Aktív témák
-
Stitch
őstag
UP!
-
Stitch
őstag
Most látom, hogy a monitorok között van ez a topic...azért remélem kapok választ a kérdésemre...
-
Stitch
őstag
Hogy állítsam be az AGP aperture size-t? Nem integrált cuccnál van egyáltalán valami jelentősége? Ja, a karesz 9500pro...
-
Clyde22_
tag
''A Win 95 (VGARTD.VXD-vel) és A Win98 a ''vízesés effektust'' (''waterfall effect'') használják. A felületek elöször a helyi memóriában képződnek. Ha ez a memória megtelik, akkor abból ''kiömlik'' es a felületek az AGP memóriában valamint a rendszermemóriában képződnek. Tehát a memória használata autómatikusan optimizált minden alkalmazáshoz. Az AGP- és rendszermemória nincsen használva csak ha az mindenképpen szükséges.''
Ez csak abban az esetben igaz, ha kihasználjuk ezt a fícsört a Direct3D-n keresztül. Szal hagyjuk, hogy ö ossza ki a RAMot, ö menedzselje. Sajna nálunk ez nincs így, az engine-ünk maga osztja ki a RAMot, oda pakolja a texturákat és a vertexbuffereket ahova mondjuk neki.
Nem ez az egyetlen hiba ebben a BIOS-leírásban.... -
Elrood
őstag
Eddig se volt próbléma, de az AIDA szerint 256mb rendszermemóriára nem jó 256 agp size
-
Elrood
őstag
Na, az i815 csipkészletes alaplapokban nem lehet 64megánál nagyobbat állítani.
Nekem abit st6-m van és ott csak 32mb v. 64mb-t lehet állítani.
Van egy notebookom asus (l3800ca), ahol a rendszermemória 256mb és az agp apentura is 256 és nem tudom visszaállítani 128-ra:) -
Sidaries
őstag
Egyébként elég jók ezek a Bioscikkek, Neki lehet állni. :DD
-
Clyde22_
tag
Reméltem, hogy erröl nem kell beszélnem....
Szal játékfejlesztök vagyunk és van sok ilyen gép (az Intel 815 lapos), amiben nem lehet az AGP apsizét állítani. A game viszont csak akkor fut rendesen, ha legalább 32(kártya)+64(AGP-Ap-size) van beállítva. Mármint az, amit mi írunk (nem én írom az engine-t :DDD )
Amúgy már volt olyan játékom, amiben minimum 128ra kellett pakolni, ennél kisebben totál rosszul futott a game (Empire Earth :o).
A laptopot csak úgy mondtam példának, nem olyan fontos. Az Intel lapban viszont 815 set van, azzal tuti lehetne többet is állítani.
A végleges játékban persze nem lesznek ilyen gondok, de most sürgös lenne a problémát megoldani.
Valami ötlete valakinek?
Elöre is köszi! -
Általában elég a rendszermemória 1/4 -ére állítani...
Legalábbis ez az optimális... -
Clyde22_
tag
Szal az a gondom, hogy be kéne állítani valamit, de a gép BIOS-ában nincs ilyen opció, a játéknak meg kéne több RAM. Alapból 64 Megára van rakva, az nem elég nekünk. Asszem ilyen a legtöbb notebook, de van egy Intel lapunk is, ami ilyen (Intel EA81520A).
Tud valaki segíteni? Van valamilyen tool, vagy akármi amivel lehet AGP memcsit csiholni?
Elöre is kösz
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- EA Sports WRC '23
- Micro Four Thirds
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Asztalos klub
- Politika
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest