Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
A következőképpen megy a pontozás: a zárójelben van az a hely, ami a mostani hivatalos világranglista szerinti helyezése. Ez a helyezés a 2004/2005 és a 2005/2006-os szezonban szerzett pontok alapján jön össze, a szezonok a VB-vel zárulnak tehát a 2005/2006-os már lezárult, most a 2006/2007-es szezon vette kezdetét, melynek a Northern Ireland Trophy volt az első pontszerző versenye. A világranglista csakis a VB után frissül, tehát mindenki legalább 1 évig tartja a helyét, nem juthat be és nem eshet ki főtábláról stb.
A zárójelen kívüli szám pedig az előzetes lista, ami a 2005/2006-os idény + a 2006/2007-es idényben szerzett pontok összege, ez utóbbi értelemszerűen csak az észak-ír trófea pontszáma, mivel más még nem volt ebben az idényben. Így tehát pl Ding Junhui hivatalosan még a 27 a világranglistán, de ha most zárulna ez az idény, akkor Junhui a 27-ről az 5. helyre ugrana a listán. Értelemszerűen az előző előtti idény a ranglista frissítésekor már nem számít a pontszámba, így ha pl valaki a 2004/2005-ös idényben mondjuk 30 000 pontot szerzett, az utána következőben meg 10 000-et, akkor hiába szerez most 30 000-et, ugyanúgy 40 000 pontja lesz, csak időben nézve nem 30 000 + 10 000, hanem 10 000 + 30 000.
Szerk: visszaolvasva kicsit komplikált lett, de remélem azért érthető. A lényeg, hogy Junhui akkor lenne 5., ha mindenkinek a legutóbbi idényben + a mostaniban szerzett pontjait adnák össze már most. De most ezt nem teszik meg, csak a VB után, szóval az előzetes lista még változik
Egyébként Junhui nyerte az észak-ír bajnokságot az idén, de az csak a VB után fog számítani, ezért van most a 27. helyen.
[Szerkesztve] -
emre
veterán
Szia Jeannie
Figyu ez a lista biztos, hogy jó?
Merhogy nem a dingdong jui nyerte az iriss cup-ot, és mégis 27.dik jelenleg?
És a Doherty fiu hogy maradhatott elöl, ha benn sem volt az első négyben?
különben annyira nem zavar (ha jó ha nem jó), legfeljebb, kicsit felhúzom magam és megyek este jáccani -
Jeannie
senior tag
Fú, most tiszta snooker-fanatikusnak nézek ki, pedig csak internetfüggő vagyok
-
Jeannie
senior tag
Pot Black Cup
A negyeddöntő mérkőzései:
John Higgins vs Matthew Stevens
Graeme Dott vs Peter Ebdon
Shaun Murphy vs Mark Williams
Stephen Hendry vs Ken Doherty -
Jeannie
senior tag
Az előzetes ranglista szerint a Northern Ireland Trophy után a helyzet a következő (zárójelben értelemszerűen a jelenlegi helyezés):
1. (2.) Ken Doherty
2. (6.) Graeme Dott
3. (4.) John Higgins
4. (8.) Mark Williams
5. (27.) Ding Junhui
6. (5.) Shaun Murphy
7. (1.) Stephen Hendry
8. (3.) Ronnie O'Sullivan
9. (10.) Stephen Lee
10. (7.) Peter Ebdon
...
15. (9.) Stephen Maguire
...
17. (17.) Ryan Day
...
20. (22.) Marco Fu
21. (40.) Dominic Dale -
Hydra SR
addikt
Találtam egy magyar snooker honlapot, egész jónak tűnik, és van rajta fórum is: [link]
-
Jeannie
senior tag
2006. szeptember 02.
A nyolc meghívott: Stephen Hendry, Graeme Dott, John Higgins, Ken Doherty, Mark Williams, Peter Ebdon, Shaun Murphy, Matthew Stevens.
Úgy hírlik, az Eurosport közvetíti.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Fujjfujj, Ding Junhui 9:6-ra elverte Ronnie O'Sullivant. Nem vagyok elégedett ezzel a kupával, mindenki kikapott, akinek szurkoltam
-
Jeannie
senior tag
Dominic Dale - Ronnie O'Sullivan 0-6
Ding Junhui - Stephen Lee 6-1
Döntő holnap 14:30-kor és 20:30-kor lesz, a 17 frame-et két részletben játszák, ebből az utolsó fele lesz 20:45-től az Eurosporton látható, nem láttam a műsorban kiírást, hogy lesz-e highlights valamikor, gondolom a szünetekben vagy ha előbb véget ér akkor leadnak egy párat.
Ronnie O'Sullivan - Ding Junhui
Az én tippem 9-5
(A tippjeimmel kapcsolatban meg csak ennyit: [link]) Akar valaki fogadni?
[Szerkesztve] -
Jeannie
senior tag
Hát nem kell hogy mindenkinek ugyanaz legyen a szimpatikus, szerencsére rengeteg színvonalas játékos van, és az ő szereplésük is függ attól épp milyen formában vannak. Sokan ez először látott játékosok közül választanak kedvencet, pedig a Magyarországon a tévében kevés látható közülük, jó ha a 16-os meccseket leadják. Aki nem nézte a tavalyi VB-t, nem is tudja ki volt az a Marco Fu aki akkor döntős volt, most még a 16-ba sem jutott be. Én speciel a játéka, a kinézete, a viselkedése miatt találom szórakoztatónak O'Sullivan-t, rajta és még két-három egyéniségen kívül a többiek valahogy egyformán játszanak. A robotként, érzelemmentesen játszó kínaikat pedig még megkülönböztetni sem tudom egymástól.
-
Hydra SR
addikt
Van valami O'Sullivanben amivel nem tudok egészen kibékülni. Bár kétségtelenül nagytudású, tehetséges és rutinos játékos, de valahogy hiába a szemet gyönyörködtető és közönségszórakoztató játéka, nekem nem mindig szimpatikus. Nem is ellenszenves, de nem a kedvencem. Akkor már inkább Jimmy White vagy Stephen Hendry. Vagy persze Steve Davis, na ő még egy nagy figura. Viszont Stephen Hendryvel ellentétben Steve Davis fölött tényleg eljárt az idő. Már szinte akárki elveri a világranglista első 32 helyezettjéből. Persze ez még nem jelentené azt, hogy valaki fölött eljárt az idő, de azért Steve Davis 6-szoros világbajnok. Ahhoz képest sokat romlott.
-
Jeannie
senior tag
Ezen a szinten már mindenki jó, maximum nem tud azzal a stílussal mit kezdeni amivel a partnere játszik
Tessék nézni a Junhui - Lee meccset, már elkezdődött, és Junhui már nyert is egy frame-t, remekül játszik, Lee még nem szerzett pontott. -
Hydra SR
addikt
Fene tudja, Dominic Dale kirobbanó formában volt ezen a bajnokságon.
Lássuk csak:
Elverte Marco Fu-t, aki egy új kedvenc de elég jól játszott a VB-n, utána Peter Ebdont (világranglista 7. hely, 6 db hivatalos tornát nyert meg, ebből 1 VB győzelem), aztán Gerrard Greent (aki kevésbé nagy név), aztán az idei VB győztes Graeme Dottot 5:2-es meggyőző fölénnyel. És ezek után 6:0-ra kikapott Ronnie O'Sullivantől.
Nem mondom, hogy a Rakétától szégyen kikapni, de ilyen teljesítmény után ennyire kikapni azért meglepő. Igaz, Ronnie mérlege is elég szép, bár Stuart Pettman ellen még kicsit álmosan játszott. Aztán csak belejött, utána már tarolt. Lehet, hogy utálja a walesieket, mert zsinórban a 3.-at püföli el az észak-ír bajnokságon méghozzá igen rútul -
Hydra SR
addikt
Attaqtyafáját, Ronnie O'Sullivan - Dominic Dale: 6:0 !!!
-
Hydra SR
addikt
Úgy néz ki, O'Sullivannek elég jó esélye van a győzelemre, vagy legalább egy döntőre. Épp most vívja az elődöntőt Dominic Dale-lel, és minimális különbséggel vezet az első frame-ben. Az utóbbi 2 meccsén igen jó formában játszott (az előtte levőt inkább ne is említsük mert az siralmas volt).
-
Jeannie
senior tag
A holnapi program:
13:00 - Dominic Dale v Ronnie O'Sullivan. Ref: Johan Oomen
20.30 - Stephen Lee v Ding Junhui. Ref: Eirian Williams
Az Eurosporton 17:30 - kor lesz egy másfél órás (gondolom egy összefoglaló az O'Sullivan - Dale meccsről), 20:45-től meg egy majd háromórás (gondolom az esti meccs) adás lesz, majd a szokásos egyórás highlights 0:30-kor. Én végigülöm mindet.
Lehet tippelni a döntőreSzerintem O'Sullivan - Ding Junhui
Szép napot nektek! -
Jeannie
senior tag
Graeme Dott - Dominic Dale 2-5
Ryan Day - Ronnie O'Sullivan 1-5
Ken Doherty - Ding Junhui 1-5
A Stephen Lee - Shaun Murphy party két és fél óra játék után 4-3-ra áll, Murphy vezeti a framet. úgy tünik kiegyenlít (de még semmi sem biztos).
Az elődöntőben az egyik a Dominic Dale - Ronnie O'Sullivan meccs, Ding Junhui vár még a párjára. -
Hydra SR
addikt
Az a Strickland nagyon kemény egy arc, szerintem simán elmebeteg. Állítólag a poolosoknak rendezett fogadásokon is mindenki kerüli. Legutóbb az ujjhosszabítója - vagy nem tudom mi volt az - úgy nézett ki, mint egy házilag kisollóval szétvágott 2 ujjas síkesztyű.
Egyébként asszem a Sport1-en szokott menni a pool, ugyanannak a Kurucz Lászlónak a szakkommentálásával, aki az Eurosporton a snookert is kommentálja.
Földes Vili meddig jutott a pool bajnokságon? Azt tudom, hogy amikor O'Sullivan kiesett a 32-ből, akkor Vili még továbbjutott, és azt hiszem Ralf Souqet (vagy hogy írják) verte meg minimális különbséggel, csak nem tudom hányadik fordulóban. -
Agostino
addikt
Üdv.
Fene tudja mit néztem már. El-el bóbiskoltam, csak azt láttam, hogy zöld asztal, csinos játékvezetőnő, színes golyók. : D + MOD : azta sem tudom már milyen csatornát néztem. : D
Igen, Strickland aki mindig járatja a száját. Ujjhosszabbító, napszemüveg, asztalra írok a dákó krétaporos végével, aztán pofázok, amikor a játékvezetőnő emiatt leállítja a meccset, a másiknak adja a pontot. = )
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Ezek szerint te poolt néztél tegnap, bár a Sullivanből ez még nem egyértelmű mert ő mindenhol ott van
Azt hiszem ő csak a pénz miatt játszik poolt, amúgy inkább snookeres.
Steve Davis nagy figura, csak eljárt fölötte az idő (legalábbis saját magához képes már nincs a topon, de azért még tartja magát az élvonalban. Nem kis teljesítmény, lassan 50 éves.)
Earl Strickland az aki folyton dumál játék közben? -
Agostino
addikt
Üdv.
Én is szoktam nézegetni a közvetítéseket, tegnap este Sullivan meccsét néztem meg késő este a Taiwaini gyerekkel, egészen jó volt, bár a keleti gyerek jobban kezdett.
Sajnos rendszeresen nem szoktam nézni, vagy nincsen időm, vagy elfelejtem, ezé pl nem tudom mi van Earl Stricklanddel. : ))
Az az ember akkora egy tahó, hogy már jó nézni. : D
Amúgy ha snooker, akkor Steve Davis [link]. -
Jeannie
senior tag
Azért Ding Junhui elég szépen játszott tegnap, okozhat még meglepetéseket ... Nézzétek ma helyettem is partykat, dolgozom
-
Makaveli
senior tag
Én pl. imádok biliárdozni és szerencsére haveroknál van is asztal és szoktuk nyomatni... Mivel minden nap játszunk 1.2 órát elég f@szán megy!!!
Remélem O'Sullivan nyer!
O'Sullivan foreva' -
Jeannie
senior tag
Stephen Lee - Stephen Hendry 5-4
Ding Junhui - John Higgins 5-3
Shaun Murphy - Neil Robertson 5-4
Tehát a meccsek a negyeddöntőben:
Graeme Dott - Dominic Dale
Ryan Day - Ronnie O'Sullivan
Ken Doherty - Ding Junhui
Stephen Lee - Shaun Murphy
[Szerkesztve] -
Jeannie
senior tag
válasz
Forest_roby #54 üzenetére
Kaposvár jó messze van Bp-től... Hogy fogunk így játszani
-
Forest_roby
őstag
kocsmában...
De kultúrált kocsma, jó biliárdosok (is) járnak oda.
Egyébként Kaposváron volt. Nálamnál sokkal jobb játékosok is estek ki az első fordulóban ( a csalódás párokat keres ) - szóval nem szomorkodóm.
Ma 4:0 ra vertem az eggyik srácolt, aki a versenyen 1:2 -re vert - ma jó napom volt. : )
topic UP! -
Jeannie
senior tag
válasz
Forest_roby #51 üzenetére
Hol volt a versenyed?
-
Jeannie
senior tag
válasz
Forest_roby #51 üzenetére
Végre valaki
Ken Doherty nyert 5-4-re -
Forest_roby
őstag
beszálok!
Most voltam nemrég biliárdversenyen. Sajna kiestem az elödöntőben. : (
5-en egy csoportban. Mindenkivel 3-at kellett játszani.
1:2
3:0
lett az eredményem. A multkori gyöztest is meg tudtam verni 1szer, de ez kevés volt. Asszem még kell gyakorolnom....
na megyek is biliárdozni! csá!
Topic UP! -
Jeannie
senior tag
Graeme Dott - Mark Selby 5-4
Gerard Greene - Dominic Dale 4-5
Matthew Stevens - Ronnie O'Sullivan 2-5
Mark Williams - Ryan Day 2-5
A Ken Doherty - Stephen Maguire meccs két és fél órányi játék után 4-2-re áll.
Eddig egy Graeme Dott - Dominic Dale és egy Ryan Day - Ronnie O'Sullivan meccs van a negyeddöntőben, a többi kiderül este. -
Jeannie
senior tag
Hihetelen milyen halott ez a topic... gondolkoztam rajta hogy meg kellene változtatni a nevét Billiárd&Snooker topic-ra, de akit érdekel a téma így is úgy is itt lenne, úgyhogy aztán nem foglalkoztam vele.
Viszont!!!! Csupa jó meccs lesz ma! Kiváncsi vagyok melyiket láthatjuk:
10:00
Table 1: Graeme Dott v Mark Selby. Ref: Alan Chamberlain
Table 2: Gerard Greene v Dominic Dale. Ref: Pete Williamson
14.30
Table 1: Matthew Stevens v Ronnie O'Sullivan. Ref: Jan Verhaas
Table 2: Ken Doherty v Stephen Maguire. Ref: Johan Oomen
Table 3: Mark Williams v Ryan Day. Ref: Colin Humphries
19.30
Table 1: Stephen Lee v Stephen Hendry. Ref: Eirian Williams
Table 2: Ding Junhui v John Higgins. Ref: Johan Oomen
Table 3: Shaun Murphy v Neil Robertson. Ref: Colin Humphries -
Jeannie
senior tag
Akit érdekel a pool, snooker, rex, vagy a fentebb említett karambol, és van ideje és kedve gyakorolni, profi asztalokon, felszerelésekkel tud játszani a Gold Crown-ban. A klub a Budafoki út 111-113. alatt található, a telszámuk asztalfoglaláshoz 206-2756. Kivetítőn mutatják a világversenyek izgalmasabb meccseit, vannak házi versenyek is, fogadni is lehet és elég komoly póker-szekciójuk is van
Mindenkinek csak ajánlani tudom aki igényes szórakozásra vágyik.
-
Jeannie
senior tag
Üdv, bejelentkezem ide is, kellemes szórakozást a szurkoláshoz.
-
Hydra SR
addikt
Ehh, ne legyen már ilyen halott ez a topic...valaki csak néz snookert legalább, de biliárd bajnokságok is vannak mostanában a Sport 1-en. A Eurosport.hu mailcímére minden közvetítés alatt folyamatosan érkeznek a kérdések, tehát bizonyára sokan nézik.
-
Hydra SR
addikt
Ha valakit érdekelnek a snooker események:
www.worldsnooker.com
A regisztrálás egy csomó előnnyel jár, és nem fognak csesztetni spam-ekkel. Én már egy éve regisztráltam, és csak a nagyobb tornákról küldenek mailt 1-szer, azt is saját kérésemre.
Ami baromira tetszik az oldalon: van egy ún. Live Scoring rész, ahol flash alapon követik végig kb 30 másodperces frissítéssel az összes meccset élőben (persze csak a pontozást, ne számíts netes TV közvetítésre). Most épp nagyon hasznos mivel a Northern Ireland Trophy mai meccseit csak holnap adják le. A holnapi meccsek már élő közvetítéssel mennek.
Van Drawsheet is (nem tudom hirtelen, hogy mondjam magyarul), amin követni lehet, ki kivel küzd/küzdött és milyen eredménnyel.
A Players Blog jópofa csillivilli, hasznát nem nagyon látom, főleg hogy nemigen frissül.
A videó archívumban van pár érdekes mérkőzés, én az ínséges időkben ezeket nézegetem mikor semmilyen nagyobb bajnokság nem fut
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Nos, szerintem az eredményeket tekintve izgalmas volt a döntő, de ha a játékot nézzük, nos az egyrészt pocsék volt a végére (nem csoda, valami huszonvalahány órát játszottak egyhuzamban, vagy hogy is volt, de a lényeg hogy baromi sokat), másrészt Dott és Ebdon sem a kapkodó idegbeteg stílusukrúl híresek. Elképesztő időhúzás és biztonsági játék ment órákon keresztül. A végén már én is Ebdonnak szurkoltam, de az utolsó előtti frame közepén elaludtam.
''Dott valahogy kimászott a hullámvölgyből''
Nos, Graeme Dott ha jól emlékszem 6 frame-mel vezetett az utolsó szakasz előtt, és 1 frame-nyire volt a VB címtől. Nem nagy teljesítmény, hogy 6-ból 1 frame-et tudott hozni, nagyon ki volt már merülve. Peter Ebdon jobban bírta a strapát, csak már nagyon nagy volt a hátránya. Marco Fu ellen szebben játszott azért.
Dott asszem O'Sullivan-ről jutott tovább...ott inkább Ronnie volt pocsék mint Dott brilliáns. Ő ilyen művészlélek, ha nincs kedve, nem játszik rendesen.
Mindenesetre sok meglepetést hozott az idén a Crucible, érdemes volt figyelni. A 100-as break-ek viszont kicsit hiányoztak, elég soványan osztották őket a srácok. -
Hydra SR
addikt
válasz
(Kolombusz) #37 üzenetére
A Dott-Ebdon döntő végén elaludtam. Madjnem ők is
-
Hydra SR
addikt
Nahát, még ilyen topic is van. Kár, hogy így pang, a snooker topic meg meg is halt évekkel ezelőtt ahogy látom, pedig az még jobban érdekelt volna.
Kolombusz: én néztem a VB-t, és holnaptól nézem a Northern Ireland Trophyt is(Elvileg ma kezdődik de holnap adják le a mai meccseket is a Eurosporton)
-
(Kolombusz)
veterán
Nézitek a snooker vb-t az eurosporton?
Sajna Selby kiesett, nekem Williams nagyon unszimpatikus volt.
O'Sullivan meccsére leszek kiváncsi. Az utóbbi időkben alig láttam, pedig jó ideig vezette a világranglistát. És még mindig vezeti.
[Szerkesztve] -
Kígyó
senior tag
Hi!
Tanulni úgy lehet h olyanokkal játszol, akik már tudnak. Egy dolog h sz@rrá vernek, de közben rengeteget lehet tanulni, pláne ha van türelmük közben elmagyarázni, megmutatni a dolgokat.
Persze szabvány versenyasztalon érdemes játszani, dákónak pedig minimum egy 10-15 ropis.
üdv,
Kígyó -
Kígyó
senior tag
-
dzsonhee
csendes tag
pesten pólus centerben Biliárd és dats szaküzlet.
vannak dákók 10ezertől 300ezerig...
olyat honnan lehet megtanulni hogy a fehér mikor melyik felét lőjem. az elrakása a golyóknak már szokot jól menni csak pozicionálni nem tudok
mondjuk ehhez már normális golyó is kellene meg dákó, nem kocsmai szar azokkal gondolom nem sok mindent lehet -
Thyb
senior tag
Nekem nem jött be. Az MSN Games-ben viszont egész jó, és szeretem is, kb 2000 játékot már lenyomtam.
Nem tudom közületek hányan ismerik a karamboll asztalt. Ez az az asztal, ahol nincsennek lyukak és csak 3 golyó van. Előszörre nekem is gagyinak tünt, de aztán össze találkoztam 1 profival, aki megtanitott játszani rajta. Annál csodásabb dolog nincs, mint amikor a szerencse és az erő felett a hatalmat átveszi a technika. Ott vagy tudsz húzni-tolni, alsó-felső falsokat adni, vagy elvesztél. Manapság már én is csak pool-t játszom (ha nagyritkán odakerülök), mivel a karambol asztalok kivesztek. Na persze az lényeges, hogy a golyók minőségi csontgolyók legyenek, mert szar müanyaggal elég nehéz trükközni. -
Bikerman
aktív tag
Aki akar neten játszani, tessék csak regisztrálni kell van itt minden: [link]
-
Bernardo20
őstag
UP!!
-
Morris
veterán
válasz
Bernardo20 #26 üzenetére
én a célozz lőjj technikát szoktam hasznosítani. aztán majd lesz valami. többnyire szokott is lenni
Aztán csak mindenki néz, hogy wow, ezt így is lehet? -
Morris
veterán
válasz
Bernardo20 #24 üzenetére
Van most egy kapcsolatom, de nem tudom még mi lesz belőle.
Van a blogok közt egy naplóm. Nem hosszú, olvasd végig, ott benne van minden! -
Morris
veterán
válasz
Bernardo20 #22 üzenetére
Legyen igazad! Rám is férhetne már egy tartós boldogság...
-
Morris
veterán
válasz
Bernardo20 #18 üzenetére
wow.Gratulálok!!!! Sok sikert és boldogságot. Végre egy boldog ember a környezetemben
-
Morris
veterán
válasz
Bernardo20 #15 üzenetére
hogyhogy megállapodtál? Ugye ez nem az amire gondolok?
-
Morris
veterán
ja, akkor kicsit bátrabb vagy már! Mint a nőknél mi?!
-
Morris
veterán
válasz
Bernardo20 #11 üzenetére
bakker, meg kell tanulni. Viszont csak sör mellett lehet jót jáccani
-
Bernardo20
őstag
mi is szoktunk haverokkal biliárdozni,nagyon szeretem nézni is meg jácccani is
kár, hogy nem tudok.
lehet, nyitok egy ping-pong topicot -
Jared
aktív tag
up
-
Shodan
őstag
Jó hogy van ilyen topic, mert én csocsózni személy szerint utálok
Szabályok : Bővebben: link
Aki tud linkelhetne biliárd trükköket -
Jared
aktív tag
Ciao!
Most láttam, ha már van csocsós akkor legyen biliárdos topic is!Én speciel 2 hete kezdtem, kiváncsi lennék az öreg rókák tapasztalatára!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest