Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Drágít az Xboxon a Microsoft
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gynt
tag
Igen, ezt én is problémának érzem. Ha itthon nézegetem a Google Mapsot, akkor általában használom mellé a Wikipédiát is, mert nem nyilván nem ismerem minden település szlovák/magyar nevét.
Tudtommal a Mapsban nincs olyan lehetőség, hogy válts a különböző elnevezések között. -
Gynt
tag
Szerintem alapvetően inkább a Google Fiók beállításaival lehet kapcsolatban, nem annyira magával a telefonnal.
@Shadowbull
Már én is belefutottam abba, hogy a Google Maps be akart vinni rossz irányból az egyirányú utcába. Nyilván akkor győzött a józan ész. Nem kell mindig a navigációra hallgatni. -
Gynt
tag
válasz
Donki Hóte #30 üzenetére
"Ha autóval megyek valahové, akkor zavaró, hogy a Maps mindent meg akar mutatni a környéken, pedig szerintem természtes, hogy csakis azért mentem oda, mert ő arra navigált, nem én akartam arra menni."
Napi szinten használom a Google Mapsot, össze-vissza járva az országot (és pár környező országot is), nekem még soha nem akart megmutatni semmit. Menet közben biztosan nem. Beállítás kérdése ezek szerint.
-
Gynt
tag
Én kizárólag Google Mapsot használok, barátnőm azonban Wazét, mindig azt a programot használjuk, akinek a kocsijával megyünk. Nagy ritkán kérek egy Wazés tervezést pluszban, ha valami furcsának tűnik a Google Mapson, de eddig mindig ugyanazt tervezte mindkettő.
Emellett sok barátom és kollégám is használ Wazét, így főleg a síelős utazásoknál volt alkalmam még megfigyelni a működést. Pont emiatt én nem is használom, mert bár volt olyan, amikor kifejezetten hasznosan leterelt a dugó miatt nem járható útról, de sajnos többször előfordult, hogy:
- olyan mellékutakra vitt, amelyek pl. olyan szűkek voltak, hogy alapból csak egy autó fért el rajtuk, ráadásul ugye télen a méteres hófalak miatt még szűkebbek;
- vitt konkrétan olyan útszakaszra, ami átvágott volna a hegyen, és bár már előre mondtam, hogy ez nem lesz jó ötlet, mert valószínűleg erre nem takarítják az utat, de a fanatikus felhasználónak tekinthető kolléga szerint a Waze tökéletes, úgyhogy megnéztük: konkrétan visszatolatni alig bírtunk a hóban.A megyei matricás és a külföldi matricás tervezés tényleg jó lenne (pl. a fentebb már említett Zólyom-Besztercebánya szakasz miatt) a Google Mapsben.
A traffipaxok jelzését nem hiányolom, a dugók miatti újratevezést felajánlja. Összességében szerintem teljesen jól használható. Motoron pedig nem használok térképet, ott megyek általában arra, amerre jónak gondolom, aztán ha valamit elnézek, akkor majd megyek másfelé, vagy majd visszafordulok.@dolon75: Amúgy elég sok mindent be lehet állítani a Google Fiókban adatvédelmi és hirdetési szempontból. Egyszer kell venni a fáradtságot, de akkor tényleg, mert elég sok minden van. Szóval most még menet közben mindennemű hirdetés nélkül lehet közlekedni, de a jövő persze lehet már más lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Itt is a költségcsökkentés a cél, ezért a Waze app bár megmarad, de a Google Térképen dolgozó csapat alá rakják a terméken dolgozó embereket.
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Spórolós topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hammer Blade Va - nem is úgy néz ki
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Cyberpunk 2077
- Fotók, videók mobillal
- Politika
- További aktív témák...
- L15 Gen2 15.6" FHD IPS i3-1115G4 16GB DDR4 256GB NVMe SSD magyar billentyűzet gar
- Samsung Galaxy S23, 8/256 Gb, gyártói garancia 2026.10.01-ig, hibátlan újszerű állapot
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Macbook Air M1 (2020) 16GB RAM 512 SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB 90% Akku. Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1év garanciával!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest