékony kis rácsot, amit az oldallapba lehetne fogatni?
Azt hiszem meg fogom venni a Toboz által belinkelt hűtőt. Kb 7000Ft körüli áron láttam. -
Totis
aktív tag
Bocsi, de rosszat linkeltem be.
Ez a jó: Bővebben: link -
Totis
aktív tag
Na szóval....
Megtaláltam az oldalon a képet.
Itt volt, a gond az, hogy nekem most nem jön be.
Itt 80-as ventit szerelt a srác a tápba. Eléggé rondán csinálta meg. Szerintem jobban is meg lehet ezt oldani. Na majd megpróbálom valami módon.
Itt van ugyanezen a fórumon egy modding/silent SSF rész.
A procihűtő amit küldtél nagyon állat. Komolyan ha lehet itthon kapni veszek egyet. Mindegyik 10cm fölötti magasságú volt, amit eddig néztem. Ez a megoldás jobb mint a fektetett ventis. Legalábbis ennél a rendszernél. Egy csendes ventivel felszerelve, valamint ha hozná a mostani TT Silent Boost-om teljesítményét, akkor nagyon meg lennék vele elégedve. -
Totis
aktív tag
Én az előző oldalon található modot akarom megcsinálni. Az oldallapokat akarom kivágatni, de valami spec módon, hogy ne legyen gondja az oldallapnak.
[L][/L] A rácsos kép amit szeretnék megcsinálni.
Tápról van egy kis mod ezen az oldalon. Egy 80-as ventit raktak bele a tápba. Egyébként nagyon gondolkodom én is a táp megfordításán. A hátlap kivágása szerintem gázos. Nem néz ki szépen. Viszont itt lehetne javítani a szellőzést egy erősebb ventivel Bővebben: link.
Itt a Delta ami jó lehet egy leszabályzóval nincs semmi hangja szerintem. -
Totis
aktív tag
Nyomom a linket:
Ahogy elnézem ez szabadon hagyja a PCi Slot-ot. Viszont nem tudom elférne-e a másik oldalon. -
Totis
aktív tag
Na most jól el vagyok keseredve.
Szóval nem hozza egy SB Live! teljesítményét?
Elkezdtem gondolkodni egy más hűtésen a VGA-ra, hogy a PCI szabad legyen. Ha Zalman-t raknák rá, akkor sem férne bele a kártya. Viszont vizet nem szeretnék bele rakni. Láttam egy hűtőt, ami esetleg jó lenne rá.
[L][/L]
Ha ez lenne, akkor meg lehetne oldani a PCI kérdést. Viszont akkor valahogy hűteni kellene a kártyát. Ezt valamivel fujatni kellene viszont nem tudom beleférne-e a házba. -
Totis
aktív tag
Ma fogom én összerakni a gépet.
Sajna vizet nem merek belerakni, mert LAN party-ra akarom hurcolni.
Állítólag a hangkartija van olyan mint egy SB Live! Ennél jobbra jelen pillanatban nincs szükségem.
Az oldal lap kivágása egyenlőre attól fűgg, hogy tudok-e szerezni olyan rácsot. Nagyon jól nézne ki. Meg hűtési szempontból is nagyon jót tenne a gépnek.
Redman: a szabad slot-ba csak nem egy Audigy2 megy? -
Totis
aktív tag
Ez nagyon érdekel!
Esetleg nem tudod, hogy hol lehet kivágatni az oldallapokat? Nem akarom kivágni itthon, mert ronda lesz. Egyébként ha kész lesznek az oldallapok, akkor szólj, mert lehet én is csináltatok.
Feltéve ha megadod a srác elérhetőségét.
Egyébként te a 7000Cu-t használod? -
Totis
aktív tag
Szóval a hűtési megoldás:
Gondolkoztam azon, hogy a VGA Silencer ventijével azonos magaságba.
Viszont ezt elvetettem, mert egyrészt nem találtam kedvemre való rácsot, másrészt mivan ha lecserélem a hűtőt?
Láttam az egyik fórumon, hogy az oldallapba egy rács szerkezet lett beleaplikálva:
Nagyon tetszik. Módosításként annyit lehetne csinálni, hogy a rács mögé porszűrőt rakni. Ezt meg fogom csinálni mind a két oldallapra.
Ha ez megvan, akkor 2 ''légkamrára'' fog oszlani a gép. Ugye Az egyikben lesz a VGA. Igazából nem tudom, hogy lecseréljem-e Zalman 770-re vagy vegyek rá egy Silencer 3-ast. Az előbbi halkabb, az utóbbi viszont kiviszi a házból a meleget.
A másik rész pedig a proci, táp lesz. A lenti oldalon egész jó kis modokat lehet látni a procihűtőhöz, illetve táphoz.
Egyébként van egy egész jó kis fórum, ami a Biostar IDeQ-ekkel foglalkozik:
Érdemes megnézni. -
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Átrakatom a topic-ot a ''hűtés, házak, tápok, modding'' alá.
Itt meg fogjátok találni!
Topic cím ''Biostar barebone, tuning, modding,...''
Legalábbis ezt fogom próbálni megadni. -
Totis
aktív tag
Ha meg jön a monitorom, akkor mindenképpen összerakom a gépet. Kiváncsi leszek, hogy menni fog-e a gép 200-as FSB-vel. Elméletileg ennyit tud a lap. Viszont 333-at tud csak a memória felé. Egyébként nem tudom hogyan oldjam meg a 9800Xt hűtését. Az alaplapi hangkari tudomásom szerint a mostani SB Live!-omnak felel meg.
Nem hittem volna, hogy ilyen kics tud lenni egy gép. -
Totis
aktív tag
Kérlek segítsetek!
-
Totis
aktív tag
Fel!
-
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, hogy hol találok olyan boltot, ahol lehet kapni ilyen kis gépet.
Ahol találtam, ott azt mondták, hogy nem tudnak hozatni.
A gépról a link:
Ez olyan olcsóbb kategóriás barebone cucc. Én 42000Ft-ért láttam.
Kérlek, ha láttok valamelyik boltba, akkor szóljatok!
Egy kép róla:
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest