Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
Loretto
veterán
Használjuk ezt a topicot inkább [link]. Zártam.
-
Vaszilijjj
csendes tag
Nehezen tudom eldönteni h melyik a jobb, a gyorsan elkészítehtő kevésbé jó minőségű kávé, vagy a lassan, viszont sokkal finomabb.. Mondjuk reggelente a gyorsan elkészíthető szokott dominálni..
-
bzoley
veterán
Lehet, hülyén hangzik, de volt egy időszak, amikor úgy éreztem, hogy valamit csináltak az Omniával, mert nagyon pocsék lett. Végig kóstólgattam a palettát, de nekem a Wiener Extra jött be legjobban. Sokáig ezt ittam. Aztán a barátnőm rádumált az Omniára és egy ideje újra ezt iszom. Nem tudom, mi lehetett akkor. Lehet nem is a kávéval volt gon, hanem a főzővel. Viszont újabban minden bögrébe csurgatok egy kis Whisky krémlikőrt. Nem sokat, de valami isteni lesz tőle. Hozzáteszem, nem iszok semmilyen alkoholt magában, nem szeretem.
-
_az
senior tag
csak egy kis off

[link] -
atosz
őstag
Udv!
Szeretnem meglepni a baratnomet egy normalisabb kavefozovel, a mostani kotyogo helyett, ami nem foz vmi finamat...
Szeretjuk mind a ketten nagyon a jo kavekat, persze nem igazan konyitunk hozza, csak inni szeretjuk.
Korbejartam ma nehany boltot, de nem ajultam el a kinalattol.
Mindenesetre a DeLonghik tuntek szamomra a legszimpatikusabbnak. Amik szoba johetnek EC5, EC7, EC9 es BAR14. [link]
Nekem az utobbi tetszik persze a legjobbnak, csak nem tudom megeri e a plusz penzt, jobb e annyival. Az elso 3 10 ezerig bezarolag vannak kb, az uccsot pedig 19-ert lattam.
De ha van esetleg vkinek vmi konkret tanacsa, tippje esetleg azt szivesen vennem.
Koszonom!
-
Agressor1
tag
En nem tudom, hogy milyen kave az ami jo magaban, en csak
Latte Macchiato -t iszok, ennel jobb nincs
-
Avicularia
veterán
illy nagyon jó ,segafredo is,omniát viszont utálom valahogy rossz az íze
leginkább karavánt szoktam inni,jó sokat,van hogy napi 6 is lecsúszik
-
Paqito
senior tag
Uff!
Szvsz hogy milyen 1 kávé a következők döntik el: 50%-milyen az alapanyag
50%-milyen a kávéfőző /komoly!!!/
Persze jó kávéfőző a teveszarral nem tud csodát tenni, de a ratyi kávéfőzővel főzött jóféle nedű is illúzióromboló....
Vonaton utaztam egy sráccal, aki a Tc***o gyárban dolgozott. Mondta, hogy a kávét 3 minőségi osztályba sorolják. Ja, nem nálunk, hanem jobb helyeken. Amit Magyarországon gyártanak, az a legalsó kategória, és ezt pörkölik, izesítik többféleképpen, s ebből alakul ki a honi kávé paletta..... Tehát mindegy, hogy az ihatatlan sárga Tc***o, vagy jóféle kék Tc***o, ugyanabból a matériából van, csak utóbbiban kevesebb a ''ballasztanyag''.... No comment
Még egy szavazat az Omniára
by a COFFE FAN -
Judyt
tag
Én valamilyen szinten nem csak azért iszom hogy ébren tartson.Ha már iszom,és van rá időm hogy finomabbá tegyem,akkor törekszek arra hogy ízletes legyen
-
anaqer
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Hát legtöbbször én sem az ízéért iszom, hanem hogy ne aludjak el a buszon / órán / melóhelyen. Jó sok cukrot bele, aztán letudtuk a reggelit is.

-
Goose-T
veterán
Figyeltétek az akciós Segafredo kávékat, amiket árulnak mostanában gyanúsan olcsón több áruházláncban? Anyukám vett olyat, de tutira van vele valami gáz! Egyszer hoztam Ausztriából ugyanilyen Segafredo kávét, ég és föld a kettő! Ez az akciós kávé tutira hamisítvány vagy valami mást csomagoltak be helyette, azért ilyen olcsó. Amúgy Segafredo a legzsírabb kávé (de ne ítéljétek meg a mostani akcióban vett áru alapján).
-
Hát én nem vagyok valami ínyenc, erős legyen min az állat.
Hidegen és üresen......
Azt az alkoholos koktélt én is kipróbáltam már, kommersz cseresznyével főztük ki a kávét víz helyett!Bazze szerintem akkor kb. 200-as lehetett a pulzusom.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Judyt
tag
Omnia a favorit.
Capuccino nem vonz titeket?Vaníliás?
-
steve@prhw
őstag
Kávé, királyság!
Napi 5-8-at nyomok, főként Omniát. De pár hete egy jó ismerőstől kaptunk egy zacsi svájci gyártású, de valami ''italiano'' kávét.... (svájci vendégeitől kapta, de ő nem issza...) Olyan gyönyörű, csillogó színe volt a szemeknek, mintha csokiba forgatták volna. És az íze..... Olyan krémes volt, hogy kenyérre lehetett volna kenni. De elfogyott
Eddig még sehol nem láttam ilyet itthon
. Überkávé volt... -
micro
addikt
Amúgy nemrég próbáltam ki a mézes kávét és isteni!
A felhabosított tejbe belekeverek egy kiskanál mézer, és erre töltöm rá a kávét! -
supercow
őstag
Eduscho Dupla, olcsó és finom. Nekünk ez jött be legjobban, árához képest van aromája, az Omnia nekem nagyon nem ízlik. A Dupla ára: átlagosan 1000 körül van a kilós vákuumos, akciósan néha 850-890 közé is leviszik.
-
micro
addikt
Én is az Illy-tszeretem a legjobban, de azt nehéz Magyarországon beszerezni, és általában Segafredot használok ezért.
Elromlott a kávéfőzőm, és 2 napig nem volt meg a reggeli löket. Hát nem kívánom ezt senkinek.
Amúgy a jó kávé a géptől is nagyban függ! -
Cane
őstag
szvsz ILLY a legfinomabb, de a Mövenpick kávéja is dobogós.
-
Poppy
csendes tag
Most próbáltam ki a kávét felgőzölve. Olyan, mint a cukrászdákban. Nagyon finom és habos a teteje. Próbáljátok ki, ha van rá lehetőségetek. Ezek az élet apró örömei...

-
bumper
senior tag
Ennyi addictet ...

Egyetek inkább bolondgombát
[Szerkesztve] -
zaba
tag
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Küldj nekem mailba egy elérhetőséget plíz!
-
Josh
tag
Nálam a kávénak semmi élénkítő hatása sincs, lehet, ogy én fejlődtem rosszul, vagy csak mindig gyenge, gagyi kávékat iszom?
-
zaba
tag
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Adrianmole! Mágus naplóját nem lehet valahogy leboltolni kölcsönbe?
-
_Volkovy_
nagyúr
Rumos kávé rulzik

-
Adrian Mole
senior tag
Na, megvan: csekdisz, mindenki, aki jó kvt akar inni:
http://arindex.tender-radar.hu/user/cegadatlap.pl?ceg_user=coquans
A honlap nem egy matyóhímzés, de a tartalom a lényeg.
-
zaba
tag
Namost:
Róma, a Pantheonnal szemben állsz , a kút a hátad mögött, akkor bal kézre hátrafelé van egy kicsi utca:
Cafeteria Tazza D'Oro
Via degli Orfani, 84 (Pantheon) - 00186 Roma
Tel. +39 06 6789792 / +39 06 6792768 Fax +39 06 6798131
email: info@tazzadorocoffeeshop.com
Na ez az a hely, ahol a világ legjobb kávéja készül:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Nagyon profi teszt volt am.

Azert en maradok a Delonghinal. Esetleg szobadisznek vennek egy Siemens-Porsche design-t, mert olyan szep.
-
divot
veterán
Egyértelműen a ''hűbazdmeg'' koktél a műfaj csúcsa.

Miskolci bányászok itala volt a 90-es évek elején (lehet, azóta is az maradt), és úgy készül, hogy a kávét nem vizen, hanem kommersz barackpálinkán főzöd le.
-
arpi6k
addikt
Már 21 éves vagyok, de eddigi életem során talán 2X ittam kávét. A faterom viszont kávéfüggő.

-
Sir Pocok
őstag
nem szeretem az agyon pörkölt kávét nekem erős...
amúgyis a gyengébb kávénak nagyobb koffein tartalma...
nálam az fontos tényező..... -
Yutani
nagyúr
Életem legrosszabb kávéjai közé tartoznak a különböző amerikai Starbucks kávék.
Nagyanyám minden évben hoz 1-2 csomaggal. Ezek szemes kávék, szénné vannak pörkölve, iszonyú ízük van. Persze az amcsik hosszúkávét isznak, ahhoz biztosan jó ez a pörkölési mód, azonban a ''normál'' kávéhoz nagyon rosszak.
Még valami jobb kávéval felesben bekeverve is rossz...
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Egyszer nekiultem es foztem kotyogosban egymas utan Omniat, Tchibot, Segafredot es Lavazzat.
Aztan teszteltunk, es baromira nem volt kulonbseg, olyan kaveize volt mindnek.
-
Adrian Mole
senior tag
-
viharhozo
addikt
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Eleg dragak a jobb kavek, raadasul kell hozza rendes kavefozo is. Egy kotyogosban gyakorlatilag minden kavenak ugyanolyan az ize.
Kostolgatni sokfele lehet, a Belvarosban akad nehany hely, ahol sokfele kavefajtabol lehet valasztani.
Otthon en Segafredo + 8 baros Delonghi kombot hasznalok, ez a low-end csucsa, a kovetkezo lepcso mar majdnem egy nagysagrenddel tobb penzbe kerul.
Btw, az olaszok azert nagyon tudnak, egy jo kis macchiatonal nincs finomabb. -
Adrian Mole
senior tag
Érdemes ellátogatni egy ilyen kv manufaktura-boltba. Én a fény utcai piacon lévőt ismerem (legfelső szint, sarokban). Rengeteg féle helyről származó kv, többféle pörkölésben. Érdemes végigpróbálgatni kisadagokban szinte az összeset, akkor már lesz fogalmad a kv ''ízéről'', de inkább az ízválasztékáról.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Asszem van mit pótolni kávé terén... Assenem tudom, miről beszélsz!

-
Adrian Mole
senior tag
Újabb best of drink topic!
Brand kv közül Illy a nyerő, a Segafredo, Lavazza és a többi olasz nekem már erősen pörkölt (bár az ízük finom).
De a best az az eredeti arabica, kistermelős
Fény utcai piac pl (Cocquens, vagy mi a fene, illetve Sir Morik a két féle logojuk). Francia pörkölés, DK-ázsiai, de inkább közép- és kelet-afrikai fajtákból. Nyami. Még az Illyhez képest is brutálabb. -
Yutani
nagyúr
Piros Segafredo, Omnia a kedvenceim.
Azonban általában mindenféle olcsóbb kávét vagyok kénytelen inni, mert a munkahelyemet Jacobs Merido van, apámék Karaván-hívők, otthon meg mindig valami hasonló, olcsóbb középkategóriás kávé van. Majd ha saját háztartásban élek, akkor csak Omnia lesz, mert az jó és megfelelő árban van. -
joey7
őstag
Azt hittem a duplakávé nevű táncdalegyüttesről szól az a topik!

-
Poppy
csendes tag
Mastro espresso üresen és hidegen.
Sick Boy kávéja pedig fél kiló cukorral és tejporral, mert nagyon erős. -
ZCoyote
őstag
+1 a Lavazza minőség miatt
-1 az ár miatt -
Biaggio
őstag
No.1 Nescafé
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zsu_
senior tag
A legjobb a Segafredo, de általában Douwe Egberts Omniát iszom.
-
Szeni
aktív tag
Nekem a No.1 a Segafredo, de, ha a hétköznapiakat nézzük, akkor a Tchibo exclusive.
Egy barátom főz KV-t egyéni technikával: víz helyett konyakot rak bele! -
Sick Boy
őstag
ehe ehe:
Bővebben: link
_az is az...
azzal indul a nap, addig nem vagyok ember, amíg nem ittam reggel KV-t.
ez is jóóó: Bővebben: link
Hehe.
A kávé az isten. Nekünk még régi, gázos, csőrös kávéfőzőnk van (nem kotyogó!) ha emlékszik még valaki: Autopress 2000 vagy valami ilyesmi, naaa ezzel lehet ám brutál KV-t főzni, néha átjön _az és iszunk kávét és ő meghal tőle, egész nap pörög, én már hozzászoktam... engem nem üt meg annyira...
[Szerkesztve] -
Sir Pocok
őstag
Nekem csak egy ''káros'' szenvedélyem van az pedig a KÁVÉ....
Sok kávét kipróbáltam már de várom a ti véleményeiteket is....
nálam a n.1 az omnia...
snektek?
Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).
(bocs)
)