- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Módosította az előző generációs Dimensity csúcslapkáját a MediaTek
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: közeleg az NVIDIA Computex előadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ielektros #12798 üzenetére
Szedd szét és ha nincsen hőkamerád, akkor tapogasd végig. Én egy PackardBell-el jártam így; semmi baja nem volt aztán az egyik QFN egyik pillanatról a másikra felizzott és a gép zárlat tiltást csinált lekapcsolt. Utána azonnal vissza lehetett kapcsolni, pedig még az IC forró volt. Aztán lehűlt, eltelt 2-5-10 perc megint felforrósodott és lekapcsolt. Akkuról, tápról is csinálta. És nem a QFN volt a hibás (valamelyik tápvezérlő IC volt) hanem vezérelt egy kis tápáramkört a 3.3V-on és ott volt az egyik VRM oda, ha jól emlékszem a kondija zárlatos volt a körnek, de a FET-et is cseréltem.
-
ielektros
senior tag
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Nekem is chip kellene. 215-0674026 SOS. Esetleg valaki? -
Godpake
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van ilyen ic chipjei?
NB669GQ (AEVD)
NB670GQ (ADZD) -
ielektros
senior tag
válasz
chipkonzol #12787 üzenetére
Igy van. Csak azert ekkora feluleteken mar megfolyhat az on ami aztan frankon osszehuzza egymashoz a golyokat. nem lehetetlen de kell egy kis szerencse is.
-
nahunn
tag
egy ismerősömnek alaplapot cserélt az idoki egy macben 150.000 Ft-ért idén áprilisban amire 3 hónap (LOL) garit vállalt, becsíkozzott a kép... kérdezte a srác, h nincs e vmi kötelező garancia ilyenkor utánanéztem és erre bukkantam: http://www.fome.hu/kotelezo_jotallas/
a lényeg annyi, h 20.000Ft feletti javításnal utomatikusan kötelező a 6 hónap gari és jótállási jegyet kell kiállítani, van itt vki aki ilyet csinál?
egyébként majd megnézem azt a lapot csak a srác kinn van Indiában...szegénynek a másik gépében 1 hónapja cserélt az apple lapot (vagy gépet) és az is behalt... -
ielektros
senior tag
válasz
chipkonzol #12785 üzenetére
Ez de kafa. Jol lepucoltak
-
chipkonzol
csendes tag
Ma hoztak hozzám így egy Toshiba gépet.
Valahol pest környékén levették a VGA-t G86-631-A2.
De így adták vissza hogy nem lehet javítani. -
Gigabyga
aktív tag
-
Hunter2
addikt
válasz
Gigabyga #12770 üzenetére
gondolom factory reset volt, kéne rá tolni egy gyári szoftvert első körben ha van valami flashelő szoftver ami többfájlost tud flashelni akkor azzal.
Nálam most volt egy Lenovo s720, azt átparticionálni akarták , a vége az lett hogy a telefon el sem indult.
flash toolal újra lett tolva az egész szoftver és egyből meg is gyógyult és a particiók is helyre álltak. -
zorroka74
csendes tag
sziasztok.
Szeretnék venni egy forrasztópákát, amit csak a bga padok, illetve a bga ic tisztitására használnék.
széles fej stb.
normális pákáim vannak, csak direkt erre a célra akarok egyet. fej + páka.
Valaki tud ajánlani ,hol nézzek ilyet. nem a fullos márkás drága dolgokra gondoltam
illetve ti mit használtok. -
Kocska89
tag
válasz
Router #12776 üzenetére
Igazad van tényleg az eredeti szitázott. Mind a 3db...
Nem 305-t hanem 40" hd ready tv. 400WHC8LV1.3 Itt a kijelző felől alulról kb több hőt kap mint amennyit ő maga termel...
Anno csináltam már több ilyet tv szerelő haveromnak. El is indult mind. De mióta rájöttem tök felesleges golyózni nem is csinálok ilyesmit. Kapott 240 fokot pákától megy is hibátlanul. Na de meddig, így nincs pofám eladni... Amit linkeltem akkor mégis micsoda? Kínai utángyártott ? Vagy, hogy van ez? -
Router
őstag
válasz
Kocska89 #12775 üzenetére
Ilyet tettem fel egy hónapja, eddig hibátlan de nem új volt az 100. Az eredetin szitázva van a felirat ez meg fel van csiszolva, gravírozva. A chip alja is karcos volt. Sajnos ettől jobbat én sem találtam. Két dologra viszont figyelj: Ha felgolyózod ólmossal, nagyon óvatosan, lassan melegítsd mert nagyon érzékeny, könnyen túl lehet melegíteni, ilyenkor egy kis pukkanással jelzi, hogy kár is folytatni. Másik, hogy tegyél rá hűtésmodot, mivel gondolom 305-t-ben van. Én noti heatpipe hűtést raktam rá, ez még pont elfért a burkolat alatt, kár ezért szétdarabolni a házat. Ja és felrakásnál is alulról kapjon több meleget!
-
Kocska89
tag
válasz
Benji77 #12755 üzenetére
Így igaz
Semmi értelme. Hiába magyarázom, nem értik meg.
Összes golyózott vacak laptop feladja 2-3 hónap után. Persze nekem is volt ami a mai baromi sokáig húzta, de az asztali vga volt.Most samsung tv-n nincs kép. Kapott t-con on a bga meleget pákától megy is...
[link] <--- mennyire lehet "brand-new, unused, unopened, undamaged"
-
zorroka74
csendes tag
hp probook 4520sbe valakinek egy működöképes alaplapja eladó?
ami itt van most nálam, átment rajta egy autó -
Gigabyga
aktív tag
Urak!
Hátha valaki tud valami okosat mondani.
Szitu..
Ismerősöm agyon flashelte a Advent Vega tamagochiját.
Maga a rendszer rész teljesen jól működik viszont az internal memory elérési út vagy a fájlrendszere megsérülhetett mert 'settings/storage' menüben az össz. memória nulla.Találkoztatok már ilyennel? Aki tud valami lehetőséget írjon rám skypon egy meetingre.
Még a kezdetek legelején droid 1.5-nél volt olyan, hogy romolásnál meg kellett adni file rendszert meg a méretet. -
gliga69
tag
válasz
nahunn #12766 üzenetére
milyen ic-k vannak rajta? Csak mert mostanság kezd divat lenni, igaz Samsungoknál, hogy a nagy flashnek van egy 512k-s titkosított része, ami nélkül egyelőre semmire nem lehet menni... Adatlapból ki kéne bogarászni, ha igy van, lapcsere. vagy ázottat kell venni és átpakolni a flasheket. Ha valakinek van infója az előbb említettekről dobjon egy privátot pls.
-
nahunn
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék szépen:
Lenovo Z710, ügyfél BIOS frissítés közben kikapcsolta...azóta nincs kép.
2 BIOS chip van a lapon, 1 BIOS és 1 EC firmware.
Kihámoztam a LENOVO 6MB-os BIOS file-ból a két filet (2 és 4MB), először a BIOS-t írtam újra, majd mivel nem volt változás az EC firmware-t is. Rosszabb nem lett , de jobb semHazudik az ügyfél vagy van vmi trükk az UEFI-s BIOS-oknál?
Annyi szokatlan volt az írásnál, hogy jött egy "Programme config memory" hibaüzenet, miután a code memory programming és az ellenőrzés lefutott. Ilyet még soha egy BIOS írásnál sem láttam.
Nagyon megköszönném, ha vki tudna vmi okosat mondani.
-
don_peter
senior tag
válasz
gliga69 #12759 üzenetére
Hogy őszinte legyek nem értem, hogy miről van szó..
Berajzolnád számomra?
VD1-ről lenne szó, akkor az ott van kezdetektől fogva, ez alap, ha relét használunk..1N4047et kell nézni a JEL feliratnál.. (bal alsó sarok)
Sajnos a sematikus rajzról lemaradt, ez sajnálatos, de pótolható..
És köszönöm, hogy megnézted a cikkemet.
-
Omron-nal tuningoltam az IR360-ast én is, és rácsodálkozva néztem, hogy már benne a dejóda. Ezért gondoltam, hogy benne laknak már a relékben.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #12760 üzenetére
Inkabb csak van olyan amiben benne van a dioda. Szinte mindegyik relebol letezik ilyen is olyan is. Legalabbis az altalam hasznalt Finder, Omron gyartmanyuaknal ezt tapasztaltam.
De amugy ha en tervezem a nyakot akkor egyszeruen ugy tervezem, hogy ott a dioda helye. Nem oszt nem szoroz bar en beultetem mindig. Szoptam mar eleget. Rele kikapcs, µC reset. Rele behuz µC lefagy
Bar ha ilyen egyertelmu volt a hiba akkor gyorsan rajottunk. Csak amikor 20 relet csattogtatott aztan kiderult, hogy a tartalek relek amik "ranezesre" ugyan olyannak tunnek azok tipusszama vegerol hianyzik a "D". Ehh ehh ehh. Na az volt az a dioda ami nem volt a csere relekben. Aztan volt jo nagy fejvakaras. -
gliga69
tag
válasz
don_peter #12750 üzenetére
Tisztelt kolléga,
Néztem a levilágító szerkezetét, ami tényleg szép munka, de egy tervezési problémára szeretném felhívni a figyelmét!
Egy 70mA es behúzóáramú relé tekercsét ,ami induktív terhelést képvisel, húzza egy 100mA kollektor áramú tranzisztorral, védődióda nélkül. Esetleges üzembizonytalanságokat okozhat a tekercs által okozott tranziens.
Célszerű lenne egy diódát párhuzamosítani a relével, esetleg beépített védődiódás mosfetet alkalmazni, árban kb40Ft különbség van. Remélem tudtam segíteni, esetleg ha gondolja, szívesen lektorálhatjuk egy kollégámmal a 300k-s bgazó elvi kapcsolását is. -
fethdavid
újonc
Hello!
Nemtudom, hogy jó helyre írok-e de itt úgy gondolom tudtok segíteni.
A problémám a kovetkezo, vettem egy hp cq62 a60sh gépet hibásan nem adott képet.Az alaplap újra lett golyózva, de ezután sem változott semmi, g62-bol tettunk át egy merevlemezt amin telepítve van a win7 el is indul vele rendesen(kép persze nincs saját kijelzon) de kulson viszont megjelenik miután a rendszer betolt a bejelentkezo ablaknál addig semmi, egészen addig megy ameddig ki nem kapcsolom.
A mukodo g62-bol a kijelzot kábellel egyutt átszereltuk de az is fekete maradt.
Valakinek van valami otlete esetleg hogy mi lehet a gond?
Koszonom -
don_peter
senior tag
Srácok hátha érdekel valakit a cikkem: [DPTP System – Levilágító]
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm kért tőlem távsegítséget. Van egy acer notija és bekapcsolásnál 2-t sípol. Szerintetek mi lehet a baja? -
chipkonzol
csendes tag
Sziasztok!
Milyen eszközt javasoltok BIOS íráshoz? -
Vangelis
félisten
Üdv!
Mi a legolcsóbb típus amit érdemes megvenni?
Leginkább laptopokhoz kellene,... rengeteg van és aki nekünk csinálja az lassú mint a csiga...Lehet be kellene ruházni egyre... de csak valami olcsóbbra
-
Sefter
veterán
Sziasztok Urak!
Átvertek egy bluray lejátszóval, nem kapcsol be. Szervizben kiderítették, hogy mikor eléri a proci a 35-40 fokot akkor kontakt hibás lesz, viszt ők csak komplett alaplapot cserélnének.. Meg tudja valaki csinálni ezt?
-
zorroka74
csendes tag
sziasztok.
valakinek egy isl6257 nincs véletlen felesleges?
Köszönöm. -
Router
őstag
válasz
Tamás9x #12717 üzenetére
Igen, alapvetően a rework gép termeli a nagy füstöt de direktben nem húzhatom onnan a levegőt mert az a légáramlat nem hiányzik forrasztás közben. Az elrendezés még bekavarhat de hát puding próbája az evés, szellőzés meg kell mert az ablaknyitogatás télen nem annyira jó móka.
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Munkatársam idehozott egy Samsung galaxy tab 3-at, hogy csináljam meg (pedig mondtam neki, hogy lövésem nincs ezekhez)
A kórtörténet: Kb 5 naposan leesett, a kijelzője betört, de a repedésen kívül teljesen jól használható volt kb 1 évig. Aztán egyik percről a másikra se kép, se hang. Töltést nem jelzi.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet vele, vagy ez szakembert kíván? -
Router
őstag
-
gliga69
tag
válasz
Router #12714 üzenetére
egyébként a jelszó radiális ventilátor, 50-100w teljesítményben. Konyhai elszívóban ez van, illetve elég praktikus a kialakitása is helyi elszíváshoz.
Ha pedig szellőztetést akarsz akkor mindenféleképpen túlnyomásos rendszerben gondolkozz, ide is jó a fent említett venti, csak buherni kell egy kicsit, lehet spékelni szűrővel, is ebben az esetben. -
gliga69
tag
válasz
Router #12712 üzenetére
vaterázz nagyobb teljesítményű konyhai elszívót. 5-10 között megáll. Mindenféleképpen ki kell csővezni, a filteres megoldás szart sem ér. Illetve a kivezetett cső keresztmetszetében nyitni kell még egy lyukat ahol bejut a levegő. Nem célravezető a majd a réseken szív annyit elgondolás! Szerintem szakaszos özemben gondolkozz, mert egy rekuperátort venni, annak előkezeln ia levegőt megfelelően, csak erre a célra elég necces.
-
Router
őstag
Urak! Ti, hogy oldjátok meg a rework állomás körül a légelszívást? Lassan kis átalakításba kezdek és kiépítenék valami korrekt füstelszívót de a gép ugye alulról, felülről szanaszét fújja a füstöt amit nem egyszerű összegyűjteni. A kérdés egyszerű, az egész helyiséget szellőztetitek át vagy van valami bevállt módszer a füst "összeszedésére"?
-
Hunter2
addikt
van valakinek ilyen qfn elfekvőben? [link]
egy medionban feküdt ki. -
netzoli
tag
-
Benji77
aktív tag
Én NTEL BD82HM70 -re tippelek.
-
alienpapa
senior tag
Köszi srácok, megpróbálom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, I9-9880H CPU, 32GB DDR4, ÚJ 512GB NVMe SSD, T2000 4GB VGA, WIN 1
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14" FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás száml
- HP Pavilion 15-eh1xxx, 15,6" FHD IPS, Ryzen 7 5700U CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest